در مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی؛

نقشه راه تجاری سازی صمغ های بومی ایران تدوین شد

نقشه راه تجاری سازی صمغ های بومی ایران تدوین شد

به گزارش دانشگاه فارسی رئیس مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی اظهار داشت: نقشه راه تجاری سازی صمغ های بومی ایران با هدف شناسایی پتانسیل های بالقوه این مواد در مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی تدوین شد.



به گزارش دانشگاه فارسی به نقل از مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، دكتر قدیر رجب زاده اظهار داشت: منابع غنی صمغ های بومی در ایران جایگزینی مناسب برای صمغ های تجاری مورد استفاده در دنیا به حساب می آید ازاین رو برنامه ریزی برای بهره گیری از این منابع می تواند به رونق تولید در صنعت غذای كشور و ایجاد اشتغال و ارزش افزوده منتج شود.
وی افزود: مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی برای تحقق رسالت خود در زمینه ایجاد ارزش افزوده در صنایع غذایی نسبت به شناسایی پتانسیل های بالقوه بومی كشور اقدام نموده كه تدوین نقشه راه تجاری سازی صمغ های بومی ایران بر این اساس در این مؤسسه انجام شده است.
رجب زاده بیان نمود: خواص شیمیایی و عملكردی صمغ ها باعث كاربرد وسیع آنها در اغلب صنایع همچون صنایع غذایی شده و از آنجائیكه حجم زیادی از نیاز سالانه كشور به این تركیبات از راه واردات تأمین می شود، توجه به توسعه این صنعت اهمیت زیادی دارد.
وی به عدم تناسب تولید و تقاضای صمغ های طبیعی در كشور اشاره نمود و اظهار داشت: اقلیم گسترده و تنوع گونه های گیاهی، ایران را به یكی از قطب های تولید انواع صمغ گیاهی تبدیل نموده كه پتانسیل بالایی برای توسعه و تجاری سازی دارند.
رئیس مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی هدف از تدوین سند تجاری سازی صمغ های بومی ایران را شناسایی این منابع و شناخت كاربردها و پتانسیل های بالقوه آنها دانست و تصریح كرد: تحقیقات و پژوهش های علمی گوناگونی در زمینه صمغ های بومی ایران انجام شده است، اما هیچ دستاورد مدون و جامعی پیرامون شناسایی منابع مختلف، چالش های پیش رو و برقراری ارتباط بین مطالعات علمی و پیاده سازی جنبه های تجاری صمغ های بومی وجود ندارد.
وی افزود: ازاین رو هدف از تدوین این سند، ترسیم نقشه راهی است كه در آن نحوه طی مسیر، منابع و امكانات لازم، تقسیم كار در سطح ملی و الزامات این مسیر به صورت مشخص و روشن بیان شده باشد.
رجب زاده در مورد اهمیت اقتصادی صمغ های بومی در صنایع غذایی تصریح كرد: صمغ ها همچون افزودنی هایی هستند كه در اغلب صنایع همچون صنعت غذا كاربرد وسیعی دارند و می توان آنها را جزء لاینفك با كاربرد گسترده در صنعت غذا دانست كه همچون برای تولید محصولات كم كالری و كم چرب مورد استفاده قرار می گیرند.
وی خاطرنشان كرد: استفاده از منابع بالقوه صمغ های بومی در كشور و ایجاد برنامه ای منسجم در مورد تولید و فرآوری آنها می تواند نقش مهمی در شكوفایی اقتصاد كشور و خودكفایی در زمینه تولید صمغ ها ایفا كند.
رئیس مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی در مورد چشم انداز اجرای این سند در كشور اظهار داشت: در این سند با تبیین زمینه های تولید، فرآوری و تجاری سازی صمغ های بومی راهكارهای توسعه ای این حوزه عرضه شده است.
به این منظور تمركز مراكز تحقیقاتی و پژوهشی در حوزه شناسایی و تعیین خواص عملكردی صمغ های بومی، تربیت نیروی متخصص در حوزه علوم در رابطه با صمغ ها و هم تأسیس شركت های دانش بنیان برای تجاری سازی و ایجاد ارزش افزوده از تولید صمغ های بومی مورد توجه قرار گرفته است.

1398/11/20
14:11:05
5.0 / 5
3913
تگهای خبر: تولید , دانش بنیان , علمی , علوم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۱
دانشگاه فارسی

دانشگاه فارسی

آموزش از راه دور

unifarsi.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانشگاه فارسی محفوظ است