آیا مبتلایان تازه بهبودیافته، باید دز تقویتی واکسن کرونا را دریافت کنند؟

آیا مبتلایان تازه بهبودیافته، باید دز تقویتی واکسن کرونا را دریافت کنند؟

هزاران نفر از افرادی که بتازگی به کووید-19 مبتلا شده اند، سؤالاتی در مورد سطح ایمنی خود در مقابل ابتلای باردیگر به کرونا مطرح می کنند. یکی از این سوالات رایج این است که آیا بعد از بهبود نیاز است دز تقویتی واکسن را تزریق کنند و بهترین زمان برای دریافت این واکسن چه زمانی است.


به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از روزنامه نیویورک تایمز، پزشکان و متخصصان همچنان سفارش می کنند که همه افراد بدون توجه به این که در گذشته به کووید-۱۹ مبتلا بوده اند، باید واکسینه شوند و دزهای تقویتی این واکسن را دریافت نمایند. اما بیش از نیمی از آمریکایی هایی که واکسینه شده اند و واجد شرایط دریافت دز تقویتی این واکسن هستند، هنوز این دز را تزریق نکرده اند. همین طور اطلاعات در مورد این که چه زمانی بعد از بهبودی باید دز تقویتی واکسن کووید-۱۹ را دریافت کرد، چندان کامل و روشن نیست.
در این گزارش به پرسش هایی دراین زمینه پاسخ داده شده است.
پس از مبتلاشدن به کووید، دریافت دز تقویتی واکسن کرونا چه فایده ای دارد؟
اکثر متخصصان موافق هستند که واکسن های کرونا نسبت به مبتلاشدن به یک عفونت طبیعی، تقویت ایمنی قابل اعتمادتر و موثرتری را ارائه می دهند. هنگام مبتلاشدن به ویروس کرونا، سیستم ایمنی بدن مجموعه ای از واکنش ها را نشان داده که سیستم دفاعی بدن را در مقابل مبتلاشدن به عفونت ها در آینده می افزاید.
یکی از بهترین روش ها برای اندازه گیری میزان این واکنش ها، بررسی میزان آنتی بادی هایی است که بدن ساخته است. بگفته «اوبری گوردون»، اپیدمیولوژیست در دانشگاه میشیگان، بطور کلی، افرادی که به ویروس کرونا مبتلا شده اند، نسبت به افراد واکسینه شده، سطح آنتی بادی کمتری دارند.
یکی از دلیلهای این تفاوت این است که عفونت بخش های مختلفی از سیستم ایمنی را تحریک می کند و اندازه واکنش آنتی بادی به عواملی مانند میزان ویروس استنشاق شده، به برخورداری از بیماریهای زمینه ای و شدت علایم بستگی دارد.
دکتر گوردون اظهار داشت: اگر مدت طولانی تری بیمار بوده اید، ممکنست از سطح بالایی از ایمنی برخوردار باشید اما این سطح از ایمنی همچنان پایین تر از ایمنی به وجود آمده ناشی از تزریق واکسن های کرونا خواهد بود.
«پل توماس»، ایمونولوژیست در بیمارستان تحقیقاتی کودکان «سنت جود» در ممفیس، در این خصوص گفت: واکسن ها مجموعه ای از دستورالعمل های متناسب را برای سیستم ایمنی بدن ارائه می دهند تا در غیاب هرگونه مزاحمتی، مانند عفونت فعال، از آن استفاده کنند. بیشتر افرادی که واکسینه می شوند، پاسخ آنتی بادی قوی و قابل پیش بینی ایجاد می کنند.
وی اضافه کرد: تزریق دز تقویتی واکسن کرونا، به بدن یادآوری می کند که سیستم دفاعی خودرا حتی سریع تر از تزریق دز اول یا دز دوم، در مدت چند روز افزایش دهد. همین طور تحقیقات نشان می دهد که آنتی بادی های تولیدشده بعد از واکسیناسیون کرونا، برای مدت طولانی تری در سطوح محافظتی باقی می مانند.
دکتر «امی شرمن»، پزشک بیماریهای عفونی در «بیمارستان زنان و بریگهام» در بوستون، می گوید: صادقه بگویم حتی اگر بتازگی به عفونت کرونا مبتلا بوده اید، به تصور من تزریق دز تقویتی واکسن کرونا، می تواند بزرگترین استدلال برای تقویت سیستم دفاعی بدن باشد. تزریق دز تقویتی واکسن کرونا، یک روش مطمئن برای کسب محافظت بیشتر و اطمینان از این است که سیستم ایمنی بدن، بیشترین واکنش ها را نسبت به عفونت کرونا به وجود می آورد.
