بررسی های محققان سازمان زمین شناسی حاكیست

افزایش فرونشست در نزدیک شهر کرمان

افزایش فرونشست در نزدیک شهر کرمان

به گزارش دانشگاه فارسی، نتایج بررسی رفتار زمانی-مکانی فرونشست شهر کرمان از جانب محققان سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدن نشان داده است که پیشینه فرونشست ۱۳ سانتی متر و بیشترین میزان این پدیده در نزدیکی شهر است.


به گزارش دانشگاه فارسی به نقل از ایسنا، دکتر مه آسا روستا، کارشناس ارشد دفتر بررسی مخاطرات زمین شناسی، زیست محیطی و مهندسی سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور با بیان اینکه فرونشست زمین در دشت های کشور با روش های مختلفی، بررسی و نتایج آن گزارش و عرضه شده است، اظهار داشت: علت اصلی فرونشست برداشت بی رویه از آب های زیرزمینی است.
به قول وی متاسفانه فرونشست به بعضی از شهرها همچون اصفهان و جنوب غرب تهران رسیده و این زنگ خطری است که باید مورد توجه قرار گیرد؛ چونکه شریان های حیاتی تحت ریسک قرار خواهند گرفت.
روستا تصریح کرد: رفتار زمانی- مکانی فرونشست شهر کرمان با استفاده از تداخل سنجی رادار و دو الگوریتم خط مبنای کوتاه و پراکنش کننده های ثابت مورد بررسی و مطالعه قرار گرفته است.


کارشناس ارشد دفتر بررسی مخاطرات زمین شناسی، زیست محیطی و مهندسی سازمان زمین شناسی با اشاره به اینکه در این مطالعه ۳۷ تصویر از ماهواره Sentinel1A در بازه زمانی بین سالهای ۲۰۲۰ الی ۲۰۲۳ مورد پردازش قرار گرفت، تصریح کرد: همینطور ۲۰۱ تداخل نما تهیه و مجموعه ای از زوج ها با چند تصویر مرجع پردازش شد و نتایج به صورت دو نگاشت جابجایی عرضه شده است.
وی خاطرنشان کرد: در نگاشت اول گستره وسیع تری پایش شده و الگوی فرونشست کاملا واضح دیده می شود و بیشینه نشست ۱۳ سانتی متر است و نگاشت دوم بر روی شهر کرمان تمرکز دارد، چون که در ابعاد کوچک تر نقاط پراکنش کننده ثابت بیشتری شناسایی می شود.
به نقل از روابط عمومی سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور، روستا افزود: کل نقاط شناسایی شده در صحنه مطالعاتی ۹۵۷ هزار و ۵۴۵ نقطه است که تعداد ۲۶۵ هزار و ۲۴۹ نقطه بر روی شهر تمرکز دارند و در نگاشت دوم نشان داده شده و اگر شهر کرمان به صورت حوضه نامتقارنی در نظر گرفته شود، در قسمت مرکزی بیشترین ضخامت آبرفت دیده می شود. در نگاشت دوم بیشترین فرونشست جایی است که در مرکز شهر قرار دارد و ضخامت بالایی از آبرفت وجود دارد و در بعضی مناطق بین دو روش عدم انطباق دیده می شود که به خطای بازیابی فاز بازمی گردد.






منبع:

1402/08/20
16:53:44
5.0 / 5
217
تگهای خبر: محقق , محققان , مطالعه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۵
دانشگاه فارسی

دانشگاه فارسی

آموزش از راه دور

unifarsi.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانشگاه فارسی محفوظ است