معاون برنامه ریزی و توسعه منابع دانشگاه تهران:

هیچ درختی در مرکز زلزله نگاری قطع نشده است چند اصله درخت جابجا شد

هیچ درختی در مرکز زلزله نگاری قطع نشده است چند اصله درخت جابجا شد

تهران معاون برنامه ریزی و توسعه منابع دانشگاه تهران اعلام نمود: هیچ قطع درختی در مرکز زلزله نگاری کشور وابسته به موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران اتفاق نیفتاده است و به سبب توسعه این مرکز تعدادی اصله درخت جابجا شد.


به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، احمد نوحه گر در نشست خبری درباره ادعاهای مطرح شده در ایام اخیر تحت عنوان قطع درختان در زمینهای مرکز لرزه نگاری کشور وابسته به موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران اضافه کرد: ما با شهرداری هیچ مشکل و دعوایی نداریم. دانشگاه تهران یکی از مراکز آموزشی است که بیشترین همکاری را با شهرداری داشته است.
وی تصریح کرد: دانشگاه تهران در حوزه گسترش بزرگراه همت و چمران و در محدوده امیرآباد شمالی با شهرداری تهران همکاری خوبی داشته است، حتی شهرداری برای توسعه معابر و مترو از زمینهای این دانشگاه بهره برد بدین سبب ما با شهرداری تهران مشکلی نداریم.
معاون برنامه ریزی و توسعه منابع دانشگاه تهران اشاره کرد: هیچ قطع درختی اتفاق نیفتاده است و موضوع مربوط به توسعه ایستگاه لرزه نگاری دانشگاه تهران برمبنای مصوبه دولت برای تقویت ایستگاه بوده است. در حقیقت قرار بر این بود که برخی از درختان این موسسه به سبب توسعه جابجا نماییم که عملیات جابجایی درختان شروع شده بود اما عوامل شهرداری با ورود غیرقانونی از آن جلوگیری کردند.
نوحه گر افزود: عوامل شهرداری به چه بهانه و عناوینی در شمالی ترین زمین ها و مستغلات دانشگاه تهران ورود پیدا می کنند، از شهرداری تهران خصوصاً منطقه ۳ شهرداری می خواهم که در اسرع وقت نسبت به ترک محدوده مرکز لرزه نگاری اقدام نمایند وگرنه دانشگاه تهران حق خودرا محفوظ می داند که از اموال و مستغلات خود حراست کند و از راه های قانونی موضوع را پیگیری کند.
وی همین طور اظهار داشت: بجای این که وارد مراحل قضایی شویم از شهرداری تهران و خصوصاً منطقه ۳ شهرداری می خواهم اجازه دهند دانشگاه تهران وظیفه ذاتی و اصلی خود که توسعه آموزش و زیرساخت های مربوط به ایستگاه های لرزه نگاری دانشگاه تهران است را انجام دهد.
معاون برنامه ریزی و توسعه منابع دانشگاه تهران با اشاره به اینکه ۴۰۰ ایستگاه لرزه نگاری در سراسر کشور وجود دارد، اظهار داشت: بیشترین ارتباط و اطلاع رسانی در حوزه مسایل زلزله که یکی از بحران ها و سوانح جدی در کشور است، توسط موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران انجام می شود. اگر هروز درگیر این مسایل باشیم، نمی توانیم وظیفه اصلی خودرا به خوبی انجام دهیم.
نوحه گر درباره این که گفته می شود نیروهای شهرداری توسط عوامل دانشگاه تهران مورد ضرب و شتم قرار گرفته اند، اشاره کرد: اصلاً چنین اتفاق نیفتاده است، هیچ وقت دانشگاه تهران وارد این عرصه ها نمی گردد.
وی اضافه کرد: بر اساس گزارش های دریافتی عکس این مساله اتفاق افتاده است و همکاران در دانشگاه تهران در زمینه پشتیبانی و در زمینه های دیگر توسط عواملی که در آنجا بودند، مورد ضرب و شتم قرار گرفتند و اسناد آن هم موجود است.
دانشگاه تهران نسبت به موضوعات محیط زیستی حساسیت لازم را دارد
محمد رضا حاتمی رئیس موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران هم در این جلسه خبری اظهار داشت: بیش از ۶۰ سال از عمر این موسسه می گذرد. استخراج اوقات شرعی و تقویم کشور از وظایف ملی است که موسسه ژئوفیزیک هر سال انجام می دهد. روی تقویم هایی که مردم در اختیار دارند، نوشته شده استخراج شورای تقویم موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران بدین سبب موسسه ناشناخته ای نیست و هم اکنون موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران در ۲ مقطع کارشناسی ارشد و دکتری در رشته های مختلف نیرو تربیت می کند.