بهترین زمان برای دریافت دز تقویتی واکسن کرونا چه زمانی است؟
هیچ قانون مشخصی برای زمان تزریق دز تقویتی واکسن کرونا بعد از مبتلاشدن به کووید-۱۹، وجود ندارد. بهترین زمان برای تزریق این واکسن تقویت کننده، به شرایط فرد همچون شدت بیماری، مدت زمان بهبود علایم کرونا و خطر مواجهه مجدد فرد بستگی دارد.
اما اگر هم اکنون از یک عفونت فعال برخوردارید، مرکز کنترل و پیش گیری از بیماری سفارش می کند که دستکم تا آن زمان که دیگر علائمی نداشته باشید و معیارهای لازم برای اختتام دادن به قرنطینه را داشته باشید، صبر کنید.
این در حالی است که تعدادی از پژوهشگران سفارش می کنند تزریق دز تقویتی واکسن کرونا خودرا برای مدت طولانی تری به تعویق بیندازید. «علی البدی»، ایمونولوژیست در دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن در سنت لوئیس، می گوید: منطقی این است که صبر کنید تا بطور کامل بهبودی یابید یا نتیجه آزمایش پی. سی.آر منفی را دریافت کنید. دریافت نتیجه منفی آزمایش پی. سی.آر برای تعدادی از مبتلایان به کرونا ممکنست یک ماه طول بکشد.
وی اضافه کرد: به سیستم ایمنی بدن خود بعد از مبارزه با ویروس کرونا و پیش از این که بخواهید باردیگر با واکسن کرونا تقویت شود، استراحت دهید. این کار همین طور امکان ایجاد واکنش دقیق تر و بادوام تر را فراهم می آورد. همین طور برای تعدادی از افراد، انتظار طولانی تر می تواند سودمند باشد. اگر خطر عفونت مجدد شما کم است، برای مثال اگر ازراه دور کار می کنید، بطور کلی سالم هستید و می توانید از دستورالعمل های بهداشت عمومی برای پوشیدن ماسک و فاصله گذاری اجتماعی پیروی کنید. منطقی است که منتظر بمانید تا ایمنی طبیعی شما کم شود که این کاهش می تواند تا سه ماه بعد از بهبودی از عفونت و پیش از تزریق دز تقویتی واکسن رخ دهد.
البدی اظهار داشت: این کار نه فقط به تولید یک واکنش آنتی بادی قوی تر کمک می نماید، بلکه تا آن زمان که برای تزریق دز تقویتی واکسن کرونا آماده می شوید، ممکنست نسخه جدیدتری از واکسن کرونا موجود شود که بطور خاص مقابل اومیکرون موثر باشد.
وی اضافه کرد: البته، به تعویق انداختن تزریق دز تقویتی واکسن برای همه، گزینه مناسبی نیست. اگر به سبب وضعیت هایی از قبیل سن، شرایط پزشکی، سیستم ایمنی ضعیف یا به سبب زندگی یا کار در محیطی که احتمال مواجهه با عفونت را بیشتر می کند، در معرض خطر بالای مبتلاشدن به عفونت مجدد یا بیماری شدید کرونا هستید، در این صورت زودتر مصونیت خودرا با تزریق دز اضافی واکسن کرونا تقویت کنید.
البدی افزود: دریافت زودتر دز تقویتی واکسن کرونا ممکنست سبب افزایش صیانت از اعضای لطمه پذیر خانواده و کودکانی شود که برای دریافت واکسن بسیار کوچک هستند.
البته، بیشتر کارشناسان بر این مساله توافق دارند که اگر بیش از پنج یا شش ماه از ابتلای شما به کووید-۱۹ گذشته است و هنوز دز تقویتی واکسن کرونا را دریافت نکرده اید، باید بمحض این که واجد شرایط دریافت این واکسن شدید، آنرا تزریق کنید.

1400/11/21
15:23:35
5.0 / 5
390
تگهای خبر: آموزش , پزشك , پژوهشگر , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۴
دانشگاه فارسی

دانشگاه فارسی

آموزش از راه دور

unifarsi.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانشگاه فارسی محفوظ است