رئیس بنیاد ملی نخبگان:

مستعدبرتر شدن آخر مسیر نخبگی نیست

مستعدبرتر شدن آخر مسیر نخبگی نیست

به گزارش دانشگاه فارسی رئیس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به اینكه مستعدبرتر شدن آخر مسیر نخبگی نیست، اظهار داشت: دیده شدن بعنوان مستعد برتر، ابتدای مسیر توسعه و پیشرفت است.



به گزارش دانشگاه فارسی به نقل از بنیاد ملی نخبگان؛ سورنا ستاری در نشست معرفی بنیاد ملی نخبگان به مستعدان برتر نوورود، با اشاره به ضرورت حركت به سمت توسعه‌ی فردی و اجتماعی، اظهار داشت: مستعد برتر شدن اتفاق بزرگی برای افراد است چونكه سبب دیده شدن فرد می شود.
وی با اشاره به اینكه مستعد برتر شدن آخر مسیر نخبگی نیست، اضافه كرد: دیده شدن بعنوان مستعدبرتر، ابتدای مسیر توسعه و پیشرفت است.
ستاری با اشاره به ضرورت حفظ تداوم فعالیتهای نخبگانی و پشتكار، افزود: یكی از چالش ها در حوزه مستعدان نوورود، افت تحصیلی این افراد در سال های ابتدایی تحصیل است چونكه فرد تصور می كند پس از نیل به رتبه برتر كنكور یا المپیادهای مختلف، به پایان فعالیت نخبگانی رسیده است.
معاون علمی وفناوری رئیس جمهور با اشاره به لزوم پشتیبانی از استعدادهای تحصیلی، اظهار نمود: بنیاد ملی نخبگان یك مؤسسه رفاهی نیست گرچه تسهیلات خوبی هم برای مستعدان برتر دارد. در واقع این بنیاد بخشی از اكوسیستم اقتصاد دانش بنیان است.
رییس بنیاد ملی نخبگان با برشمردن برخی خصوصیت های اقتصاد دانش بنیان، خاطرنشان كرد: این اكوسیستم جای افرادی است كه سرمایه هایشان به جای جیب، در مغزشان است. به عبارت دیگر، شركت دانش بنیان از دانش كسب درآمد می كند و این روند با مسیر كارخانه داری تفاوت های بسیاری دارد.
ستاری با اشاره به اینكه اكوسیستم دانش بنیان روی انسان سرمایه گذاری می نماید، خاطرنشان كرد: كشور چه با تحریم و چه بدون تحریم، دیگر با درآمد و فرهنگ نفت اداره نمی گردد و برای رسیدن به توسعه‌یپایدار و خودكفایی ناگزیر از ایجاد ارزش افزوده بالا از دانش است كه این مهم هم تنها در اكوسیستم اقتصاد دانش بنیان محقق می شود.
رئیس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به اینكه نوآوری و ریسك پذیری با استخدام سنخیت ندارد، تصریح كرد: در سال های گذشته اقدامات و دستاوردهای بسیار خوبی در حوزه شركت های دانش بنیان حاصل شد تا جاییكه امروزه چندهزار شركت دانش بنیان در كشور فعال هستند؛ این در حالیست كه تا چندسال پیش مفاهیم اقتصاد دانش بنیان در كشور گنگ و غریبه بود.
ستاری با اشاره به اینكه مردم باید اثر دانش را در زندگی خود احساس كنند، خدمت به جامعه را وظیفه و رسالت اجتماع نخبگانی دانست و تاكید كرد: استعدادبرتر با پول حاصل از دریافت مالیات از معلمان و بازنشستگان تحصیل می كند؛ ازاین رو باید در جهت افزایش كیفیت زندگی مردم تلاش كند. باید متوجه بود كشور مثل پدر و مادر بخشی از هویت انسان است. فرد باید استعداد و توان خویش را برای توسعه جامعه ای هزینه كند كه برای رشد او داشته هایش را هزینه كرده است.
وی در ادامه با اشاره به اینكه كشور برای رسیدن به توسعه چاره ای جز تكیه بر توان داخلی ندارد، خاطرنشان كرد: ایران از آغاز تاریخ بوده است امروزه ایران نه یك كشور بلكه یك هویت در تاریخ است كه توانسته حتی كشورهای متجاوز را هم در فرهنگ خود حل كند.
رئیس بنیاد ملی نخبگان افزود: دانشگاه در اكوسیستم اقتصاد دانش بنیان، هزینه خویش را در غالب موارد از محل فروش پتنت و قراردادهای صنعتی تأمین می كند چونكه دانشگاه وابسته به پول دولت، هیچ نوآوری، ایده پردازی و خلاقیتی ندارد.
معاون علمی وفناوری خاطرنشان كرد: بنیاد ملی نخبگان تلاش می كند مستعدبرتر برای حضور در اكوسیستم دانش بنیان توانمند شود تا بتواند به قدرتی برسد كه علاوه بر رشد فردی، محیط پیرامون خویش را هم دستخوش تغییرات مثبت كرده و بر زندگی اجتماعی جامعه بومی اثرگذاری مثبت داشته باشد.
ستاری اظهار داشت: سیستم آموزشی كشور علیرغم تمام انتقادهایی كه به آن وارد است، افرادی را تربیت می كند كه در بهترین دانشگاه های جهان در بالاترین مقاطع تحصیل می كنند و این حاكی از توان بالای كشور در نیروی انسانی است.
وی در انتها با اشاره به اینكه اصولاً ایجاد هر تغییری هزینه بر است، تصریح كرد: همه افراد شكست می خورند اما تفاوت در این است كه برخی شكست را می پذیرند و از آن درس می گیرند و با جدیت و دانش بیشتر راه خویش را باردیگر آغاز می كنند تا به اثرگذاری بالا در جامعه‌ی بومی خود برسند.

1398/12/05
23:28:10
5.0 / 5
3606
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
دانشگاه فارسی

دانشگاه فارسی

آموزش از راه دور

unifarsi.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانشگاه فارسی محفوظ است