ترمیم عضلات قلبی لطمه دیده امکان پذیر شد

ترمیم عضلات قلبی لطمه دیده امکان پذیر شد

دانشگاه فارسی: نتیجه یک مطالعه بین المللی آلمانی و کانادایی نشان میدهد با برنامه ریزی مجدد عضلات قلبی می توان لطمه های ناشی از حمله قلبی را ترمیم کرد.


به گزارش دانشگاه فارسی به نقل از ایرنا از پایگاه خبری ساینس، حمله قلبی یا آنفارکتوس میوکارد زمانی رخ می دهد که قلب به سبب انسداد جریان خون گرفتار کمبود اکسیژن شود. بعد از حمله قلبی عضلات قلب لطمه می بینند و بطور معمول این لطمه به خودی خود ترمیم نمی گردد. به گزارش سازمان جهانی بهداشت بیماریهای قلبی با اهمیت ترین عامل مرگ و میر در سراسر جهان هستند.
دو نوع اصلی حمله قلبی وجود دارد؛ نوع اول زمانی است که عاملی مانع از ضربان قلب می شود. مورد دوم زمانی اتفاق می افتد که جریان خون در قسمت هایی از قلب محدود شده و مانع از تپش می شود. نوع اول بطور معمول کشنده است؛ مگر این که به روشی بتوان قلب را احیا کرد. نوع دوم به آن اندازه جدی نیست، ولی بطور معمول به بافت قلب لطمه وارد می کنند.
پژوهشگران برای ترمیم بافت لطمه دیده قلب (یعنی حمله قلبی نوع دوم) چاره ای اندیشیده اند. این روش برمبنای یک مطالعه قدیمی قرار دارد که نشان میدهد اگر جنین در رحم مادر گرفتار لطمه قلبی شود، سلول های کاردیومیوسیت در وضعیتی هستند که امکان ترمیم و جوان سازی را دارند. بعد از تولد و در بزرگسالی سلول های کاردیومیوسیت این قابلیت را از دست می دهند.
پژوهشگران بعد از مدت ها مطالعه توانستند توانایی بازسازی و جوان سازی سلول های کاردیومیوسیت را مشابه حالت جنینی، با بهره گیری از چند فاکتور احیا کنند. این برنامه ریزی مجدد در سلول با بهره گیری از آنتی بیوتیک داکسی سایکلین انجام می شود.
مرحله اول این روش در مدلهای حیوانی موفقیت آمیز گزارش شده است؛ ولی هنوز مشخص نیست که در انسان نیز کارآمد باشد؛ برای اینکه تجویز داکسی سایکلین در دراز مدت می تواند موجب ایجاد تومورهای سرطانی شود.
نتایج این مطالعه در نشریه Science انتشار یافته است.


منبع:

1400/07/06
10:49:14
5.0 / 5
593
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
دانشگاه فارسی

دانشگاه فارسی

آموزش از راه دور

unifarsi.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانشگاه فارسی محفوظ است