وی اضافه کرد: استخراج اوقات شرعی و تقویم کشوری، ثبت زمین لرزه های کشور و اعلان آن به مسئولان برای امدادرسانی و همین طور مطالعات زیرساختی کشور سه وظیفه ملی این موسسه است. کار دیگری که در ۱۰ سال قبل آغاز شد در ادامه بحث لرزه نگاری مطالعات پیش نشان گری زمین لرزه است تا بتوانیم داده ها را جمع نماییم که در آینده درمطالعات کشور از آن استفاده گردد.
رییس موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران با اشاره به اینکه این موسسه پس از دانشگاه تهران یکی از قدیمی ترین موسسات است که در این دانشگاه به وجود آمده است، اظهار داشت: این موسسه برای کارهای زیرساختی خود نیازمند توسعه است و دانشگاه تهران هم نیازمند توسعه است. در املاکی که بیش از ۶۰ سال در تصرف آنست می خواسته اقداماتی را انجام دهد و تمام کارهای ما هم زیر نظر مرکز پشتیبانی دانشگاه تهران در حال انجام می باشد.
حاتمی تصریح کرد: اساسا دانشگاه تهران حساسیت لازم را برای بحث های محیط زیستی دارد و به اهمیت موضوع واقف است. ما نیازمند ۴۰۰ ایستگاه لرزه نگاری در کشور هستیم، در برنامه ششم توسعه این مساله تصویب شده است اما امکانات کمی را به دانشگاه تهران اختصاص دادند.
وی اضافه کرد: سال قبل دولت بودجه لازم را برای توسعه مرکز لرزه نگاری به دانشگاه تهران و موسسه ژئوفیزیک داد، موسسه باید اقداماتی را انجام می دهد که در حال انجام می باشد.
رییس موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران اشاره کرد: حساسیت اعضای هیات علمی دانشگاه تهرا، دانشکده منابع طبیعی، دانشکده کشاورزی، دانشکده محیط زیست که از قدیمی ترین مراکز تربیت دانشجو هستند نسبت به محیط زیست، درخت و درختکاری کمتر از دوستان شهرداری و عوامل شهرداری نیست، چرا مامورین شهرداری به خودشان اجازه می دهند که وارد حریم دانشگاه شوند و آن هم نه از در اصلی بلکه از نرده های مرکز وابسته دانشگاه. چه کسی باید پاسخگو باشد.
حاتمی اظهار داشت: املاک دانشگاه تهران از میدان انقلاب تا ملاصدرا است و در سالهای مختلف بخش هایی از زمینهای دانشگاه تهران کنده شد که البته بعضی ها با موافقت دانشگاه بوده است.
وی تصریح کرد: من در سالهای ۷۶ تا ۸۰ معاون اداری مالی این دانشگاه بودم با دانشگاه تهران برای رفاه حال مردم با شهرداری همکاری کردیم تا بزرگراه حکیم افتتاح شود. بزرگراه همت هم پیش از آن در زمینهای دانشگاه تهران بازگشایی شده است، آیا شهرداری تهران بابت اینها به دانشگاه تهران داده است؟
وی افزود: ما در داخل حریم دانشگاه تهران اساسا ساخت و ساز داریم. بحث توسعه در نماد آموزش عالی کشور همیشه ادامه داشته است و دانشگاه یک مقطع دبیرستان نیست که یک ساختمان و آزمایشگاه ایجاد کنید که فقط یک سری دانش آموز را تربیت کند. دانشگاه همیشه در مرزهای دانش حرکت می کند بدین سبب نیازمند آزمایشگاه و زیرساخت های جدید است.
رییس موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران اظهار داشت: از سال قبل دنبال راه اندازی رشته مطالعات علوم فضایی هستیم که در کشور وجود نداشته است. اگر کشور بخواهد در مرزهای دانش حرکت نماید، همیشه دانشگاه های آن در راه توسعه هستند و زیرساخت لازم دارند و مثل یک نهال کوچک سازمانی نمی گردد به دانشگاه نگاه کرد.
حاتمی با طرح این سوال از عوامل شهرداری که تلسکوپ خورشیدی این موسسه که در راه بزرگراه حکیم نصب بود و مقرر شده بود جایگزین شود، اکنون کجاست؟، گفت: چرا شهرداری جایگزین برای آن نکرده است. مطالبات ما از شهرداری بیشتر از مطالبات شهرداری از ما است. من از شهردار منطقه ۳ گلایه مندم که به خود چنین اجازه ای می دهد که عوامل شهرداری به داخل دانشگاه بفرستد.
