پروتئین گیاهی جدید سبب كاهش مصرف كود می شود

پروتئین گیاهی جدید سبب كاهش مصرف كود می شود

دانشگاه فارسی: پژوهشگران پروتئین جدیدی را در ریشه گیاهان شناسایی نمودند كه میزان جذب آب و مواد معدنی را كنترل می كند.



به گزارش روز یکشنبه پایگاه خبری ساینس دیلی، در تحقیقات پژوهشگران دانشگاه ناتینگهام انگلیس مشخص شد خانواده پروتئین های موسوم به مس آبی که ساختار آنها دارای یک یا چند یون مس است، نقش مهمی در شکل گیری نوارهای کاسپارین در گیاهان دارند. این نوارها بین سلول های گیاهی را پر کرده و مانع نشت آب و مواد مدلول می شوند و بدین سان نقش مهمی در کنترل میزان مصرف مواد معدنی و آب توسط گیاه ایفا می کنند.

این نخستین بار است که نقش پروتئین های خانواده مس آبی در بیوسنتز لیگنین که یکی از فراوان ترین پلیمرهای ارگانیک زمین است، شناسایی می شود.

این مطالعات نشان می دهد کارخانه مولکولی مورد نیاز برای تجمع لیگنین در نوارهای کاسپارین بسیار منظم بوده و به حوزه هایی در ابعاد نانود تقسیم شده است که تاثیر عظیمی بر مواد مغذی گیاه دارند. این نتایج، امکان تولید گیاهانی را با قابلیت جذب بیشتر مواد مغذی مورد نیاز آنها فراهم می آورد.

در سال های اخیر، امنیت غذایی به یک چالش جدی جهانی تبدیل گشته است. اگر جمعیت جهان با روال فعلی افزایش یابد، برای تامین غذای مورد نیاز آن لازم است تا سال ۲۰۵۰ میلادی، میزان تولید غلات به دو برابر افزایش یابد. اما باتوجه به تغییرات آب و هوایی زمین بر میزان دسترسی به آب و ضرورت کاهش مصرف کودهای شیمیایی برای حفظ محیط زیست، این وضعیت به یک چالش جدی تر بدل شده است.

اما تولید گیاهانی با قابلیت جذب آب و مواد معدنی بیشتر، می تواند یک راهکار مناسب برای هر دو چالش باشد.

گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Current Biology انتشار یافته است.



منبع:

1399/06/25
13:11:39
5.0 / 5
1283
تگهای خبر: پژوهشگر , تولید , دانشگاه , محقق
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
دانشگاه فارسی

دانشگاه فارسی

آموزش از راه دور

unifarsi.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانشگاه فارسی محفوظ است