كشف نقش یك ژن در رابطه با اسكیزوفرنی در تكوین مغز
دانشگاه فارسی: محققان موفق به كشف ۱۵۰ پروتئین شدند كه روی فعالیت سلولی و تكوین مغز اثر می گذارند و می توانند در بروز اختلالات ذهنی مانند اسكیزوفرنی، اختلال دو قطبی و افسردگی نقش داشته باشند.
به گزارش دانشگاه فارسی به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سلول های بنیادی، در مطالعه جدید محققان كه در مورد كشف نقش یك ژن در رابطه با اسكیزوفرنی در تكوین مغز انجام گرفت مولكول هایی كه با پروتئین DISC۱ مربوط به اختلالات ذهنی، مرتبط هستند، شناسایی شدند.
محققان در این مطالعه ابزاری متشكل از سلول های بنیادی را برای تعیین واكنش های شیمیایی كه پروتئین ها برای اثر گذاری روی عملكرد سلول ها و رشد عصبی استفاده می نمایند، طراحی نموده اند.
اسكیزوفرنی كمتر از یك درصد جمعیت ایالات متحده را تحت تاثیر قرار داده است و این امر منجر به بروز ناتوانی های ذهنی و حركتی، خودكشی و مرگ زودرس در میان افراد جامعه شده است. ارتباط ژن DISC۱ با اسكیزوفرنی حدود ۲۰ سال پیش شناسایی شد. این ژن تكوین نورون ها و هم چنین نحوه بلوغ مغز را كنترل می كند. ژن DISC۱، شبكه ای از سیگنال ها را بین سلول ها هدایت می كند كه می توانند در بروز اسكیزوفرنی نقش داشته باشند. اشتباه در این واكنش های شیمیایی می تواند منجر به بروز اسكیزوفرنی شود.
محققان دانشگاه نیویورك با استفاده از سلول های بنیادی، تست هایی را انجام دادند كه نحوه عملكرد و جایگاه عملكرد DISC۱ را شبیه سازی می كردند. آن ها از تكنولوژی ویرایش ژن برای وارد كردن یك تگ مولكولی روی DISC۱ استفاده كردند كه به آن ها اجازه داد نقش این ژن در تكوین مغز و هم چنین پروتئین های در رابطه با آن را شناسایی كنند.
درك پروتئین هایی كه با DISC۱ در سلول های مغزی برهمكنش می كنند، می تواند منجر به درك نحوه برهمكنش ریسك فاكتورهای بیماری روانی با عملكردهای مولكولی خاص شود. این كشف، محققین را قادر می سازد كه فرایندهایی خاصی كه منجر به تفاوت بین بیماران مبتلا به بیماری های روانی می شوند را شناسایی كنند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب