رییس انجمن آسم و آلرژی:

شدت بیماری آسم در كلان شهرها در حال افزایش می باشد

شدت بیماری آسم در كلان شهرها در حال افزایش می باشد

به گزارش دانشگاه فارسی رئیس انجمن آسم و آلرژی ایران، بیماری آسم را کماکان یک معضل بهداشت جهانی ذکر کرد و اظهار داشت: شدت این بیماری در کشورهای در حال توسعه مانند ایران بخصوص در کلان شهرها و حاشیه این مناطق در حال افزایش می باشد.


دکتر مصطفی معین عصر جمعه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا با بیان اینکه این بیماری حدودا در همه کشورها کم و بیش شایع است، اضافه کرد: علل مختلفی برای این مورد مطرح شده که از مهم ترین آنها میتوان به تغییرات آب هوایی اشاره نمود، این مورد به خاطر وجود آلاینده در اتمسفر زمین، سبب شده در شهرها بخصوص کلان شهرها با الودگی بیشتری مواجه باشیم.
وی افزود: طولانی تر شدن گرده افشانی، افزایش گرما، بیشتر بارندگی و سونامی ها سبب افزایش آلرژی و آسم شده است.
رئیس انجمن آسم و آلرژی ایران اظهار داشت: اگر بتوان عوامل خطر محیطی را کنترل کرد، میتوان شاهد پیشگیری اولیه بود که در این حالت نه تنها آسم کاسته می شود بلکه به وجود نیاید.
۳۳۹ میلیون نفر در دنیا مبتلا به آسم هستند
معین خاطرنشان کرد: طبق آخرین آمار جهانی ۳۳۹ میلیون بیمار مبتلا به آسم در دنیا زندگی می کنند و پیشبینی می شود تا سال ۲۰۲۵ میلادی به ۴۰۰ میلیون افزایش کند که نشان داده است آهنگ رشد ادامه دارد.
وی ادامه داد: در بعضی از کشورهای توسعه یافته جلوی رشد بیماری گرفته شده و ثابت مانده است.
رئیس انجمن آسم و آلرژی ایران تصریح کرد: شدت آسم هم در کشورهای در حال توسعه مانند ایران بخصوص در کلان شهرها و حاشیه این مناطق در حال افزایش می باشد.
معین افرود: اگر بیماری آسم به خوبی کنترل نشود و تبدیل به آسم مزمن شود، امکان دارد به بیماری برگشت ناپذیر تبدیل گردد.
این پزشک متخصص خاطرنشان کرد: تحقیقات اپیدمیولوژیک گوناگونی در ۲ دهه گذشته در ایران انجام شده است، حدود ۱۰ سال پیش هم یک متاآنالیز برای مقدار شیوع آسم را انجام دادیم.
معین افزود: در آن تحقیق مشخص شد که حدود یک سوم موارد کودکان در کلان شهر تهران علائم آسم همچون سرفه و خس خس سینه و تنگی نفس را از خودشان نشان دادند.
وی مهم ترین عامل این مورد را آلودگی هوا اعلام نمود و اظهار داشت: همکاری نکردن بیماران، نداشتن آموزش های لازم و آلودگی داخل منازل هم در این مورد تأثیر گذار بوده است.
باورهای نادرست در باره آسم را اصلاح کنیم
رییس انجمن آسم و آلرژی ایران تصریح کرد: بیماری آسم که به تدریج در سطح جهانی اهمیت یافت و مردم آگاهی بیشتر پیدا کردند، شایعات، بدفهمی ها، شبه علم و حتی خرافاتی هم درمورد آن ترویج یافت که باید به صورت علمی با این مسئله مقابله شود.
معین اظهار داشت: امروز که دوران اینترنت است و در فضای مجازی و اجتماعی، انواع و اقسام مطالب منتشر می شود و مردم هم به سادگی آنها دسترسی دارند، سبب شده تا تحت تأثیر این مطالب قرار گیرند.
وی افزود: این مطالب می تواند سبب کاهش سفارش های پزشکان یا انجام کارهایی شود که به ضررشان تمام می شود.
رئیس انجمن آسم و آلرژی ایران خاطرنشان کرد: این باورهای نادرست فقط در ایران نیست و حتی کم و بیش به صورت جهانی مطرح است که باید به صورت علمی با آنها مقابله شود.
وی یکی از مهم ترین راهکار مقابله با این مورد را آموزش های عمومی برای ارتقای سطح آگاهی و سواد سلامت جامعه عنوان نمود.
رییس انجمن آسم و آلرژی ایران همینطور از برگزاری بیست و چهارمین همایش ملی و سالانه روز جهانی آسم با همکاری مرکز تحقیقات اسم و آلرژی دانشگاه علوم پزشکی تهران و مرکز مدیریت بیماری های غیر واگیر وزارت بهداشت در ایام ۱۵ و ۱۶ اردیبهشت ماه به صورت وبیناری اطلاع داد.
معین خاطرنشان کرد: یکی از محورهای این همایش اصلاح باورهای نادرست در مورد بیماری آسم بود که پزشکان و اندیشمندان در اصلاح این موضوع، مواردی را بیان نمودند.



منبع:

1400/03/02
13:08:55
5.0 / 5
490
تگهای خبر: آموزش , انجمن , اینترنت , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
دانشگاه فارسی

دانشگاه فارسی

آموزش از راه دور

unifarsi.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانشگاه فارسی محفوظ است