به بهانه ۱۳ فروردین روز انس با طبیعت

مهاجرت ها و جابه جایی های انسانی به علت تغییر اقلیم و وقوع مخاطرات طبیعی

مهاجرت ها و جابه جایی های انسانی به علت تغییر اقلیم و وقوع مخاطرات طبیعی

به گزارش دانشگاه فارسی، تغییر اقلیم در ایران و کمبود بارش های ناشی از آن منجر به کاهش منابـع آبی و خشکسالی شده است و سیل، خشکسالی و طوفان سه مخاطره با بیشترین فراوانی هستند که وقوع آنها منجر به جابه جایی های ساکنان مناطق مختلف شده است.


به گزارش دانشگاه فارسی به نقل از ایسنا، در تقویم روز ۱۳ فروردین روز «انس با طبیعت» نامگذاری شده است؛ این روز به ما گوشزد می کند که مهربانی با طبیعت، سبب ساز سخاوت زمین برای ما خواهد شد، ولی در پدیده هایی چون فرونشست زمین و وقوع سیل و ویرانی زیر ساخت ها، ردپای دستکاری های بشر را شاهدیم.
این دستکاری ها تنها به قهر زمین با ما منتهی نمی گردد، بلکه زمینه ساز مهاجرت مردم از منطقه ای به منطقه دیگر می شود، بر اساس گزارش دکتر صلواتی و تیم تحقیقاتی اش که در رصدخانه مهاجرت بررسی هایی را در این حوزه اجرایی کرده بودند، در گزارش آنها تاکید گردیده است که تغییر اقلیم، بحران تعیین کننده زمان ما است، چونکه حالا آب و هوای زمین سریع تر از هر مقطعی در تاریخ تمدن مدرن درحال تغییر است و تغییر الگوهای دما، بارش، فراوانی و شدت برخی رویدادهای اقلیمی مانند موج گرما، سیل، خشکسالی و بالا آمدن سطح دریا سبب صدمه پذیری افراد شده است.
با مکرر شدن این رویدادها افراد بیشتری مجبور به ترک خانه های خود خواهند شد. این تحرک امکان دارد در داخل یا فراتر از مرزهای بین المللی رخ دهد. کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان (UNHCR) گزارش می دهد که به صورت متوسط سالانه ۲۱.۵ میلیون نفر به علت شروع ناگهانی مخاطرات در ارتباط با اقلیم بین سالهای ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۶ و هزاران نفر دیگر به علت خطرات پیش رونده در رابطه با تأثیرات تغییرات اقلیمی به اجبار آواره شده اند.

آوارگی به علت تغییرات ناگهانی آب و هوا
مطالعات اخیر نشان داده است که تغییرات اقلیمی امکان دارد ۸۰ درصد از مساحت زمین را کـه ۸۵ درصد از جمعیت جهان در آنجا ساکن هستند، تحت تأثیر قرار دهد. مهاجران اقلیمی افرادی هستند که عموما به علت تغییرات ناگهانی (سیل، طوفـان، موج گرما و یا تغییرات تدریجی) خشکسالی، بیایان زایـی (در محیط)، محل سکونت معمول خویش را ترک می کنند که در واقع این کار را یا دائم در داخل یک کشور یا آن سوی یک مرز بین المللی انجام می دهند.
کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان (UNHCR) گزارش می دهد که به طورمتوسط، سالانه ۲۱.۵ میلیون نفر به علت شروع ناگهانـی مخاطـرات در ارتباط با اقلیم بین سالهای ۲۰۰۸ تـا ۲۰۱۶ و هزاران نفر دیگر به علت خطرات پیش رونـده در رابطه با تاثیرات تغییرات اقلیمی آواره شده اند.
بررسی سالانه مجمع جهانی (WEF) در مورد خطرات جهانی نشان داده است که سه خطر محیط زیستی شامل شکست اقدامات اقلیمی، وقایع اقلیمی شدید و از دست دادن تنوع زیستی، عمده ترین خطراتی هستند که منجر به نگرانی کارشناسان شده است.
به گزارش مجمع جهانی اقتصاد ۲۰۲۲ شکست اقدامات در زمینه مقابله با تغییرات اقلیمی، بعنوان بزرگترین نگرانی برای کارشناسان جهانی طی ۱۰ سال آینده محسوب می شود؛ در واقع تلاشهای ناکافی جهان برای مقابله با تغییرات اقلیمی در اوایل سال ۲۰۲۰، پیش از شیوع بیماری همه گیر کرونا، در صدر لیست نگرانی ها قرار داشت.
خیلی از مردم در صدمه پذیرترین موقعیت ها و مناطق هم بشدت در معرض درگیری و خشونت و یا خطرات اقلیمی مانند خشکسالی، سیل یا افزایش سطح آب دریاها قرار دارند و در آینده هم به صورت فزاینده ای در معرض خطر قرار خواهند گرفت.
بر مبنای برآورد مطالعات انجام شده در این حوزه، حدود ۱.۶ تا ۳.۳ میلیارد نفر در سراسر دنیا، در مناطقی زندگی می کنند که در مقابل تأثیرات تغییرات اقلیمی بسیار صدمه پذیر هستند.
در سال ۲۰۱۸، بانک جهانی تخمین زد که تا سال ۲۰۵۰ سه منطقه آمریکای لاتین، جنوب صحرای آفریقا و آسیای جنوب شرقی، ۱۴۳ میلیون مهاجر اقلیمی خواهند داشت و صدمه پذیرترین مناطق جهان به لحاظ تغییرات اقلیمی شامل شرق، مرکز و غرب آفریقا، آسیای جنوبی و آمریکای مرکزی است.

جابه جایی های ناشی از بلایای طبیعی
در سالهای ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۱ حدود ۵.۹ میلیون نفر در نتیجه بلایای طبیعی در ۸۴ کشور و منطقه جابه جا شده اند. این سومین سال متوالی است که چنین رقم جهانی جمع آوری می شود.
افغانستان، چین و فیلیپین با بیشتر از ۳ میلیون نفر بالاترین میزان جابه جایی داخلی را ثبت کرده اند. بیشتر افرادی که در اثر بلایای طبیعی در افغانستان آواره شده اند، پیش از سال ۲۰۲۱ مجبور به ترک خانه های خود شده اند. بیشتر آنها به علت خشکسالی و سیل هایی که از سال ۲۰۱۸ این کشور را تحت تأثیر قرار داده است، آواره شده اند.
۱۰ کشور با بیشترین تعداد جابه جایی های داخلی ناشی از بلایای طبیعی (۲۰۱۲ تا ۲۰۲۱)


منبع:

1403/01/13
15:23:54
5.0 / 5
170
تگهای خبر: مهاجرت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۴
دانشگاه فارسی

دانشگاه فارسی

آموزش از راه دور

unifarsi.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانشگاه فارسی محفوظ است