شروع سومین همایش دولت پژوهی بصورت مجازی در مشهد

شروع سومین همایش دولت پژوهی بصورت مجازی در مشهد

ایرنا- سومین همایش علمی دولت پژوهی با هدف پاسخگویی به چالشها و بحرانها دولت در ایران روز چهارشنبه در قالب ارتباط ویدیوکنفرانس با حضور 21 استاد شناخته شده دانشگاههای کشور در دانشگاه فردوسی مشهد شروع شد.


دبیر علمی سومین همایش دولت پژوهی در شروع این همایش یک روزه، هدف آنرا تمرکز بر آینده دولت در ایران و چالشهایی ذکر کرد که دولت در بلندمدت با آن رو به رو خواهد بود.
دکتر وحید سینایی اضافه کرد: منظور از دولت (state) که در همایشهای دولت پژوهی به آن پرداخته می شود نهادی فراتر از قوه مجریه و کابینه است بطوریکه همه نهادها و دستگاههایی که در درون نظام سیاسی و حکومت قرار می گیرند را شامل می شود.
وی افزود: در آستانه‌ی ورود به سده جدید شمسی، ایران با چالشها و پرسش های مهمی رو به رو است که نحوه پاسخگویی به آنها می تواند آینده دولت و جامعه را بسیار تغییر دهد.
عضو هیات علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه فردوسی مشهد اظهار داشت: این همایش با محوریت ارائه راهبردهایی برای فردای ایران کار خودرا از دی ماه پارینه شروع کرد. ۲ پیش نشست برای همایش ترتیب داده شد که پیش نشست اول با همکاری دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) بهمن ماه پارینه و دومین پیش نشست به میزبانی دانشگاه تهران اسفند ۱۳۹۹ اجرا شد.
سینایی همایش دولت پژوهی را شامل پنل های "حقوق و قانون اساسی، سیاستهای داخلی، سیاستهای خارجی، سیاستهای اقتصادی و سیاستهای اجتماعی و فرهنگی" ذکر و بیان کرد: در این همایش سخنرانان و استادان به نام کشوری در ۲ نوبت بامداد و عصر امروز در میزگردهای تخصصی به طرح و بررسی دیدگاههای خود درباره چالشها و بحرانهای دولت در ایران و شناخت راهبردها و راهکارهایی برای اصلاح و تغییر ساختار فعلی دولت در ایران خواهند پرداخت.
وی به اهداف و محورهای دوره های پیشین همایش دولت پژوهی نیز اشاره و بیان کرد: اولین همایش دولت پژوهی اسفند ۱۳۹۵ و با هدف تبیین وجوه نظری، کاربردی و شناسایی آسیبهای دولت انجام شد و بیشتر به مباحث نظری و کلانی که در رابطه با دولت وجود داشت پرداخت.
دبیر سومین همایش دولت پژوهی اظهار داشت: در دومین همایش که در اسفند ۱۳۹۷ و با عنوان دولت جمهوری اسلامی، بنیان، لطمه و چشم انداز انجام شد به مسائل دولت جمهوری اسلامی پرداخته شد و مقالات و سخنرانیها بر بنیانهای نظری و آسیبهایی که دولت جمهوری اسلامی با آن مواجه می باشد متمرکز بود.
سینایی درباب دلیل استمرار موضوع این همایش در سال های مختلف اضافه کرد: باتوجه به شرایطی که ایران ظرف ۴۰ سال اخیر در ورطه آن قرار گرفته و کشور همیشه در وضعیت اضطراری و جامعه در آستانه تعلیق و حتی درماندگی است عنوان دولت پژوهی و زیرعنوانهایی که برای این همایشها انتخاب می شوند این ظرفیت را دارد تا در مقاطع مختلف، موضوع پژوهش و تبادل آرا و نظرات متفاوت قرار گیرد.
وی افزود: در همایشهای دولت پژوهی همیشه مسائل حساس و حاد جامعه و دولت در ایران مورد توجه بوده اند و در این همایش نیز با طرح پرسش کلیدیِ "چه باید کرد" جستجوگر راهبردهایی اساسی هستیم تا بتواند با شناسایی مشکلها و چالشهای کنونیِ دولت و جامعه، پرتویی بر فردای ایران بیفکند.
دبیر سومین همایش دولت پژوهی اظهار داشت: حدود ۶۰ مقاله و چکیده مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال شده است که در آینده منتشر خواهد شد.
سینایی اضافه کرد: عناوین منتخب سخرانان نشان میدهد که مشکل اصلی در حوزه سیاست های جاری کشور است و امیدواریم دولت بتواند با حل کردن چالش ها و تنگناهای خود، راهی نوین برای تعالی جامعه در پیش گیرد.
وی افزود: بهتر است تا دانشوران علوم انسانی و سیاسی با دنیای سیاست عملی ارتباط مناسبی برقرار کنند تا با حفظ فاصله از دولت در کمک به حل چالشها به شکل گیری دنیای بهتر مدد رسانند.



1400/02/15
10:22:31
5.0 / 5
532
تگهای خبر: دانشگاه , دستگاه , علمی , علوم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
دانشگاه فارسی

دانشگاه فارسی

آموزش از راه دور

unifarsi.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانشگاه فارسی محفوظ است