معاون صندوق نوآوری و شكوفایی خبر داد:

رشد 140 درصدی منابع مالی صندوق های خطرپذیر در یک سال اخیر

رشد 140 درصدی منابع مالی صندوق های خطرپذیر در یک سال اخیر

به گزارش دانشگاه فارسی معاون سرمایه گذاری صندوق نوآوری و شکوفایی اظهار داشت: منابع مالی صندوق های خطرپذیر در یک سال اخیر 140 درصد رشد داشته است.


به گزارش گروه علم وآموزش ایرنا از صندوق نوآوری و شکوفایی، علی ناظمی در نشست فرصت های سرمایه گذاری در زمینه علم، فناوری و نوآوری در نمایشگاه kish Invex ۲۰۲۱، اضافه کرد: ایجاد صندوق های خصوصی و جسورانه یک فرصت سرمایه گذاری خوب است؛ رشد این صندوق ها در کشور قابل قیاس با گذشته نیست، در فاصله ۶ سال قبل تا حالا با رشد ۱۴ درصدی در تاسیس این صندوق ها روبرو بوده و این رقم در زمینه صندوق های خصوصی بزرگ و جسورانه با ابعاد نیمه بزرگ، به ۶۱ درصد رسیده است.
وی با اعلان اینکه در زمینه منا (خاورمیانه و شمال آفریقا) به همراه پاکستان، ترکیه و ایران در نیمه اول ۲۰۲۱ یک میلیارد دلار با ۴۹۶ لیر سرمایه گذاری شد، اشاره کرد: این مهم در ترکیه شامل ۳۸۳ میلیون دلار با ۱۴۰ لیر سرمایه گذاری و در ایران در سال گذشته، ۳۳ میلیون دلار با ۲۹۱ لیر سرمایه گذاری بوده که این آمار نشان میدهد هنوز تمرکز ایران بر صندوق های حاوی سیدمانی ( seed money سرمایه آغازین) است.

معاون سرمایه گذاری صندوق نوآوری وشکوفایی میزان سرمایه گذاری پاکستان در نیمه اول ۲۰۲۱ را نیز ۷۷ میلیون دلار با ۴۸ لیر سرمایه گذاری اعلام نمود و اضافه کرد: در سال ۲۰۱۷ دسترسی به سرمایه در ایران و ترکیه حدودا به یک میزان بوده است.

ناظمی با مقایسه جایگاه ایران و ترکیه در شاخص جهانی نوآوری اظهار داشت: ایران و ترکیه در سال ۲۰۱۷ حدودا در یک سطح بودند اما در سال ۲۰۲۱ یک فاصله معناداری از یکدیگر پیدا کردند، بطوریکه این کشور در جایگاه شصتم و ترکیه در جایگاه چهل و یکم شاخص جهانی نوآوری قرار گرفته است.
وی افزود: اما چرا از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ فاصله معناداری میان ایران و ترکیه در بحث زیرشاخص های شاخص جهانی نوآوری به وجود آمد؛ قسمتی از این فاصله را باید در پیچیدگی بازار و کسب وکار در کشور جست و جو کرد که از ضعف های ما برای ارتقای این شاخص است.

معاون سرمایه گذاری صندوق نوآوری و شکوفایی اضافه کرد: ترکیه امروز از ۱۰ شرکت استارتاپی با ارزش بالای یک میلیارد دلار برخوردارست و در سال ۲۰۲۱ در زمینه نوآوری، جایگاه دوم در اروپا را به خود مختص کرده است.

ناظمی جایگاه ایران در بحث پشتیبانی از سهامداران کوچک و متوسط در شاخص جهانی نوآوری را ۱۱۰ و ترکیه را ۲۱ اعلام نمود و اظهار داشت: در زیر شاخص پشتیبانی از سهامداران کوچک و متوسط سهامی که یک صندوق دریافت می کند، ۲۵ درصد است که آیا قانون ما می تواند از سهامدار کوچک زیر ۵۰ درصد محافظت کند؟ در این حالت هیچ مشارکتی به آسانی شکل نمی گیرد. در ایران شما به جهت اینکه مشارکت کنید باید ۵۱ درصد سهام را دریافت کنید تا مالک شوید.

ایشان سپس جایگاه ایران در زیرشاخص همکاری دانش با صنعت را ۱۲۰ و ترکیه را ۶۲ اعلام نمود و اضافه کرد: ایران در زیرشاخص پرداخت حقوق معنوی رتبه ۹۷ و ترکیه ۵۶ را به خود مختص کرده است.

معاون صندوق نوآوری و شکوفایی اظهار داشت: مهم ترین عناوینی که در زمینه نوآوری باید دنبال شود، علاوه بر تامین مالی که البته از وضعیت خوبی برخوردار است، بهبود محیط کسب وکار، شفافیت های قانونی و اصلاح قانون تجارت است. شما نمی توانید سازوکار سرمایه گذاری خطرپذیر طی ۱۰ سال اخیر در کشور را با ظرفی به نام قانون تجارت که مربوط به ده ها سال قبل است پیوند بزنید، چونکه سرمایه گذاری خطرپذیر از پیچیدگی های فراوانی برخوردارست که قانون تجارت امروز ما پاسخگوی آن نیست.

تاسیس ۶۲ صندوق پژوهش و فناوری در کشور

امیرحسام بهروز مدیر دبیرخانه کارگروه صندوق های پژوهش و فناوری در این جلسه با یادآوری این که تا حالا ۶۲ صندوق پژوهش در کشور تاسیس شده که از این تعداد ۱۶ صندوق در زمینه های تخصصی فعالیت می نمایند، اظهارداشت: دبیرخانه کارگروه از حضور سرمایه گذاران برای تاسیس صندوق های تخصصی و همکاری مشترک با صندوق های موجود استقبال می کند.

محمدمهدی فریدوند رئیس انجمن صنفی صندوق ها و نهادهای سرمایه گذاری خطرپذیر هم با ارائه گزارشی از کارهای این صندوق ها، پیشنهاداتی را برای همکاریهای مشترک میان نهادهای مالی با صندوق های پژوهش و جسورانه بیان کرد.


منبع:

1400/09/13
23:40:46
5.0 / 5
510
تگهای خبر: آموزش , انجمن , فناوری , نمایشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۱
دانشگاه فارسی

دانشگاه فارسی

آموزش از راه دور

unifarsi.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانشگاه فارسی محفوظ است