نتیجه طرح سیمای زندگی نشان داد؛

رشد مشکلات روانشناختی دانشجویان در دوران کرونا

رشد مشکلات روانشناختی دانشجویان در دوران کرونا

به گزارش دانشگاه فارسی گزارش مطالعاتی طرح سیمای زندگی دانشجویی نشان داده است که مشکلات روان شناختی دانشجویان در کرونا رشده کرده و توقف آموزش های حضوری و برقراری برنامه های یادگیری از راه دور، شرایط را سخت کرد.


به گزارش دانشگاه فارسی به نقل از مهر، دستورالعمل اجرایی برگزاری طرح احوال پرسی و همدلی با دانشجویان در روزهای کرونا توسط مرکز مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان به دانشگاه ها ابلاغ گردید.
در این دستورالعمل آمده است:
در ماه های اخیر جهان در حال گذار از یکی از سخت ترین بحران های حوزه سلامت است و بدون تردید یکی از مهم ترین تبعات همه گیری بیماری کرونا عوارض روان شناختی به جامانده از آن است.
با توجه به شرایط فعلی کشور در مدیریت بحران ویروس کرونا و هم ضرورت توجه به آموزش های مجازی و عدم حضور دانشجویان در دانشگاه به نظر می آید برنامه ریزی برای ایجاد برقراری ارتباط و تعامل مناسب با دانشجویان و بویژه دانشجویان جدیدالورود می تواند گام مؤثری در افزایش حمایت روانی اجتماعی از ایشان بخصوص در دوران کرونا باشد.
با توجه به این امر دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان بر بسترسازی مناسب برای اجرای طرح هایی با این هدف تاکید دارد در همین راستا طرح همدلی یا احوال پرسی بعنوان یک مداخله مؤثر و ارتقادهنده حمایت اجتماعی و سرمایه روان شناختی دانشجویان در دستور کار فعالیتهای این دفتر قرار گرفت.
اهمیت و لزوم طرح
فقدان و یا کاستی در اقدامات پیشگیرانه و درمانی استاندارد و از پیش موجود برای اختلالات روانی و رفتاری می تواند مشکل و معضل مهمی در نظام های آموزشی در شرایط بحرانی کنونی باشد بعضی از دانشجویان در شرایط عادی طیفی از اختلالات مختلف روانی را تجربه می کنند.
بر اساس مطالعات طرح سیمای زندگی، گزارش اطلاعات نشان داده است که از سال ۹۴ تابحال مشکلات روان شناختی دانشجویان در حال رشده بوده است و توقف آموزش های حضوری و برقراری برنامه های یادگیری از راه دور، زندگی روزمره دانشجویان و همینطور تعاملات آنها با همسالان را سخت و دگرگون ساخته است.
از طرفی به جهت همه گیری بیماری کرونا خیلی از خانواده ها با شرایط بد اقتصادی، از دست دادن شغل و اضطراب فراگیر ناشی از این همه گیری مواجه گشتند.
بنابراین با عنایت به بحران های اقتصادی و اجتماعی میتوان انتظار داشت که اختلالات و مشکلات وابسته به سلامت روان در میان دانشجویان شدت یابد و مشکلات روان شناختی جدیدی مانند واکنش به استرس، سوگ و روان زخم (تروما) و همینطور افزایش وابستگی به اینترنت و فضای دیجیتال هم به مسائل پیشین افزوده شوند.
یکی از نتایج مهم و مثبت بحران موجود این است که دیگر نمی توان به آسانی از مبحث سلامت روان دانشجویان در نظام آموزشی چشم پوشی کرد چونکه این مسائل به سایر دوره های زندگی تسری و تعمیم پیدا می کنند و سرمایه انسانی جامعه را در آینده با چالش بزرگی مواجه خواهند ساخت.
درک این خطر و جلوگیری از آن از راه طراحی و اجرای مداخلات ناظر بر سلامت روان همه گروههای هدف، در اولین مرحله برعهده مسؤلان نظام آموزش است برای انجام این مأموریت مهم یکی از چندین فعالیتی دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان در پیش گرفته است اجرای طرح همدلی یا احوال پرسی است که به دانشگاه های سراسر کشور ابلاغ و پیگیری می شود.
اهداف اصلی
همدلی و همراهی با دانشجویان در شرایط سخت و دشوار کنونی، ارتباط مؤثر میان دانشگاه و دانشجو، شناسایی و غربالگری روان شناختی، تحصیلی و آموزشی، اقتصادی و معیشتی، اجتماعی، آشنایی دانشجو با مراکز مشاوره دانشگاهی و خدمات عرضه شده به دانشجویان و فعالیتهای مددکاری، شناسایی مشکلات و عرضه راهکارهای مؤثر در جهت رفع مشکلات دانشجویان با هدف افزایش حمایت اجتماعی و سرمایه روان شناختی دانشجویان از اهداف اصلی این طرح است.
جامعه آماری
تمامی دانشجویان شاغل به تحصیل در دانشگاه ها
سرفصل های اصلی مصاحبه با دانشجویان
وضعیت روان شناختی
وضعیت ابتلای دانشجو و یا خانواده به بیماری کرونا
وضعیت آموزشی
میزان رضایت از آموزش های مجازی
وضعیت خانوادگی اقتصادی و ارتباطی
نحوه عرضه حمایت ها و مداخلات روان شناختی در مراکز مشاوره و بهداشت دانشگاه ها
مشخصات طرح
در این طرح مقرر است کارشناسان مرکز مشاوره به دانشجویان جدیدالورود و دانشجویان شاغل به تحصیل با هدف احوال پرسی و تعامل با دانشجویان در دوران کرونا تماس تلفنی بگیرند و جویای احوال آنها باشند. در این تماس تلفنی در مورد سرفصل های اصلی طرح بررسی لازم به عمل خواهد آمد.
برنامه ملزومات اجرایی هم زمان با اجرای دوره آموزشی اطلاع رسانی در سایت دانشگاه
بارگذاری پوستر و بنرها در سایت دانشگاه و مرکز مشاوره اطلاع رسانی است تا از راه کانون همیاران
ملزومات اجرایی بعد از انتهای دوره های آموزشی
تهیه و ارسال گزارش برای برگزاری دوره ای شامل نام و مشخصات کارشناسان و مشاوران
تعداد ساعت و تعداد نفرات زیر پوشش طرح
گزارشی از وضعیت ابتلاء به بیماری
گزارشی از وضعیت تحصیلی و آموزشی دانشجو به تفکیک مقطع و جنس
گزارشی از مشکلات روان شناختی
مشکلات پیگیری شده و خدمات عرضه شده به دانشجویان

1400/07/14
14:59:47
5.0 / 5
511
تگهای خبر: آموزش , استاندارد , اینترنت , تحصیل
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۱
دانشگاه فارسی

دانشگاه فارسی

آموزش از راه دور

unifarsi.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانشگاه فارسی محفوظ است