وی اضافه کرد: شهرداری می توانست بوسیله مقام عالی شهرداری با رئیس دانشگاه تهران موضوع را در بین گذارد در خصوص اینکه عوامل ما گزارش داده اند چند درخت در این مرکز جابه جا شده است. هیچ سازمانی در کشور به اندازه دانشگاه تهران روی مسایل محیط زیستی حساس نیست. دانشگاه تهران تنها دانشگاه سبز کشور است.
رییس موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران با اشاره به اینکه در موسسه ژئوفیزیک هر کجا که جای خالی بوده درخت کاشته ایم، اظهار داشت: اگر مقرر است نتوانیم چند درخت را در زمینهای خودمان جابه جا نماییم، چه کار باید نماییم. مرکز لرزه نگاری متعلق به شهرداری نیست، متعلق به دانشگاه تهران است که بیش از ۶۰ سال قدمت دارد.
حاتمی تصریح کرد: دانشگاه تهران نخستین دانشگاه کشور است و همیشه درحال گسترش زیرساخت ها و توسعه منابع آزمایشگاهی خود بوده است، بدین سبب اگر اشتباهی در این مساله صورت گرفته توسط عوامل شهرداری صورت گرفته است نه توسط دانشگاه تهران. این دانشگاه همیشه منافع مردم و طبیعت را در نظر گرفته و دراین زمینه هیچ قصوری نداشته است.
مجوز جابجایی درختان از شهرداری گرفتن شده است
رضا شکوهی زاده مدیرکل حقوقی دانشگاه تهران هم در ادامه این جلسه خبری با تاکید بر این که این دانشگاه مالکیت بلامنازع دارد و مجوزهای مرتبط را برای جا به جایی درختان در شهرداری گرفته است، اظهار داشت: در لایه های پایین شهرداری کارشکنی های مختلفی صورت گرفته است.
وی ادامه داد: ابتدا مجوز دانشگاه را برای توسعه به رسمیت نشناختند و پس از آن ادعای غیراصولی بودن و زمان نامناسب جابه جایی درختان را مطرح نمودند. این افراد بدون دستور قضایی به حریم دانشگاه وارد شدند و مبادرت به ضرب و شتم کردند و تمامی این موارد توسط دوربین ها و افراد حاضر در مرکز لرزه نگاری فیلمبرداری شده است.
مدیرکل حقوقی دانشگاه تهران اشاره کرد: در مراجع قضایی جزئیات مساله با ادله ای که وجود دارد، مورد بررسی قرار می گیرد.
طرح توسعه مرکز لرزه نگاری بر طبق مجوز کمیسیون ماده هفت انجام می شود
مهدی شهبازی رئیس مرکز حوزه ریاست دانشگاه تهران هم اظهار داشت: از کمیسیون ماده هفت شهرداری مجوزی برمبنای منطقه ای که قرار بود، طرح توسعه مرکز لرزه نگاری صورت بگیرد، گرفتن شد. مجوز اکنون در اختیار این کمیسیون است که تعداد درختان برای جابجایی در آن مشخص شده است.
وی تصریح کرد: هنوز اطلاع دقیقی از اینکه دقیقا چند اصله درخت تا لحظه ای که غیرقانونی وارد شدند، جابجا شده است و از آن لحظه به بعد هم چند اصله درخت امکان جابجایی آن نبوده است، ندارم.
رییس مرکز حوزه ریاست دانشگاه تهران افزود: درختان متعلق به موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران است و این موسسه، مالکیت چند دهه ای دارد. در ایام گذشته در فضای رسانه ای گزارش غیردقیقی درباب اتفاقات رخ داده انتشار یافته است.
شهبازی با تاکید بر این که موسسه ژئوفیزیک تنها مبادرت به جا به جایی درختان کرده است، اظهار داشت: عوامل شهرداری و برخی خبرنگاران به حریم موسسه ورود غیرقانونی داشتند، در صورتیکه برای ورود، هر موسسه ای نیازمند گرفتن مجوز یا کارت شناسایی است اما این که افرادی از مسیرهای غیرمتعارف ورود کردند، عجیب بود.
وی اضافه کرد: ما به دنبال هیجانات رسانه ای و تولید خبر برای برخی رسانه ها نیستیم و دانشگاه از مجاری قانونی این مسایل را پیگیری می کند.
رئیس مرکز حوزه ریاست دانشگاه تهران با بیان این در خبررسانی این مساله اشکالات اساسی وجود داشته است، اظهار داشت: دانشگاه تهران تفاهماتی با شهرداری برای توسعه و پیشرفت دارد و قبل از تعطیلات عیدنوروز دیدارهای گوناگون با مسئولان شهرداری داشتیم و ریاست دانشگاه مذاکراتی را با مهدی چمران رئیس شورای شهر داشت که بر طبق این دیدارها مجوزهای لازم را برای جا به جایی در امتداد توسعه ایستگاه های لرزه نگاری از کمیسیون ماده هفت گرفتن کردیم.
