كتاب همه گیری های عفونی نوظهور چاپ شد
به گزارش دانشگاه فارسی همزمان با تداوم بحران همه گیر كرونا در ایران و جهان كتاب «همه گیری های عفونی نوظهور؛ چالش انسان توسعه یافته» با هدف واكاوی نقش انسان در ظهور بیماری های عفونی واگیردار از بدو خلقت تابحال به قلم دكتر جعفر محمدیان موسی آبادی منتشر گردید.
این کتاب با الهام از موضوع داغ این روزهای جهان و گریبانگیری گسترش بیماری همه گیر مشتمل بر ۱۶۰ صفحه توسط انتشارات «راز نهان» روانه بازار شد؛ تیراژ چاپ اول این کتاب به ۱۰۰۰ جلد رسید.
دکتر محمدیان موسی آبادی، استادیار دانشگاه صنعتی مالک اشتر در مقدمه کتاب «همه گیری های عفونی نوظهور؛ چالش انسان توسعه یافته» آورده است: بیماری های عفونی واگیردار از بدو خلقت انسان همیشه بعنوان یک عامل مزاحم و مخرب موجب آزار انسان شده است. همه گیری هایی مانند وبا، طاعون، مالاریا و آنفولانزا در جهان آشنا هستند و خسارات زیادی را به بار آورده اند.
در قسمتی از مقدمه نویسنده در نکوهش دخل و تصرف های انسان در طبیعت بعنوان یکی از منشاءهای اصلی شیوع بیماری های عفونی می خوانیم: در گذشته بیماری ها به سبب پایین بودن سطح علمی، آگاهی و فقر بهداشتی بود و در اثر ارتباط انسان با محیط به وجود می آمد. این اپیدمی ها بیش از جنگ های انسان ساز، موجب کشتار انسان ها شده است. اما در طول سه قرن اخیر انسان با ابزارهای علمی و فناوری توانسته به اطلاعات فزاینده ای در مورد کل هستی و موجودات زنده جدید برسد.
انسان می پندارد که با اطلاعات به دست آمده می تواند هرگونه دخل و تصرفی را در طبیعت انجام دهد و حیات را بر روی زمین مدیریت کند، اما پیشرفت های فناورانه همزمان با فوائد برای انسان دارای معایب و خساراتی نیز برای انسان و محیط زیست بوده است. همچون این خسارات شیوع بیماری های عفونی نوپدید در میان انسان و حیوانات بود که به سبب پیچیدگی ارتباط چرخه حیات در موجودات زنده پیش بینی آن بسیار مشکل است.
موسی آبادی همین طور در تبیین علل ظهور این دسته از بیماری ها و نقش انسان نوشت: یافته های علمی نشان میدهد این بیماری ها درحال حاضر به سبب پیشرفت های صنعتی و ماشینیسم، جنگل زدایی و سایر تغییرات فیزیکی در محیط های مختلف، همزیستی انسان با حیوانات اهلی و وحشی، اهلی سازی حیوانات، بی توجهی به حیات وحش، تولید صنعتی غذا خصوصاً غذاهای حیوانی، ناتوانی بشر در برقراری عدالت غذایی، پایبند نبودن به اصول اخلاقی، سو استفاده از بیوتکنولوژی و تغییر در ژنوم عوامل عفونت زا بطور طبیعی یا مصنوعی است که انسان به صورتی در هر کدام از آنها نقش مستقیم یا غیر مستقیم دارد.
این بدین مدلول است که بااینکه در گذشته همه گیری ها به سبب فقر علمی و بهداشتی بود، اما حالا همه گیری های نوپدید ریشه در پیشرفت ها و جسارت علمی انسان در دست بردن در طبیعت و موجودات زنده دارد که می تواند در آینده با ایجاد عفونت های کشنده مانند کرونا موجب مرگ و میر صدها هزار انسان و یا حتی انقراض گونه انسان در کره زمین شود.
منبع: unifarsi.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب