راه های مهارت افزایی در رشته های زیست شناسی و ورود به بازار كار

راه های مهارت افزایی در رشته های زیست شناسی و ورود به بازار كار

به گزارش دانشگاه فارسی امروزه در جوامع در حال توسعه یكی از برنامه های بلندمدت، ارتباط بین صنعت و دانشگاه می باشد.



به گزارش دانشگاه فارسی به نقل از مهر، وجود ارتباط مستمر بین جوامع دانشگاهی و صنعتی، باعث آشنایی دانشجویان با كاربرد های رشته خود شده و سبب تسهیل ورود به بازار كار می گردد. از طرفی عدم وجود مهارت های كافی طی دوره تحصیلی دانشجویان را از بازار كار تخصصی دور می كند.
شاخه های مختلف رشته زیست شناسی هم از این مقوله مستثنی نبوده و علاوه بر احتیاج به داشتن پایه ای قوی، داشتن مهارت یكی از شاخصه های مهم جهت كاریابی و استخدام می باشد. عموماً در زمینه های مختلف رشته های زیست شناسی به خصوص رشته های ژنتیك، بیوتكنولوژی، میكروبیولوژی و سلولی مولكولی، مهارت افزایی از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد. به علت تجربی بودن علم زیست شناسی، هر ایده ای احتیاج به آزمایش و تجربه دارد تا بتواند با نتایج حاصل شده، فرضیه مطرح گردیده را تأیید یا رد نماید. زیست شناسی از علوم مولد بوده و بستری مناسب برای شناخت موجودات زنده و درمان بیماری های مختلف فراهم می آورد. یكی از نكات حائز اهمیت در این بستر، ارتباط مستقیم آن با صنایع مختلف مانند پزشكی، دارو سازی، محیط زیست و... می باشد. از طرفی فارغ التحصیلان رشته های زیست شناسی باید از نظر عملكردی توانمند بوده و بتوانند مسائل و مشكلات مختلف را در صنایع بالادستی شناسایی كرده و با تعریف پروژه درصدد رفع آن برآیند.
آزمایشگاه ژنیران؛ یكی از مجهزترین آزمایشگاه در جهت مهارت افزایی و توانمندی دانشجویان رشته های زیست شناسی و پزشكی مولكولی
در همین راستا مركز تحقیقاتی و آموزشی ژنیران وابسته به شركت تشخیص ژن پژوهش با هدف انجام پروژه های تحقیقاتی، فناوری و هم رساله های تحقیقاتی در مقاطع كارشناسی ارشد و دكترا در رشته های ژنتیك، بیوتكنولوژی و بیوانفورماتیك در اسفند ماه ۱۳۹۴ به راه افتاده است.

مدیر عامل آزمایشگاه ژنیران، فربد اسفندی در ارتباط با پر كردن فاصله فارغ التحصیلان تا بازاركار اضافه كرد: توانمندی عملی توأم با پایه قوی علمی، نیازمند تلاش و تكرار می باشد. یكی از روش های مطرح شده برای توانمندسازی فارغ التحصیلان و دانشجویان، شركت در دوره های كارآموزی می باشد. كارآموزی نوعی از نظام آموزشی می باشد كه در آن فرد متقاضی، مهارتی خاص را آموزش می بیند. تفاوت بین كارآموزی با گذراندن تحصیلات دانشگاهی، در مدت زمان و سرفصل های آموزشی هر یك می باشد. در دوره های تحصیلی علوم مختلف، افراد عموماً به شكل نظریه و با سرفصل های گسترده تر به یادگیری می پردازند. اما در دوره كارآموزی یك مبحث خاصی مشخص شده و فرد در دوره كوتاه تر و فشرده تر مهارت ها را به شكل نظریه و عملی یاد می گیرد. دوره های كارآموزی زیست شناسی با آموزش هدف محور تكنیك های مختلف، توانسته مشكل عدم مهارت كافی را در افراد متخصص مرتفع كند و همینطور فاصله ی بین فارغ التحصیلی تا بازاركار را حدالامكان كوتاه نماید.

