گام موثر مراكز علمی و پژوهشی در مقابله با كرونا

گام موثر مراكز علمی و پژوهشی در مقابله با كرونا

دانشگاه فارسی: همزمان با شیوع گسترده ویروس كرونا در ایران و جهان، شركت های فناور و مراكز علمی و پژوهشی دانشگاه های كشور همگام با یكدیگر،  مقابله با این ویروس را آغاز كردند و 400 شركت دانش بنیان مقابل این ویروس پا به میدان گذاشتند.



در حالی که کل بودجه وزارت علوم حدود ۱۳ هزار میلیارد تومان است، شرکت های خصوصی فناور و دانش بنیان مراکز رشد و پارک های علم و فناوری، در سال ۹۸ همین اندازه فروش محصول داشته اند.

با شیوع ویروس کرونا در کشور، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با هدف حفظ سلامت مردم جامعه، اقدام برای فعال کردن همه ظرفیت های موجود در دانشگاه ها، پژوهشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی در مقابله با ویروس کرونا را در دستور کار جدی قرار داد تا از همه توان خود برای کمک به ستاد ملی مبارزه با بیماری کرونا استفاده نماید.

از روزهای آغازین شیوع، این وزارتخانه در نامه ای به رؤسای همه دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی بر لزوم فعال کردن همه ظرفیت های دانشگاهی و پژوهشی برای مقابله با ویروس کرونا اصرار کرد.

در این نامه بر انجام اقدامات عمومی و تخصصی در حوزه های مختلف توسط زیرمجموعه های وزارت علوم در مقابله با ویروس کرونا تاکید گردید. همچون اقدامات عمومی و تخصصی مورد انتظار در دانشگاه ها، فعال کردن شرکت های فناور و دانش بنیان مستقر در مراکز رشد دانشگاهی و پارک های علم و فناوری با توانایی زمینه تولید محصول یا خدمت برای مقابله با ویروس کرونا بود.

همچنین بر لزوم همکاری دانشگاه ها با دیگر مجموعه های فعال در زمینه مقابله با ویروس کرونا تاکید و خصوصاً از دانشگاه های بزرگ در هر استان خواسته شد تا حد ممکن با دانشگاه های علوم پزشکی در استان همکاری کنند.

حمایت های علمی، پژوهشی و اجتماعی دانشگاه ها در مقابله با کرونا

یکی از کارهای مهمی که دراین زمینه انجام شد، واگذاری مسئولیت به پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری وزارت علوم تحقیقات و فناوری بود و به این پژوهشگاه ماموریت داده شد که همه ظرفیت های خودرا در حوزه های بیولوژی و زیست فناوری برای مقابله با ویروس کرونا فعال کند.

همچنین از دانشگاه ها خواسته شد که در حد زیرساخت و امکانات موجود خود برای ارائه کمک علمی و پشتیبانی فنی به طرح های مقابله با کرونا خصوصاً در شرکت های فناور و دانش بنیان مستقر در مراکز رشد و پارک های علم و فناوری کمک کنند.

پروژه های مختلفی در دانشگاه ها در این زمینه شکل گرفت که برمبنای اعلام کمیسیون دائمی عتف وزارت علوم به ایرنا می توان به ساخت واکسن، تولید داروهای مؤثر برای پیشگیری و کنترل بیماری ویروس کرونا، تولید کیت های تشخیص تست نمونه ویروس کرونا و تجهیزات مورد نیاز و مواد ضدعفونی کننده برای مقابله با ویروس کرونا اشاره نمود.

همچنین شاهد انجام پژوهش ها و مطالعات بیشماری در دانشگاه ها درباره ویروس کرونا بودیم که انجام مطالعه ژنومی سویه های ویروس کرونا در ایران، مطالعه شاخصهای مهار ویروس کرونا، مطالعه شاخصهای تقویت کننده سیستم ایمنی بدن برای مقابله با کرونا، مطالعه اثر گیاهان دارویی بر درمان کرونا، مطالعه همه گیری شناختی (اپیدمیولوژیک) گسترش و مهار ویروس در جمعیت ایران و جهان همچون این پژوهش ها بوده است.

علاوه بر حمایت های دانشگاه ها از تولیدات فناورانه برای مقابله با کرونا و پژوهش های علمی انجام شده دراین زمینه، بخش دیگری از کار دانشگاه ها در مقابله با ویروس کرونا معطوف به طرح های پژوهشی کاربردی برای مقابله با این ویروس بوده است.

تاکنون پژوهش های کاربردی مختلفی در دانشگاه ها با موضوع کاهش اثرات و تبعات شیوع ویروس کرونا در همه بخش های کشور همچون موضوعات اجتماعی، اقتصادی، سلامت، سلامت روان انجام شد که به شرایط کشور در حین شیوع ویروس کرونا و بعد از گذر از شیوع ویروس کرونا می پردازد و نتیجه خیلی از این پژوهش ها به صورت رسمی ارائه شد تا در تصمیم گیری ها توسط مسئولان مورد استفاده قرار گیرد.

در نتیجه اقدامات انجام شده ارتباط نزدیکی بین پارک های علم و فناوری، مراکز رشد، دانشگاه ها، صنعت و جامعه برای شناخت نیازهای روز در زمینه مقابله با ویروس کرونا شکل گرفته است. بطوریکه الان بیش از ۴۰۰ شرکت فناور به میدان مقابله با کرونا وارد شده اند.

این فعالیت ها موجب درخشش بیشتر شرکت های خصوصی فناور و دانش بنیان در مراکز رشد و پارک های علم و فناوری از شروع سال شده است.

کمیسیون دائمی عتف وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز برای نشان دادن دستاوردهای مراکز علمی و پژوهشی همچون شرکت های دانش بنیان و پارک های علم و فناوری مبادرت به چاپ ماهنامه علوم، تحقیقات و فناوری کرد که به بررسی و معرفی ابداعات، تلاش ها و خلاقیت های بازوی علمی و پژوهشی کشور در عرصه مقابله با کرونا می پردازد.



منبع:

1399/03/23
19:45:20
5.0 / 5
2058
تگهای خبر: آموزش , پزشك , تولید , دانش بنیان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۲
دانشگاه فارسی

دانشگاه فارسی

آموزش از راه دور

unifarsi.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانشگاه فارسی محفوظ است