معاون وزیر علوم:

دانشمندان ایرانی ۲ درصد از مقالات علمی معتبر جهان را تولید می كنند

دانشمندان ایرانی ۲ درصد از مقالات علمی معتبر جهان را تولید می كنند

به گزارش دانشگاه فارسی معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اظهار داشت: ایران با این که سهم یک درصدی از جمعیت جهان را دارد، میزان ۲ درصد از مقالات معتبر علمی جهان از جانب دانشمندان و پژوهشگران کشورمان تولید می شود.


غلامحسین رحیمی شعر باف روز جمعه در گفتگو با ایرنا در بوشهر، با اشاره به اینکه ایران سالانه افزودن بر۶۵ هزار سند علمی در پایگاه های معتبر بین المللی ثبت می کند اضافه کرد: ایران حالا رتبه ۱۵ جهان را به لحاظ تولید کمی مقالات علمی دارد و در سالهای اخیر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بر ارتقای کیفی مقالات و سندهای علمی تمرکز دارد.
وی اظهار داشت: ایران موفق شد رتبه خود به لحاظ کیفیت مقالات و تولید مقالات پر استناد هم نسبت به سال قبل ۲ پله ارتقا داده و به ۱۴ برسد و برآورد می شود بزودی یک رده دیگر هم جایگاه خویش را بهبود بخشد که با وجود محدودیت های بسیار توفیق بزرگی به حساب می آید.
معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اذعان کرد: با این وجود عملکرد کشور توازن با تحقیقات کاربردی مطلوب نمی باشد طوریکه کمتر از ۲۰ درصد از پژوهشها بر مبنای تقاضا انجام می شود و باید این میزان به بالای ۵۰ درصد برسد تا بتوان آنرا مطلوب ارزیابی کرد.
رحیمی افزود: در زمان حاضر بیشتر مقالات دانشمندان و پژوهشگران ایرانی ناظر به چاپ در مجلات معتبر دنیا است که این هم به نوبه خود بسیار پرارزش است چون که نشان دهنده حیات فعال تحقیقاتی است و همه کشورها در این حوزه با هم رقابت می کنند اما وزارت علوم ۳ برنامه اساسی در دست دارد تا تحقیقات را تا حد امکان به سمت پاسخگویی به نیازها سوق دهد، بگونه ای که هم تحقیقات مقاله خوب چاپ شود و هم به نیازهای کشور پاسخ دهد.
وی در ارتباط با رشد شرکتهای دانش بنیان در کشور هم اظهار داشت: با همکاری گسترده معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری حالا شرکتهای دانش بنیان از رشد کیفی خیلی خوب برخوردار بوده است و در ۳ سال گذشته رشد کمی شرکتهای دانش بنیان بالا نبوده است.
معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اینکه در زمان حاضر پنج هزار و ۷۰۰ شرکت دانش بنیان در کشور فعال است، اظهار نمود: بعد از این باید به سمت تقویت محل هایی که از آنها به تدریج شرکت زاده می شود حرکت نماییم.
رحیمی افزود: لازم است مراکزنوآوری و خلاقیت، مراکز رشد و مراکز تحقیقاتی با محور بازاری که در دانشگاه ها وجود دارد تقویت شود تا از انها شرکتهای دانش بنیان پدید آید.
وی یادآورشد: حالا کشور در نقطه ای قرار دارد که که باید در تولد شرکت دانش بنیان بکوشد و با حمایت های صورت گرفته تعداد زیادی از شرکتهای کوچک دانش بنیان به شرکتهای بزرگ تبدیل گشته اند و این امر کاملا محسوس است.




منبع:

1399/11/27
21:24:33
0.0 / 5
493
تگهای خبر: پژوهشگر , تولید , دانش بنیان , دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
دانشگاه فارسی

دانشگاه فارسی

آموزش از راه دور

unifarsi.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانشگاه فارسی محفوظ است