عضو هیات علمی دانشگاه:

آزمایش غیرانسانی داروی ضدسرطان كبد در كاشان موفقیت آمیز شد

آزمایش غیرانسانی داروی ضدسرطان كبد در كاشان موفقیت آمیز شد

به گزارش دانشگاه فارسی عضو هیات علمی گروه مهندسی شیمی دانشگاه کاشان و جزو 2 درصد دانشمندان برتر جهان در این عرصه اظهار داشت: آزمایش غیرانسانی یا خارج از بدن (In vitro) نانو ذرات داروی ضدسرطان پیشرفته کبد و دستگاه گوارش موفقیت آمیز شد.


غلامحسین صدیفیان شنبه شب در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اعلان اینکه یکی از مشکل های داروهای سنتزی (ترکیب یا تجزیه مواد برای تولید ماده یا ماده های جدید) در برهه کنونی خوب حل نشدن آن در آب یعنی در بدن یا خون است، اضافه کرد: در این راستا با نوآوری، روش سیال فوق بحرانی که همزمان امواج فراصوت به آن اضافه شده در مقیاس نانو ابداع و تا حد زیادی بر مشکل انحلال غلبه شد.
به گفته وی، حالا می توان با بهره گیری از ترکیب روش سیال فوق بحرانی و امواج فراصوت داروی سانیتینیب مالات را در مقیاس نانو (دارو ریزشده است) تولید و به آسانی در بدن حل کرد.
سرپرست تیم تحقیقاتی تولید داروی سانیتینیب مالات در دانشگاه کاشان گفت: استفاده از این دارو سبب افزایش حلالیت دارو تا حد قابل قبولی در آب و در نتیجه افزایش اثربخشی آن با مصرف دوز کم تر برای بیمار می شود.
صدیفیان با اعلان اینکه دستگاه سیال فوق بحرانی با هزینه شخصی خودش تولید شده است، اظهار داشت: اگر قرار بود نمونه این دستگاه برای دانشگاه خریداری شود باید سه میلیارد تومان هزینه می شد.
به گفته وی، ترکیب روش سیال فوق بحرانی و امواج فراصوت برای اولین بار در دنیا به نام این محقق کاشانی در تولید داروی سانیتینیب مالات بعنوان داروی ضد سرطان ثبت شده است.
وی تصریح کرد: روش سیال فوق بحرانی روش سازگار با محیط زیست است، بطوریکه در این الگو با به کار گرفتن دی اکسید کربن فوق بحرانی در فشار بسیار بالا و دمای مناسب با اضافه شدن امواج فراصوت (امواجی شبیه امواج در تصویربرداری پزشکی) نانوذرات دارو را به شکل کپسول با حامل پلیمری ساخته است.
ضرورت پشتیبانی از تولید نانوذرات داروی ضدسرطان
به گفته این دانشمند حوزه مهندسی شیمی، تولید دارو در برهه کنونی که در مرحله پژوهشی است حمایت و پشتیبانی همه جانبه دولت و شرکت های دارویی را در امتداد تولید آن تا مرحله نهایی تحقیقات می طلبد.


صدیفیان با قدردانی از همکاری فریبا رزمی منش و سیدعلی سجادیان اعضای تیم تحقیقاتی تولید داروی سانیتینیب مالات تا این مرحله اظهار داشت: انجام مراحل بعدی پژوهش و تکمیل تحقیقات تا آزمایش بالینی، پزشکی و تجاری سازی هزینه های سنگینی دارد که نیازمند مشارکت دولت و شرکت های دارویی است.
وی با اعلان اینکه تا این مرحله از تحقیقات تولید دارو نزدیک به ۴۵ میلیون تومان بطور شخصی هزینه کرده است، اظهار داشت: برای انجام تحقیقات و تولید این دارو هیچ اعتبار پژوهشی از دانشگاه کاشان دریافت نشده است و کار را بعنوان محقق دانشگاه در آزمایشگاه این نهاد علمی انجام داده است.
عضو هیات علمی دانشکده مهندسی دانشگاه کاشان اظهارداشت: در صورت پشتیبانی از وی در تولید داروی ضد سرطان کبد، مراحل تکمیلی پژوهش به سرعت و با انرژی بیشتر انجام و به مرحله تولید نهایی، انبوه و کمک به بیماران سرطانی می شود.
صدیفیان، اختصاص پژوهانه و نقش موثر آن بر کارهای پژوهشی خصوصاً در تولید دارو را خواهان شد و اظهار داشت: برای تولید داروی سانیتینیب مالات ضدسرطان در مرحله بالینی دست کم ۱۵۰ میلیون تومان نیاز است.
وی تصریح کرد: هر چند مشابه این دارو با روش های دیگر وجود دارد اما برای اولین بار است با روش جدید و در مقیاس نانو در دنیا به این مساله پرداخته شده است.
به گفته وی، این داروی جدید با ساختاری کوچک می تواند در درمان سرطان پیشرفته کبد و دستگاه گوارش با عوارض کمتر و اثربخشی سریع تر در درمان موثر واقع شود؛ دارویی که حالا بیماران سرطانی در درمان سرطان کبد با دوز بالا استفاده می نمایند عوارض زیادی با تاثیر بر سایر بافت های سالم بدن دارد.
نتایج باارزش این پژوهش نوین، بتازگی در مجله سیالات فوق بحرانی (The Journal of Supercritical Fluids، با ضریب تاثیر ۳.۷۴۴) در ۱۵ صفحه برای ماه آوریل ۲۰۲۱ به چاپ رسیده است.
غلامحسین صدیفیان متولد سال ۱۳۵۰ در شهر نوش آباد دارای مدرک دکترای مهندسی پلیمر از جانبازان دفاع مقدس است که از سال ۱۳۸۲ تا کنون در دانشگاه کاشان تدریس می کند.
وی تا حالا روی پنج دارو تا مرحله تحقیقات موفق خارج از بدن همچون سرطان سینه، زخم معده و روده، سرطان کبد و داروی مقابله با اثرات شیمی درمانی در سرطان ها را در چهار سال اخیر تحقیق و پژوهش کرده است.
انتخاب پنج دوره مستمر بعنوان پژوهشگر نمونه از دانشگاه کاشان از طرف معاونت پژوهشی تا سال ۹۸، دانشجوی نمونه کشور از مقطع لیسانس تا دکترا، صاحب پنج عنوان اختراع، صاحب پنج عنوان کتاب در حوزه مهندسی شیمی همچون افتخارات این محقق و پژوهشگر کاشانی است.



منبع:

1399/12/10
22:33:49
0.0 / 5
511
تگهای خبر: پزشك , پژوهشگر , تولید , دانشجو
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۱
دانشگاه فارسی

دانشگاه فارسی

آموزش از راه دور

unifarsi.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانشگاه فارسی محفوظ است