رویداد از ایرانمان دفاع می نماییم با مشارکت ۷۰ هزار دانش آموز

رویداد از ایرانمان دفاع می نماییم با مشارکت ۷۰ هزار دانش آموز

به گزارش دانشگاه فارسی، دبیر رویداد ملی از ایرانمان دفاع می نماییم از استقبال گسترده دانش آموزان از این رویداد در بستر شاد اطلاع داد و اظهار داشت: تابحال بیشتر از 70 هزار دانش آموز به شکل کامل وارد رویداد شده اند.


حسین عبادتی دبیر رویداد ملی «از ایرانمان دفاع می کنیم» در گفتگو با خبرنگار مهر، با تاکید بر اهمیت مسایل تربیتی اظهار نمود: بعد از جنگ ۱۲ روزه، فرصت کوتاهی تا شروع سال تحصیلی وجود داشت و این اراده شکل گرفت که روایت اول از این اتفاقات، توسط خود نظام تعلیم و تربیت عرضه شود. وی ادامه داد: با عنایت به پیچیدگی و زمان بر بودن تألیف، چاپ و توزیع کتاب های درسی از نظر تخصصی و فرایندی، تولید بسته های تربیت و یادگیریی از ایرانمان دفاع می نماییم محقق شد و برای سه مقطع دوره دوم ابتدایی، متوسطه اول و متوسطه دوم، چاپ و توزیع شد. عبادتی افزود: مساله بعدی این بود که این بسته ها باید توسط دانش آموزان خوانده شوند، به این علت سازمان به این جمع بندی رسید که رویدادی طراحی شود تا این کتاب ها ترویج شوند، اما نه صرفا در چارچوب کتاب خوانی؛ بلکه با نگاهی تعاملی که دانش آموز را به عنصر فعال تبدیل گردد که در این رویداد، دانش آموز علاوه بر مطالعه، باید واکنش نشان دهد، کنش داشته باشد و در سطوح بالاتر حتی تولید محتوا انجام دهد تا مفاهیم عمیق تر در ذهن او تثبیت شود.

تأثیر شرایط جنگ و مشکلات اینترنت بر اجرای رویداد

دبیر رویداد ملی «از ایرانمان دفاع می کنیم» ضمن اشاره به زمان بندی اجرا اظهار داشت: این رویداد همزمان با ایام جنگ رمضان و در نیمه های فروردین ماه شروع شد و تا حالا بالاتر از ۷۰ هزار دانش آموز به شکل کامل وارد رویداد شده اند. البته تعداد بازدیدها بیشتر است، اما این عدد در ارتباط با افرادی است که علاوه بر بازدید، فعالیت خودرا شروع کرده اند. وی ادامه داد: پیشبینی ما اینست که این رویداد به پرمخاطب ترین رویداد شبکه شاد تبدیل گردد.

طراحی چالش ها متناسب با سن دانش آموزان

عبادتی درباره ی طراحی چالش ها اظهار داشت: برای هر مقطع تحصیلی، چالش های متفاوتی طراحی شده است. ما برای هر مقطع یک نقشه راه جداگانه درنظر گرفتیم که بر مبنای اصل «حرکت از آسان به سخت» طراحی شده است. وی توضیح داد: در هر کتاب ۸ فصل وجود دارد و برای هر فصل سه سطح تعریف شده که در مجموع ۲۴ مرحله را شامل می شود. دبیر رویداد ملی «از ایرانمان دفاع می کنیم» افزود: در سطح اول، چالش ها ساده و متنی هستند و برخی دانش آموزان حتی بدون مراجعه به بسته ها هم می توانند به آنها پاسخ دهند، در نهایت دانش آموزان با پاسخ به سؤالات امتیاز کسب می کنند و در انتها هر سطح، نشان دریافت می کنند که این نشان ها در نهایت رتبه آنها را مشخص می کند، در سطوح دوم و سوم نیز، پادکست ها و ویدئوها به محتوای رویداد اضافه می شود و چالش ها از حالت متنی خارج شده و به سوی تولید محتوا حرکت می کند.

نوآوری در تعریف کار جمعی در کنار رقابت فردی

وی ضمن اشاره به یکی از خاصیت های مهم رویداد بیان نمود: در این رویداد علاوه بر کار فردی، کار جمعی هم دیده شده است. اگر بالاتر از ۶۰ درصد دانش آموزان یک مدرسه در یک سطح شرکت نمایند، علاوه بر امتیاز فردی، امتیاز جمعی هم دریافت می کنند. دبیر رویداد ملی «از ایرانمان دفاع می کنیم» اضافه کرد: این مدل برای اولین بار در چنین رویدادهایی اجرا شده است و سبب می شود دانش آموزان یکدیگر را به مشارکت تشویق کنند. وی همین طور افزود: این الگو در سطح منطقه و استان هم تعریف شده و حتی مدیران و معاونان مدارس هم در صورت تحقق این مشارکت، نشان دریافت می کنند.