وی در ادامه افزود: یكی از مسائل بسیار مهم كه آزمایشگاه ژنیران موكداً به آن پرداخته است؛ از بین بردن خلاء تكنیكی و مهارتی دانشجویان رشته های مختلف زیست شناسی در دانشگاه ها می باشد؛ كه دانشجویان باآنكه از نظر نظریه می توانند رشد و پیشرفت خوبی در دانشگاه داشته باشند ولی از نظر عملی و انجام تكنیك های مختلف مورد نیاز بازار كار، گرفتار مشكل می شوند. آزمایشگاه ژنیران بنابر رسالت خود با برگزاری دوره های كارآموزی بلند مدت، تلاش بر پر كردن این فاصله داشته و علاوه آموزش های نظریه لازم در هر زمینه، تكنیك ها را به شكل عملی آموزش داده و افراد از نظر زمانی فرصت مناسب جهت تمرین و یادگیری تكنیك ها را در دوره های كارآموزی خواهند داشت. امروزه آزمایشگاه ژنیران توانسته است با پرورش سالانه صد ها دانشجو، مشكل عدم مهارت را در دانشجویان زیست شناسی مرتفع نماید. این دوره ها در بخش های مختلف ژنتیك پزشكی، بیوتكنولوژی، كشت سلول و بافت، بیوانفورماتیك و همینطور میكروبیولوژی می باشد.
برای آشنایی با دوره های كارآموزی آزمایشگاه ژنیران می توانید به لینك زیر رجوع فرمایید:
https: //www.geniranlab.ir/services/كارآموزی-آزمایشگاه-ژنیران
مدیر علمی آزمایشگاه ژنیران، دكتر مرتضی كریمی پور هم در ارتباط با امكانات و تجهیزات مركز افزود: در مركز تحقیقاتی ژنیران با وجود امكانات و تجهیزات مناسب آزمایشگاهی به روز و هم امكانات نرم افزاری و سخت افزاری، شرایط لازم برای انجام پروژه های مولكولی، سیتوژنتیك، كلونینگ و بیان ژن ها، مطالعات بیان كمی و كیفی ژن ها، اپی ژنتیك، فارماكوژنتیك، طراحی و تولید كیت های مولكولی آزمایشگاهی، مطالعات بیوانفورماتیك پایه و بالینی و همینطور مطالعات در رابطه با كشت سلول و بافت مهیا می باشد. یكی دیگر از موضوعات مهم، نیاز كشور به محققین جوان راه اندازی شركت های دانش بنیان و استارت آپ ها است. در این راستا نیاز است دانش آموختگان رشته های مختلف برای تولید محصول فن آورانه از تجربیات كاری و علمی سایر آزمایشگاه ها استفاده كنند و خدمات مورد نیازی را كه خود قادر به انجام آن نیستند، برون سپاری كنند. در همین راستا مر كز ژنیران تحت نظر شركت تشخیص ژن پژوهش، با بهره گیری از پیشرفته ترین و به روزترین تجهیزات دنیا و همینطور نیروی متخصص آماده عرضه خدمات در زمینه های علمی و پژوهشی زیست فناوری و ژنتیك به شركت های دانش بنیان كه محصول محور باشند (در چارچوب قوانین مالكیت فكری)، استارت آپ ها و شركت های نوپا جهت تولید اولیه محصولات می باشد.
برای آشنایی با خدمات تحقیقاتی آزمایشگاه ژنیران می توانید به لینك زیر رجوع فرمایید:
https: //www.geniranlab.ir/services/خدمات-پژوهشی
آدرس وبسایت آزمایشگاه ژنیران:
https: //www.geniranlab.ir این مطلب، یك خبرآگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

1398/05/28
20:49:36
5.0 / 5
3880
تگهای خبر: آموزش , پزشك , تحصیل , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
دانشگاه فارسی

دانشگاه فارسی

آموزش از راه دور

unifarsi.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانشگاه فارسی محفوظ است