کشف عامل عفونی جدید در یک بیمارستان با کمک توالی یابی نانوحفره ای

کشف عامل عفونی جدید در یک بیمارستان با کمک توالی یابی نانوحفره ای

دانشگاه فارسی: ماجرا از جایی شروع شد که یک چوپان در کانتربری با علائمی نظیر تب به بیمارستان آمد و به سرعت بستری شد، یک آزمایش خون استاندارد از او گرفته شد که نتیجه نشان داد که آلوده به دو گونه مختلف باکتری است که منبع عفونت در بدن او بودند. اما نکته عجیب این بود که یکی از گونه ها با آزمایش های معمولی قابل شناسایی نبود.


به گزارش دانشگاه فارسی به نقل از ایسنا، محققان در کینگ و گای و سنت توماس بعد از بررسی های مختلف گونه جدیدی از باکتری ها به نام واریووراکس دورورنسیس (Variovorax Durovernensis) را شناسایی نمودند که می تواند سبب عفونت های خونی در این بیمار شده باشد. این کار با بهره گیری از فناوری توالی یابی با نانوحفره انجام شد.
برای شناسایی این باکتری جدید، پژوهشگران به سراغ فناوری توالی یابی نانوحفره ای رفتند، فناوری که می تواند توالی های طولانی و منفرد DNA را بسیار سریع تر از سایر روش ها بخواند و امکان تحلیل و بررسی سریع تر کل ژنوم را فراهم آورد.
این نتایج، نشان داد که این یک گونه جدید از خانواده واریووراکس است، گروهی از باکتری ها که در خاک زندگی می کنند. تحلیل و بررسی شیمی و ژنوم باکتری ها، آنرا به عنوان یک گونه جدید، که هیچ گاه قبلاً توسط جامعه علمی شناسایی نشده، تأیید کرد.
این عفونت بعد از بستری شدن در بیمارستان سنت توماس، در آئورت بیمار، شریان اصلی سیستم گردش خون بدن که خون اکسیژن دار شده را از قلب پمپ می کند، کشف شد.
به نقل از پایگاه خبری فناوری نانو ایران، در کنار این کشف جدید، این مقاله اثربخشی توالی نانوحفره ای را جهت استفاده بالینی ثابت کرد. این پروسه سریع و کاربر پسند است و تجهیزات آن می تواند بجای پروسه وقت گیر تر برای ارسال نمونه به لابراتوار های تخصصی برای تجزیه و تحلیل، بطور مستقیم در بیمارستان ها ارائه شوند.
دکتر لوک بلاگدون اسنل می گوید: «از آنجا که این فناوری توالی یابی نانوحفره ای درحال گسترش است، ما احیانا میکروب های جدید بیشتری را کشف خواهیم کرد و روش های جدیدی را که با بدن ما تعامل دارند شناسایی خواهیم کرد.»
عفونت های غیرعادی از میکروب های محیطی خصوصاً در بیماران تحت درمان با داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی درحال بالا رفتن است، استفاده از فناوری هایی نظیر توالی یابی با نانوحفره می تواند به شناسایی این عوامل بیماری زا کمک شایانی کند.




منبع:

1402/11/09
09:39:52
5.0 / 5
268
تگهای خبر: استاندارد , پژوهشگر , علمی , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۲
دانشگاه فارسی

دانشگاه فارسی

آموزش از راه دور

unifarsi.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانشگاه فارسی محفوظ است