با حمایت ستاد توسعه فناوری های اتصال پذیری و ارتباطات رقم خورد

تسهیل گری و راهبری فضای فناوری در عرصه اتصال پذیری و ارتباطات

تسهیل گری و راهبری فضای فناوری در عرصه اتصال پذیری و ارتباطات

دانشگاه فارسی: جلسات کارگروه‎ های تخصصی ستاد توسعه فناوری های اتصال پذیری و ارتباطات با محوریت «هوشمندسازی»، «ارتباطات»، «ماهواره» و «امنیت سایبری» به ریاست سید محمد کرباسی و با حضور اعضاء کارگروه ها اجرا شد.


به گزارش دانشگاه فارسی به نقل از ایسنا، اعضای کارگروه باتوجه به تجارب گسترده خود در فضای دانشگاهی و صنعت و آشنایی با موانع و چالش ها و ظرفیتهای موجود در این عرصه، ضمن ارائه طرح های پیشنهادی به بحث و تبادل نظر در مورد رویه های مؤثر و کارآمد، چالش ها، برنامه ریزی و تعیین شاخص ها برای حل مسائل کلان کشور ذیل حوزه مربوطه پرداختند.
محمد کرباسی با تکیه بر اهمیت کارگروه های تخصصی این ستاد در راهبری زیست بوم فناوری ضمن اعلام انتظارات از اعضاء، بیان کرد: نقش اصلی ستاد توسعه فناوری های اتصال پذیری و ارتباطات تسهیل گری و راهبری فضای فناوری در عرصه اتصال پذیری و ارتباطات است که یکی از با اهمیت ترین ماموریت های آن، یعنی رصد فناوری و تعیین اولویت های توسعه فناوری باتوجه به نیاز ملی به کمک متخصصین حاضر در کارگروه ها انجام خواهد گرفت.
وی ادامه داد: هدف از تشکیل کارگروه های تخصصی، استفاده از ظرفیت متخصصان فناور کشور در پیشبرد اهداف و برنامه ریزی های راهبردی کلان موضوعات کشور است و همانگونه که از نامگذاری کارگروه ها مشخص است، این ستاد تمام ظرفیت علمی و تخصصی خودرا برای پیاده سازی و توسعه فناوری های مورد نیاز به کار خواهد بست.
کرباسی اظهار امیدواری کرد با همکاری بازیگران مختلف این زیست بوم شامل نهادهای دولتی، صنایع بزرگ و کوچک و شرکت های فعال بتوانیم در کنار حضور مؤثر پژوهشگران، نخبگان و دانشگاهیان بتوانیم با گام مؤثری در امتداد پیشبرد ایران عزیز حرکت نماییم.

در «کارگروه هوشمندسازی»، انرژی و حمل و نقل به عنوان دو اولویت مهم هوشمندسازی اعلام شدند و ادامه مسیر کارگروه هوشمندسازی و اینترنت اشیاء حبول ترسیم زنجیره ارزش این دو محور و شناسایی گلوگاه های فناوری شکل خواهد گرفت. تلاش می شود که با تمرکز بر این دو موضوع ضمن شناسایی خلأهای فناورانه و شرکت های توانمند در حل آنها، همرسانی لازم و حمایت های معنوی و مادی صورت پذیرد.
در «کارگروه ارتباطات» با بررسی تفصیلی زیست بوم ارتباطات و بازیگران اصلی این حوزه، پتانسیل های ایجاد همکاری و نحوه ارتباط با جامعه مخاطب بررسی گردید. چالش ها و فرصت های موجود باتوجه به ظرفیتهای حاضر، به بحث گذاشته شده و نقشه راه جلسات بعدی ترسیم شد.
در «کارگروه ماهواره» ضمن بیان روندهای فناوری فضایی در جهان و مقایسه آن با فضای موجود در ایران، چالش های این فناوری بررسی شده و اولویت های فناورانه جهت توسعه در زیست بوم ماهواره و سنجش ازراه دور به بحث گذاشته شدند.
در «کارگروه امنیت سایبری» با بیان فرصت های همکاری بین المللی و بازیابی علل ایجاد شکاف در بین شرکت های فناور این حوزه با روند جهانی، اولویت هایی که منجر به کاهش فاصله ی موجود و دستیابی به راه حل مناسب می شوند به بحث و بررسی گذاشته شدند. از موارد پراهمیت در این عرصه، نیاز به برقراری تعامل مناسب با ستاد هوش مصنوعی به جهت اثرگذاری گسترده و تعاملی هوش مصنوعی بر امنیت سایبری بود. ضمن آنکه بر عدم غفلت از حوزه های فعلی و لزوم یافتن راه حل مناسب برای حل مسائل موجود تاکید شد.
کرباسی در آخر جلسات چهارگانه کارگروه های تخصصی ستاد، ضمن تاکید بر استمرار این جلسات اضافه کرد: موارد به دست آمده، در جلسات بعدی کارگروه ها جهت دستیابی به برنامه های مدون و قابل اجرا پیگیری خواهد شد.



1403/02/02
08:25:15
5.0 / 5
95
تگهای خبر: اینترنت , پژوهشگر , دانشگاه , علمی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۲
دانشگاه فارسی

دانشگاه فارسی

آموزش از راه دور

unifarsi.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانشگاه فارسی محفوظ است