رئیس مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی:

تولید غذاهای فراسودمند راهكار ارتقاء سلامت در جامعه است

تولید غذاهای فراسودمند راهكار ارتقاء سلامت در جامعه است

به گزارش دانشگاه فارسی رئیس مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی اظهار داشت: تولید غذاهای فراسودمند راهكار ارتقاء سلامت و كاهش گرسنگی پنهان در جامعه است.



به گزارش دانشگاه فارسی به نقل از مهر، تأمین سلامت افراد جامعه همواره یكی از مهمترین اهداف دولت ها به حساب می آید و در این میان شعار «پیشگیری بر درمان مقدم است» حقیقتی است كه باید مدنظر واقع شود. در این راستا، تولید و عرضه تركیبات فراسودمندی كه تحت عنوان غذا - داروها شناخته می شوند، یكی از مهمترین گام ها جهت تحقق این هدف به حساب می آید.
متأسفانه این دسته از محصولات هم اكنون غالباً وارداتی بوده و سبب تحمیل هزینه هنگفت بر اقتصاد ملی می شوند. این در شرایطی است كه در كشور ما منابع بالقوه عظیمی یافت می شوند كه هر یك از آنها حاوی تركیبات پرارزش سلامتی بخشی هستند كه مورد غفلت واقع شده اند.
در برخی موارد، تركیبات حاصل از همین منابع در خارج از كشور فرآوری و با قیمت چندین برابر وارد كشور می شوند و به صورت مكمل های غذایی و یا تركیبات افزودنی در محصولات غذایی مورد استفاده قرار می گیرند.
توجه به تهیه این محصولات در داخل كشور با تاكید بر تولیدات بخش كشاورزی، دامی و دریایی می تواند علاوه بر ایجاد اشتغال، كمك شایانی به توسعه و رشد اقتصادی كند. علاوه بر این، واردات تركیبات زیستی می تواند تبعات زیان باری برای امنیت جامعه داشته باشد.
«تغذیه سالم برای دستیابی به جهانی بدون گرسنگی» مبحث شعار سال ۲۰۱۹ روز جهانی غذاست كه گسترش استفاده از غذاهای فراسودمند می تواند نقش مؤثری در تحقق این هدف داشته باشد.
قدیر رجب زاده، رئیس مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی اظهار داشت: سلول های بدن برای رشد، اعمال حیاتی و ترمیم بافت ها احتیاج به مواد مغذی دارند كه به علت شرایط اقلیمی و برخی عادات غذایی امكان دارد گروهی از جمعیت یك منطقه را مبتلا به كمبود مواد مغذی و عوارض ناشی از آن كند كه این امر سبب بروز گرسنگی پنهان در جامعه می شود.
وی افزود: علیرغم تصور عام، گرسنگی پنهان مختص اقشار فقیر جامعه نیست بلكه امكان دارد خیلی از افراد غنی در كشورهای توسعه یافته به آن گرفتار باشند. یكی از راهكارهای اصلی برای رفع خلاء موجود در تغذیه تولید غذاهای غنی شده و فراسودمند است.
وی اضافه كرد: تابحال ۳۰ طرح پژوهشی در زمینه غنی سازی مواد غذایی و غذاهای فراسودمند در مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی با هدف ارتقای سطح سلامت جامعه اجرا شده است.
نماینده وزیر علوم در شورای هماهنگی كدكس غذایی ایران با اشاره به اجرای طرح های پژوهشی در رابطه با غذا - داروها و غذاهای فراسودمند در مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، اجرای این اقدامات را گامی مهم در جهت تحقق اقتصاد مقاومتی و استقلال اقتصادی كشور دانست و اظهار داشت: شناسایی منابع بومی حاوی تركیبات فراسودمند با قابلیت تجاری سازی، عرضه روش های بهینه استخراج تركیبات فراسودمند از منابع بومی شناسایی شده، بررسی اثر بخشی تركیبات فراسودمند استخراج شده و در نهایت تدوین دانش فنی تولید محصولات سلامتی بخش جهت عرضه به صنایع و شركت های دانش بنیان از مهمترین اهداف اجرای این طرح ها در مؤسسه بوده است.
وی همینطور در مورد لزوم اجرای این طرح بیان كرد: نتایج تحقیقات سال های اخیر حاكی از این است كه رژیم غذایی مناسب سهم مهمی در جلوگیری از بیماری دارد به صورتی كه از هر ده بیماری ۶ مورد مربوط به رژیم غذایی نامناسب بوده و حدود هفتاد درصد سرطان ها می تواند با رژیم غذایی نامناسب ارتباط داشته باشد.
رئیس مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی افزود: مطالعات نشان می دهند كه حدود ۵۰ درصد از صدمه های دوران پیری مربوط به تغذیه نامناسبی است كه در دوران جوانی و میانسالی مصرف شده است.
دكتر رجب زاده اظهار داشت: افزایش آگاهی از اهمیت تغذیه در تأمین سلامت و جلوگیری از بیماری ها سبب رشد بازار غذا - داروها و انجام تحقیقات گسترده در این عرصه در جهان شده است. رشد این بازار در درجه اول با افزایش جمعیت افراد مسن در دنیا و همینطور افزایش آگاهی مردم از نقش سلامتی بخش غذا در ارتباط می باشد و این ها مبین بازار رو به رشد غذا – داروها و آینده روشن فعالیت در این عرصه می باشد.

1398/08/02
01:01:05
5.0 / 5
3960
تگهای خبر: تولید , دانش بنیان , علوم , محصولات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۴
دانشگاه فارسی

دانشگاه فارسی

آموزش از راه دور

unifarsi.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانشگاه فارسی محفوظ است