استاد پژوهشكده علوم شناختی :

نقاط ضعف ما در هوش مصنوعی، صنایع از محصول نهایی استقبال نمی كنند

نقاط ضعف ما در هوش مصنوعی، صنایع از محصول نهایی استقبال نمی كنند

به گزارش دانشگاه فارسی عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی اظهار داشت: صنایع و وزارتخانه های مرتبط به محصول نهایی حوزه هوش مصنوعی از دستاوردهای این حوزه كه حاصل دست پژوهشگران است استقبال نمی كنند.



دكتر رضا خسرو آبادی، استادیار پژوهشكده علوم شناختی و مغز دانشگاه شهیدبهشتی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره هوش مصنوعی و چالش های این حوزه اظهار نمود: هوش مصنوعی در حیطه دانش علوم شناختی كاربردهای زیادی دارد كه حالا ما به سمتی می رویم كه از هوش مصنوعی در جمع آوری داده های بزرگ برویم.
وی با تاكید بر اینكه تابحال پیشرفت های خوبی در زمینه هوش مصنوعی و جمع آوری داده های بزرگ رخ داده است، بیان كرد: پژوهشگران ما در مرحله ای هستند كه كارهای خوبی در این زمینه انجام داده اند؛ این اقدامات جدید سبب شده كه رشته جدید «هوش مصنوعی» با موافقت وزارت بهداشت در دانشگاه علوم پزشكی ایران افزوده شود؛ این می تواند كارایی زیادی در علوم اعصاب و شناختی داشته باشد.
خسرو آبادی با اشاره به دیگر زمینه های پیشرفت هوش مصنوعی در كشور اشاره كرد: واقعیت این است كه از نظر تجهیزات در زمینه سرورهای پردازشی مشكلی نداریم ولی چالشهایی جهت استفاده از محصول حاصل از حیطه هوش مصنوعی وجود دارد.
وی با تاكید بر اینكه وضعیت كشور از نظر تجهیزات و دانش پژوهشگران در زمینه هوش مصنوعی وضعیت خوبی است، عنوان كرد: از لحاظ تعداد متخصص در زمینه هوش مصنوعی كمبودی نداریم ولی از لحاظ كاربرد و مقبولیت در صنعت همواره مشكلاتی وجود دارد.
به گفته وی، گروههای پزشكی و گروههای دیگر در صنعت می بایست علاقمندی نشان دهند كه بتوانیم به جایگاه خوبی نسبت به سایر كشورها در زمینه هوش مصنوعی دست پیدا نماییم.
این محقق اشاره كرد: در واقع صنایع و وزارتخانه های مرتبط به محصول نهایی حوزه هوش مصنوعی از دستاوردهای این حوزه كه حاصل دست پژوهشگران است استقبال نمی كنند.
خسروآبادی اضافه كرد: معمولا سوژه BigData یا داده های بزرگ در حجم بالا در سیاست گذاری ها مورد استفاده قرار می گیرد بدین جهت لازم است كه سیاست مدارها از طرف دولت روی كار بیایند تا هوش مصنوعی به این واسطه وارد چرخه استفاده گردد.
این استاد دانشگاه اضافه كرد: هم اكنون از هوش مصنوعی كم و بیش در بعضی محصولات استفاده شده و از آن برای پردازش اطلاعاتی كه انسان توانایی پردازش آنرا ندارد بهره برداری می شود.
وی اضافه كرد: امیدوار هستیم كه این حوزه مورد استقبال قرار بگیرد و از آن به صورت خاص و ثاثیر گذار استفاده گردد.
خسرو آبادی اضافه كرد: ما در دانش پایه ای در زمینه هوش مصنوعی قدرت زیادی داریم ولی به زمینه هایی كه منجر به كاربرد كلان آن می شود وارد نشده ایم؛ البته كه شركتهایی در دانشگاههای شریف و علامه در زمینه مدیریت با استفاده از هوش مصنوعی فعالیت می نمایند ولی باز هم آن طور كه باید مورد استقبال قرار نگرفته است.
به گفته وی، ورود صنایع و سیاستگذاران به این حیطه و پشتیبانی از پژوهشگران فعال در این حوزه می تواند در توسعه علم و كاربرد هوش مصنوعی موثر واقع شود.
وی در پاسخ به اینكه اگر چالش عدم استقبال سیاستگذاران و صنایع برطرف شود فكر می كنید چه زمانی پژوهشگران حاصل فعالیت های خودرا در عرصه هوش مصنوعی می بینند، اظهار داشت: هم اكنون دانش هوش مصنوعی را داریم و فكر نمی كنم پس از حمایت فرآیند زمانبری داشته باشیم چون تجهیزات خاصی نمی خواهد و وجود تجهیزات و دانش فنی می تواند زمینه قوی عمل كردن در این حوزه را فراهم سازد. این زمان كوتاه میتواند 2تا 5 سال به طول بیانجامد.


منبع:

1398/06/03
15:09:24
5.0 / 5
3999
تگهای خبر: پزشك , پژوهشگر , دانشگاه , علمی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
دانشگاه فارسی

دانشگاه فارسی

آموزش از راه دور

unifarsi.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانشگاه فارسی محفوظ است