ساخت مواد جدید با الهام از تار عنكبوت

ساخت مواد جدید با الهام از تار عنكبوت

پژوهشگران دانشگاه کمبریج واقع در انگلیس با الهام از تار عنکبوت، راهکاری جدید برای تولید پلاستیک با بهره گیری از الیاف طبیعی شناسایی نمودند.



به گزارش روز یکشنبه گروه دانشگاه و آموزش ایرنا از پایگاه خبری ساینس، پژوهشگران برای ساخت این نوع پلاستیک انواع بسپارهای طبیعی و زیست تخریب پذیر همچون پروتئین سویا را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند و توانستند ترکیبات مناسب را شناسایی کنند. سپس با افزودن نانوذرات ساختار این مواد را به شکلی تغییر دادند که استواری و پایداری این مواد بالا رفته و امکان تولید فیلم های نازک از جنس این مواد برقرار شود. این فیلم ها در ساختار مولکولی شباهت زیادی به تار عنکبوت دارند.

محققان امیدوارند با بهره گیری از نتایج این تحقیقات بتوانند مواد مناسبی را با بهره گیری از منابع طبیعی برای بسته بندی مواد غذایی و سایر محصولات تولید کنند که ضمن پایداری کافی، سبب کاهش مصرف انرژی و آلودگی محیط زیست شوند.

در حال حاضر آلودگی پلاستیک یکی از با اهمیت ترین نگرانی های حوزه محیط زیست است.

به گزارش وال استریت ژورنال، میزان پلاستیک تولید شده طی دهه اخیر، به اندازه تمام قرن گذشته بوده است و مدت زمان تجزیه یک ظرف یا شی پلاستیکی بین ۵۰۰ تا هزار سال است، بدین سبب روش های بازیافت پلاستیک جایگاه ویژه ای در کشورهای صنعتی دارد.

در ادامه گزارش آمده است:
- حدود ۵۰ درصد از تولیدات پلاستیکی، یکبار مصرف هستند و فقط بعد از یک دفعه استفاده به دور انداخته می شوند؛ جالب است بدانید که این زباله های پلاستیکی چهار بار وارد چرخه محیط زیست می شوند.
- سالانه حدود ۵۰۰ میلیارد کیسه پلاستیکی در سراسر جهان استفاده می شود که به مفهوم یک میلیون کیسه در هر دقیقه است.
- حدود هشت درصد از نفت تولیدشده در سراسر جهان صرف تولید محصولات پلاستیکی می شود.
- حدود ۹۰ درصد از زباله های شناور در اقیانوس ها پلاستیکی هستند.

نکته ناامید کننده این است که تمام مواد پلاستیکی که در این آمار و ارقام از آنها یاد شده است، در نهایت به سمت دریاها و اقیانوس ها سرازیر می شوند.

محصولات پلاستیکی شامل ترکیبات شیمیایی هستند که به آسانی توسط پوست جذب می شوند. مطالعات نشان می دهد که آزمایش ۹۳ درصد از شهروندان آمریکایی نسبت به ماده شیمیایی BPA مثبت بوده است. از این ماده شیمیایی در تولید محصولات پلاستیکی استفاده می شود.

مواد پلاستیکی موجب اختلال در ترشح هورمون ها در بدن می شوند.



1400/03/27
23:21:52
5.0 / 5
521
تگهای خبر: آموزش , پژوهشگر , تولید , دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
دانشگاه فارسی

دانشگاه فارسی

آموزش از راه دور

unifarsi.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانشگاه فارسی محفوظ است