شهبازی افزود: بدین سبب دراین زمینه روال طبیعی گرفتن مجوز و اقدام برای اصلاح و تقویت زیرساخت در مرکز لرزه نگاری صورت گرفت و بصورت قانونی مجوز کمیسیون ماده هفت گرفتن شد و مبادرت به جابجایی اصولی درختان صورت گرفت که ورود غیرقانونی، موجب انقطاع اجرای طرح و موجب معطل ماندن جابجایی درختان شده و موجب شد، چند اصله درخت روی زمین بماند و در محل مناسب جایگزین نشود، بدین سبب قرار شد که زمان مناسب را انتخاب نماییم و قرار شد این اصله ها در محل مناسب قرار گیرد.
وی همین طور گفت: دانشگاه تهران دوستدار محیط زیست و حافظ آنست، چونکه در آستانه روز طبیعت ۲۰ هزار اصله توسط دانشگاه کاشته یا هدیه داده شد. خبرهای انتشار یافته در مورد دانشگاه تهران درباب قطع درختان مورد اقبال عموم جامعه قرار نگرفته است.
رییس مرکز حوزه ریاست دانشگاه تهران همین طور درباره درگیری عوامل شهرداری با کارکنان دانشگاه تهران اضافه کرد: عوامل شهرداری بعد از ورود غیرقانونی به موسسه، مبادرت به ضرب و شتم کارمندان دانشگاه تهران کردند. مدیر کل حقوقی این دانشگاه این اتفاق را از مراجع قانونی پیگیری می کند.
شهبازی اصرار کرد که تقاضا دارم به برخی واژه ها توجه گردد، مقوله قطع درخت در کار نیست، جابجایی درخت مطرح است. در گزارش مسوول شهرداری منطقه ۳ و ناحیه یک منطقه ۳ آمده قطع درخت که گزارش های غلط منجر به خطا در تصمیم گیری برخی همکاران در شورای شهر هم شده بود.
وی تصریح کرد: هم در مورد تعداد و هم در مورد نوع درخت اشتباه گزارش شده بود. این واژگان هرکدام بار معنایی خاصی دارند. موضوع جابجایی بوده نه قلع و قمع و قطع درخت و تعداد درخت ها هم در خبرهای منتشره در رسانه ها متفاوت می باشد.
رییس مرکز حوزه ریاست دانشگاه تهران و رئیس مرکز روابط عمومی اشاره کرد: اگر تاکید می نماییم که گزارشات دقیق باشد برای موارد حقوقی است که اساسا بعدا پیگیری خواهد شد.
شهبازی با اعلان اینکه در باره موارد حقوقی اجازه دهید که در جای خودش در مراجع قضایی رسیدگی شود نه در رسانه ها، اظهار داشت: فیلم ها و تصاویر موجود است. اینکه ادعا کنند زودتر شکایت کردیم و آن شکایت را به رسانه ها مخابره کنند که منتشر شود هیچ جایگاهی ندارد.
به گزارش دانشگاه فارسی به نقل از خبرگزاری ایرنا، ناصر امانی عضو شورای اسلامی شهر تهران ۱۴ فروردین در پنجاه و پنجمین جلسه شورای شهر تهران در تذکری مدعی شد: در ۱۰ فروردین ماه گزارشی از قطع ۲۰۰ اصله درخت ازطریق یک دستگاه رسمی مستقر در خیابان خوارزمی (مرکز زلزله نگاری دانشگاه تهران) عنوان شد و این کار در آستانه روز طبیعت یک دهن کجی و تخریب محیط زیست بواسطه یک مرکزی است که آرم علم و دانش بر سر در آن حک شده است و این مبادرت به هیچ عنوان قابل پذیرش نمی باشد.
نشست خبری درباره ادعاهای مطرح شده در ایام اخیر تحت عنوان قطع درختان در زمینهای مرکز لرزه نگاری کشور وابسته به موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران امروز (سه شنبه) با حضور محمد رضا حاتمی رئیس موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، احمد نوحه گر معاون برنامه ریزی و توسعه منابع دانشگاه تهران، مهدی شهبازی رئیس مرکز حوزه ریاست و رضا شکوهی زاده مدیرکل حقوقی این دانشگاه تهران انجام شد.



1401/01/17
09:34:55
5.0 / 5
429
تگهای خبر: آموزش , تلسكوپ , تولید , دانشجو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
دانشگاه فارسی

دانشگاه فارسی

آموزش از راه دور

unifarsi.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانشگاه فارسی محفوظ است