در گزارش دانشگاه فارسی اعلام شد:
وضعیت رصدی هلال ماه رمضان از دیدگاه علم نجوم
به گزارش دانشگاه فارسی كارشناس نجوم وضعیت رصدی هلال ماه رمضان از دیدگاه علم نجوم را شرح داد و اظهار داشت: امروز می توان پس از غروب خورشید در افق غربی با چشم غیرمسلح هلال ماه رمضان را رؤیت كرد.
علی ابراهیمی سراجی دبیر کمیته علمی ستاد استهلال استان تهران در گفتگو با خبرنگار مهر، در مورد رؤیت هلال ماه رمضان اظهار داشت: جهت بررسی رؤیت پذیری هلال رمضان ۱۴۴۱ بایستی ابتدا لحظه مقارنه ماه و خورشید را حساب نماییم که طبق محاسبات با چهارم اردیبهشت ساعت ۶: ۵۵.۴۸ مطابق با۲۹شعبان برابر بود.
وی با اشاره به اینکه باید وضعیت رؤیت پذیری هلال ماه رمضان را در این تاریخ بررسی می کردیم، اظهار داشت: در شامگاه چهارم اردیبهشت دیدیم که سن هلال ماه برابر با ۱۲-۱۳ ساعت در ایران بود که این مقدار از زمان مقارنه ماه سپری شده بود ولی باز هم سن ماه ملاک رویت هلال ماه نیست.
ابراهیمی سراجی با اشاره به اینکه سایر پارامترها برای رؤیت هلال ماه وجود دارد، اظهار داشت: جدایی زاویه ماه از خورشید، ارتفاع ماه از افق و میزان مکث ماه در آسمان همچون پارامترهایی هستند که می توان بر مبنای آنها رؤیت هلال ماه را مدنظر قرار داد؛ روز گذشته ارتفاع ماه از افق کمتر و مکث ماه در آسمان هم کم بود.
به گفته این کارشناس نجوم، ازاین رو هلال ماه رمضان در ۲۹ شعبان یعنی روز گذشته قابل رؤیت نبود و تنها در عراق، نواحی غربی آفریقا، آمریکای شمالی، جنوبی و مرکزی دیده می شد اما در آسیا و استرالیا دیده نمی شد و این قابل پیشبینی بود.
وی افزود: امروز برابر با ۳۰ شعبان است که به راحتی می توان پس از غروب خورشید در افق غربی با چشم غیرمسلح هلال ماه رمضان را رؤیت کرد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب