روند افزایشی میزان متوسط رشد روزانه مبتلا شدن به كرونا متوقف گردید

روند افزایشی میزان متوسط رشد روزانه مبتلا شدن به كرونا متوقف گردید

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام اظهار داشت:  روند افزایشی میزان متوسط رشد روزانه مبتلایان به کرونا در کشور که از شهریور شروع شد در آذر گذشته متوقف و اندکی هم کاهش پیدا کرد و به ۱.۱۳ درصد رسید.


به گزارش روز یکشنبه اداره روابط عمومی و همکاریهای علمی بین المللی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)، محمدجواد دهقانی اضافه کرد: اطلاعات مستخرج از سامانه نماگر کووید-۱۹ (ISC COVID-۱۹ Visualizer) نشان داده است روند افزایشی میزان متوسط رشد روزانه مبتلایان کشور که از شهریور شروع شد از میزان ۵۹ صدم درصد به ۸۴ صدم درصد در مهر و سپس به ۱.۴۱ درصد در آبان رسید و بالاخره در آذر ماه متوقف و هم اندکی کاهش پیدا کرد و به ۱.۱۳ درصد رسید.
وی عنوان کرد: اگر به روند افزایش جمعیت مبتلایان در چند ماه اخیر توجه گردد متوجه حجم زیاد افزایشی در هر ماه نسبت به ماه قبل خواهیم شد.
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام خاطرنشان کرد: در حالیکه میزان افزایش جمعیت بیماران در مهر ماه حدود ۱۲۰ هزار نفر (از ۴۲۵ هزار و ۴۸۱ نفر به ۵۴۵ هزار و ۲۸۶ نفر) بود، این میزان افزایش به ۲۸۰ هزار نفر در آبان (۵۴۵ هزار و ۲۸۶ نفر به ۸۲۸ هزار و ۳۲۷ نفر) و در آذر ماه این میزان به ۳۳۰ هزار نفر (از ۸۲۸هزار و ۳۲۷ نفر به یک میلیون و ۱۱۵ هزار و ۳۸۴نفر) افزایش یافته است.
دهقانی خاطرنشان کرد: بدین ترتیب در شهریور ماه به صورت متوسط روزانه ۲هزار و ۵۰۰نفر، در مهر ماه بیش از۴ هزار و ۵۰۰ نفر، در آبان ماه بیش از۹ هزار و ۴۰۰ نفر و در آذر ماه روزانه یازده هزار نفر به جمع مبتلایان اضافه شده است. اگر این روند شیوع بیماری مطابق آبان ماه ادامه می یافت با رشد متوسط روزانه ۱.۴۱ درصد در آخر آذر ماه جمعیت مبتلایان در کشور به بیشتر از یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر رسیده بود.
وی تصریح کرد: در حالیکه با عنایت به برنامه ریزی انجام شده و محدودیت های اعمالی این میزان به یک میلیون و ۱۶۰ هزار نفر رسیده است.
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام اضافه کرد: جهت اطلاع میزان رشد متوسط روزانه شیوع بیماری در آبان نسبت به آذر برای کشورهای آلمان از ۲.۸۳ درصد به ۱.۷۵ درصد، ایتالیا از ۳.۷۳ درصد به ۱.۲۵ درصد، انگلیس از ۲.۱۱ درصد به ۱.۱ درصد و فرانسه از ۲.۶۷ درصد به ۰.۵۴ درصد و اسپانیا از ۱.۴۱ درصد به ۰.۴۵ درصد کاهش یافته است.
دهقانی افزود: ازاین رو عملکرد کاهشی رشد متوسط روزانه بیماری ایران از ۱.۴۱ درصد به ۱.۱۳ درصد در مقایسه این کشورها چندان رضایت بخش نبوده و نیازمند تلاش بیشتر است. ضمنا رشد متوسط روزانه شیوع بیماری در دنیا هم از ۱.۱۲ درصد در آبان به ۰.۹۷ درصد در آذرماه کاهش یافته است.
وی اظهار داشت: بررسی ها نشان داده است روند افزایشی میزان متوسط نرخ روزانه بهبودی کشور هم ادامه یافته به صورتی که از ۵۵ صدم درصد در شهریور ماه به ۶۵صدم درصد در مهر ماه به ۹۹ صدم درصد در آبان ماه و در آذر ماه به ۱.۳۷ درصد رسید.
وی تصریح کرد: همینطور روند افزایشی میزان متوسط نرخ روزانه فوتی کشور هم به طول قابل توجهی کاهش و به ۰.۶۷ درصد یعنی نصف این میزان در آبان ماه کاهش یافته است. جهت اطلاع میزان متوسط نرخ روزانه فوتی در شهریور ماه ۰.۶ درصد، در مهر ۸۳ صدم درصد و در آبان ۱.۱۳ درصد بود.
سرپرست پایگاه استنادی جهان اسلام اضافه کرد: بدین ترتیب ایران در آذرماه با میزان متوسط نرخ روزانه فوتی ۰.۶۷ درصد در بین کشورهای همزمان (۱۳ کشوری که انتشار بیماری در آنها حدودا به صورت همزمان پدید آمد: چین، روسیه، ترکیه، برزیل، اسپانیا، آمریکا، فرانسه، ایران، کانادا، انگلیس، آلمان، پاکستان و ایتالیا) تقریباً در انتهای جدول قرار گرفته است. ضمناً متوسط نرخ روزانه فوتی کشورهای اسپانیا ۰.۴۷ درصد، برزیل ۰.۳۵ درصد و چین صفر درصد است.
دهقانی خاطرنشان کرد: همینطور کشورهای آلمان با ۲.۱۷ درصد، ترکیه با ۱.۳۶ درصد و روسیه با ۱.۲۳ درصد میزان متوسط فوتی روزانه در صدر کشورهای همزمان قرار دارند. جهت اطلاع در آبان کشورهای روسیه و فرانسه با ۱.۱۷ درصد، آلمان با ۱.۱۵ درصد و ایران با ۱.۱۳ درصد در صدر کشورها قرار داشتند. امید است تلاش و برنامه ریزی های انجام شده توسط مسئولان جهت کاهش بیشتر فوتی ادامه یابد.


وی افزود: به منظور تجزیه و تحلیل آماری و دستیابی به نتایج بهتر با استفاده از اطلاعات مستخرج از سامانه کووید-۱۹ در ارتباط با ۱۳ کشور همزمان در طول ۹ ماه گذشته، آمار مربوطه در جدول ۱ نشان داده شده است. در این جدول میزان متوسط رشد روزانه بیماری در هر ماه محاسبه شده است. میزان نرخ رشد متوسط در واقع متوسط گیری متحرک بر روی بازه های زمانی ماهانه بوده و در نتیجه اعداد به دست آمده قابل اعتماد بوده و با مقایسه این شاخص می توان به عملکرد کشورها در کنترل روند انتشار بیماری و هم مقابله با بیماری پی برد.
وی همینطور اظهار داشت: نتایج مربوطه بر مبنای رشد متوسط کشورها در ماه آخر یعنی آذر ماه به ترتیب صعودی مرتب شده است. همان گونه که ملاحظه می شود کشورهای ترکیه با ۵.۲۶ درصد، آلمان با ۱.۷۵ درصد و کانادا با ۱.۵۵ درصد بیشترین میزان نرخ متوسط رشد روزانه شیوع بیماری در آذر ماه را داشته اند.




















1399/10/12
13:01:38
0.0 / 5
501
تگهای خبر: علمی , علوم
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
دانشگاه فارسی

دانشگاه فارسی

آموزش از راه دور

unifarsi.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانشگاه فارسی محفوظ است