جوایز چندلایه؛ از نشان های رسمی تا جوایز مادی

حسین عبادتی درباره ی جوایز اظهار نمود: دو نوع جایزه درنظر گرفته شده است؛ نخست، جوایزی که بدون قرعه کشی به همه شرکت کنندگان موفق تعلق می گیرد، همچون نشان های استانی، ملی و جشنواره تولید محتوای الکترونیک که این نشان ها دارای ارزش معنوی و مادی هستند و در فرآیندهایی مانند کنکور و پذیرش دانشگاه فرهنگیان تاثیر گذارند. وی اظهار داشت: این رویداد از فروردین ماه شروع شده است و تا پایان خردادماه ادامه دارد؛ اختتامیه آن هم در تابستان برگزار می شود. دبیر رویداد ملی «از ایرانمان دفاع می کنیم» اظهار نمود: بعد از ۳۱ خرداد که این رویداد به پایان برسد، طبیعتا دو هفته زمان نیاز است تا داوری صورت گیرد. البته بخشی که در ارتباط با دریافت امتیاز سطوح است، در انتها همان دوره دریافت و مشاهده می شود اما بخش دیگری که در ارتباط با جوایز مادی است، در تیرماه اعلام خواهند شد. عبادتی درباره ی داوری توضیح داد: بخش زیادی از داوری به شکل هوشمند به انجام می رسد، اما در مراحل پیشرفته، از داوران جشنواره های تخصصی استفاده خواهد شد.

جذابیت های طراحی برای دانش آموزان

وی در ادامه اظهار داشت: در طراحی این رویداد، بار شناختی کم شده و مسیر دسترسی ساده شده است. همین طور حس پیشرفت، رقابت و مسئولیت پذیری در دانش آموزان تقویت می شود؛ محتوا هم متناسب با سن و نیازهای روانی دانش آموزان در آن دوره طراحی شده است. عبادتی اضافه کرد: مهارت هایی که در این رویداد مدنظر قرار گرفته، مهارت های عمومی است؛ همچون مهارت گوش دادن دقیق و مهارت برقراری ارتباط. در بعضی چالش ها دانش آموز باید با اعضای خانواده یا افراد محل زندگی خود مذاکره کند و حتی درباره ی موضوع هایی مانند فضای جنگ ۱۲ روزه یا جنگ رمضان، میزان همدلی مردم و مصادیق آن بررسی انجام دهد و نتایج را ارائه نماید. وی افزود: این پروسه مستلزم آنست که دانش آموز بتواند صحبت کند، ارتباط بگیرد و مشاهدات خودرا بیان کند. ازاین رو احتیاجی به مهارت تخصصی یا گذراندن دوره خاصی نیست و هر دانش آموزی می تواند صرفا با حاضر شدن در این موقعیت ها، از عهده چالش ها برآید. حسین عبادتی ضمن اشاره به کارکرد تربیتی این طراحی خاطرنشان کرد: در کنار اهداف آشکار، یک رویکرد پنهان هم در این چالش ها وجود دارد و آن تقویت همین مهارت هاست. زمانیکه دانش آموز برای انجام یک چالش به گفتگو با اطرافیان می پردازد، مهارت شنیدن، یادداشت برداری، ارتباط گیری، گفتگو و همدلی او به شکل طبیعی تقویت می شود. دبیر این رویداد اشاره کرد: در این طرح به دنبال آموزش مهارت های فنی مانند تولید محتوای الکترونیک نیستیم، چونکه این حوزه ها در چارچوب جشنواره های تخصصی دیگر بطور کامل پوشش داده می شوند و آموزش های لازم در آن بخش ها عرضه شده است. عبادتی تاکید کرد: هدف اصلی، آموزش دو مهارت کلیدی است: درک مسئولیت فردی در شرایط ملی و توانایی تشخیص اخبار صحیح از جعلی، جنگ امروز، جنگ شناختی است و دانش آموز باید بتواند اخبار درست را از ناصحیح تشخیص دهد. دبیر رویداد ملی «از ایرانمان دفاع می کنیم» در انتها اظهار داشت: این رویداد به شکل موقت طراحی نشده و در سالهای آینده با محتوای جدید ادامه خواهد یافت چونکه نگاهمان به این رویداد توسعه ای است.
حرف آخر اینکه با توجه به پیچیدگی و زمان بر بودن تألیف، چاپ و توزیع کتاب های درسی از نظر تخصصی و فرایندی، تولید بسته های تربیت و یادگیریی از ایرانمان دفاع می نماییم محقق شد و برای سه مقطع دوره دوم ابتدایی، متوسطه اول و متوسطه دوم، چاپ و توزیع شد. وی توضیح داد: در هر کتاب ۸ فصل وجود دارد و برای هر فصل سه سطح تعریف شده که در مجموع ۲۴ مرحله را شامل می شود. دبیر رویداد ملی از ایرانمان دفاع می نماییم اضافه کرد: در سطح اول، چالش ها ساده و متنی هستند و برخی دانش آموزان حتی بدون مراجعه به بسته ها هم می توانند به آنها پاسخ دهند، در نهایت دانش آموزان با پاسخ به سؤالات امتیاز کسب می کنند و در آخر هر سطح، نشان دریافت می کنند که این نشان ها در نهایت رتبه آنها را مشخص می کند، در سطوح دوم و سوم نیز، پادکست ها و ویدیوها به محتوای رویداد اضافه می شود و چالش ها از حالت متنی خارج شده و به سمت تولید محتوا حرکت می کند.

1405/02/14
16:19:43
0.0 / 5
53
تگهای خبر: آموزش , اینترنت , تحصیل , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
دوستان دانشگاه فارسی
دانشگاه فارسی

دانشگاه فارسی

آموزش از راه دور
پلت فرم یادگیری از راه دور که امکان تحصیل در رشته های مختلف را بصورت آنلاین فراهم می آورد

unifarsi.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانشگاه فارسی محفوظ است