كشف سیاركی در نزدیك ترین فاصله گردش به خورشید
دانشگاه فارسی: پژوهشگران برای نخستین بار موفق به كشف سیاركی شده اند كه در مداری نزدیك تر از سیاره زهره در حال گردش به دور خورشید است.
به گزارش دانشگاه فارسی به نقل از دیجیتال ترندز، بیشتر سیارك های موجود در منظومه شمسی در كمربندی درخلال مریخ و مشتری واقع شده اند و بعضی از آنها نیز در مداری نزدیك به مشتری در حال گردش به كره زمین هستند. اما برای نخستین بار سیاركی شناسایی شده كه در مداری نزدیك تر از زهره در حال چرخش به دور زمین است.
این سیارك توسط پژوهشگران دانشگاه كل- تك كانادا شناسایی شده و فعلاً ۲۰۲۰ AV۲ نام گرفته است. ستاره شناسان از دهه ۷۰ میلادی تا به امروز به دنبال یافتن چنین سیاركی بوده اند، اما با پیشرفت تجهیزات فنی سرانجام پس از نیم قرن دراین زمینه به موفقیت رسیده اند.
كشف سیارك مورد اشاره بوسیله رصدخانه پالومار در كالیفرنیای آمریكا انجام شده است. این رصدخانه كه در ۹۰ كیلومتری جنوب رصدخانه كوه ویلسون قرار دارد، توسط مؤسسه فناوری كالیفرنیا اداره می شود.
سیارك ۲۰۲۰ AV۲ بین یك تا سه كیلومتر پهنا دارد و مدار گردش آن به دور خورشید بیضی شكل است. ۲۰۲۰ AV۲ هر ۱۵۱ روز یك دفعه به دور خورشید می گردد. ظن ستاره شناسان بر این است كه این سیارك قبلاً بزرگ تر بوده و در فاصله دورتری از خورشید قرار داشته و احتمالاً بر اثر برخورد با یك سیاره مسیر آن منحرف شده و به سمت خورشید حركت كرده است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب