رویكرد وزارت علوم توجه دانشگاه ها به توانمندسازی است

رویكرد وزارت علوم توجه دانشگاه ها به توانمندسازی است

به گزارش دانشگاه فارسی مدیرکل دفتر ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اظهار داشت: رویکرد وزارت علوم توجه دانشگاه ها به توانمندسازی خود در حوزه پژوهش در جهت اثربخشی بر جامعه اطراف است.


محمدسعید سیف روز سه شنبه در ارتباط تصویری با آیین گرامیداشت هفته پژوهش و فناوری و تقدیر از پژوهشگران برتر خراسان جنوبی که با حضور تعدادی از مسئولان استان در دانشگاه بیرجند برگزار شد، اضافه کرد: خوشبختانه هم اکنون دانشگاه های خراسان جنوبی و دانشگاه های دیگر در زمینه مهارت افزایی و ارتباط با صنعت کارهای خوبی دارند که ساماندهی شده و امیدواریم مثمر ثمر باشد.
وی با اشاره به طرح مزیت استانی اشاره کرد: در این طرح لازم است دانشگاه ها مزیت های منطقه خودرا تشخیص دهند و با همکاری استانداری به جامعه اطراف خود کمک کنند.
مدیرکل دفتر ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اظهار داشت: با هم افزایی و شناسایی طرح مزیت استانی، آن مرکز به یک قطب تخصصی و فرصت برای مطالعه و اشتغال بیشتر تبدیل خواهد شد.
وی با اعلان اینکه وزارت علوم طی دهه اخیر ۸ هزار و ۴۰۰ قرارداد با صنایع منعقد کرده است، افزود: حالا در هر دانشگاه به نسبت ۸۰ تا ۹۰ طرح پژوهشی و صنعتی وجود دارد.
سیف عنوان کرد: به نسبت، ۲۰ درصد اعضای هیات علمی دانشگاه مجری پروژه های صنعتی هستند که با گفتمان و همکاری باید این شاخص جدی تر گرفته شود.
توسعه پایدار در کنار تفحص و پژوهش
معاون توسعه مدیریت و منابع استاندار خراسان جنوبی هم در این جلسه اظهار داشت: در مسایلی که به آن پرداخته می شود تا زمانی که بستر تفحص آنرا فراهم ننموده باشیم، توفیقات کافی به دست نخواهیم آورد.
محمد حسینی با تاکید به اینکه مدیران باید به لزوم توجه به پژوهش توجیه شوند اضافه کرد: توسعه پایدار در هیچ کشوری بدون پژوهش تحقق پیدا نکرده است.
وی با اشاره به اینکه ما رسالت دینی در کنار رسالت ملی داریم اظهار داشت: اگر توجه به مسایل اساسی نباشد اساسا در پاسخگویی ایراد وجود خواهد داشت و اگر پژوهش در آموزش جدی گرفته نشود، پویایی نخواهد داشت.
معاون استاندار خراسان جنوبی با اعلان اینکه کسانی که ظرفیت پژوهش در آنها وجود دارد باید رشد پیدا کنند اضافه کرد: گاهی در مواردی بدون تفحص و پژوهش سرمایه گذاری می شود که نه فقط مشکلی حل نمی کند، گاهی مشکل هم به وجود می آورد.
وی گفت: پژوهشگران ما در طول تاریخ فراز و فرود داشته اند اما پژوهش منقطع نبوده و ما جایگاه خوبی در جهان داریم اما ظرفیت کشور بالاتر از این است.
حسینی با اشاره به اینکه دو ضعف اساسی در سرمایه گذاری داریم اظهار داشت: اول اینکه جزیره ای در اداره امور عمل می نماییم و دوم اینکه می خواهیم پروژه ها سریع به جواب برسد و اینجاست که سرمایه گذاری جواب نمی دهد.
وی اظهار داشت: زوایای پنهان هر کاری در پژوهش آشکار می شود که امیدواریم نگاه عام به پژوهش به وجود آید و فرهنگسازی شود که زمینه ساز توسعه خواهد شد.
لزوم افزایش اعتبارات پژوهشی
رییس دانشگاه بیرجند هم اظهار داشت: پژوهش را فقط یک سوال تصور نکنیم چونکه اگر آنرا شالوده عمیق از تفحص در نظر نگیریم در آینده گرفتار آزار خواهیم شد.
احمد خامسان با اعلان اینکه خوشبختانه در چند سال قبل همکاری صمیمانه بین استانداری و دانشگاه وجود داشته است اضافه کرد: کار پژوهشی زمانی که همراه با میل شخصی و دستور از بالا باشد اساسا نقاط ضعفی به همراه دارد و آن پژوهش گرفتار نقص می شود.
وی گفت: پژوهش باید برای حل یک مساله و مشکل باشد و تنها در امر اراده یک مقاله یا کسب یک امتیاز خلاصه نشود.
رییس دانشگاه معین استان خراسان جنوبی اظهار داشت: زمانی که در کنار پژوهشگران در عرصه های مختلف باشیم مدیران اجرائی هم به کمک ما خواهند آمد.
وی بیان کرد: سهم ناچیزی برای امور پژوهشی در نظر گرفته شده است که امیدواریم با حمایت استانداری شاهد افزایش سهم از یک درصد به ۲ درصد در استان باشیم و با افزایش اعتباراتی که در اختیار پژوهشگران قرار می گیرد، بتوانیم دین خودرا به منطقه ادا نماییم.
هر دستگاه اجرائی بر یک مساله متمرکز شود
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان خراسان جنوبی هم با اعلان اینکه ۱۲۰ دستگاه اجرائی در استان فعال می باشند اظهار داشت: شایسته است هر دستگاه سالانه روی یک مساله متمرکز شود و حل مساله کند که متاسفانه شاهد می باشیم هر نهاد بر طبق ظرفیت و نیاز خود کار انجام می دهد.
مجید پورعیسی اشاره کرد: باید ظرفیت های پژوهشی در اولویت قرار گیرد تا از پراکندگی سرمایه گذاری ها جلوگیری شود.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان جنوبی اظهار داشت: نبود انسجام و ثبات مدیریتی موجب چالش در سیاست گذاری ها شده که نیازمند تاکید به مسئولان است.
وی اضافه کرد: مباحث تحقیقاتی جایگاه بالایی دارد و باید قدردان افرادی باشیم که دراین زمینه وقت و هزینه می کنند.
پورعیسی با اشاره به اینکه سالانه در استان هزار میلیارد تومان گردش مالی داریم اشاره کرد: اگر ۲ درصد از این گردش مالی به بخش پژوهش تعلق گیرد می توانیم کارهای بزرگی انجام دهیم.
۲۴ طرح پژوهشی تصویب شد
دبیر ستاد هفته پژوهش و فناوری استان خراسان جنوبی هم در این جلسه اظهار داشت: از آذر ۹۸ تا آذر ۹۹ حدود ۳۰۰ طرح به ما ارائه شد که ۵۰ طرح آن پروپزال بود و از میان آنها ۲۴ طرح تصویب گردید و در حال اجراست.
حمیدرضا نجفی با اعلان اینکه سازمان ها تعامل خوبی با مجموعه دانشگاه داشته اند اضافه کرد: امیدوارم سقف پروژه های پژوهشی افزایش یابد چونکه خیلی از طرح ها واقعا نیاز استان است که به خاطر محدودیت ها اجرائی نمی گردد.
وی با اشاره به راه اندازی سامانه پژوهشی گفت: این سامانه کار بررسی و انسجام مطالعات همین طور پایش طرح ها را آسان می کند و سبب اثربخشی آن در جامعه می شود.
در این آیین از طرح های برتر مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی، نخبه سرآمد استان، فرهنگیان نخبه در تولید محتوا و آموزش مجازی، دانش آموزان پژوهشگر و فناور، نماینده پرستاران و پزشکان در اپیدمی ویروس کرونا، طرح های برگزیده دستگاه های اجرائی، فناوران برتر استان، پژوهشگران برتر دانشگاه ها، مراکز تحقیقاتی و دستگاه های اجرائی استان تجلیل شد.
بر این اساس از دکتر مسعود ضیایی استاد بیماریهای عفونی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، خدیجه ابراری سرپرستار بخش عفونی بیمارستان ولیعصر (عج) بعنوان نمایندگان پزشکان و پرستاران خدوم در پاندمی کووید ۱۹ تقدیر گردید.
دکتر محمدمهدی خطیب، دکتر محمد اسکندری ثانی و دکتر مفید شاطری بعنوان مجریان طرح های برگزیده دستگاه های اجرائی نیز معرفی و مورد تجلیل قرار گرفتند.
امیرحسین اسعدیان، فرهاد عبدی و سید مهدی صدیقی بعنوان فناوران برتر استان، دکتر محمدعلی ناصری، دکتر افسانه بهرامی و دکتر مهدی ثقفی بعنوان پژوهشگران برتر دانشگاه های استان، دکتر ساره حسینی و دکتر غلامرضا توکلی کرقند بعنوان پژوهشگران برتر مراکز تحقیقاتی و پژوهشی استان، عفت طوفی، دکتر روح الله نورمحمدی، عبدالحمید رحیمی، علی عربی، امیر کوچی، لیلا کرمانی، دکتر علی شبانی، امین وداد، محسن زراعتکار مقدم، عفت دلاکه بعنوان پژوهشگران برتر دستگاه های اجرائی دولتی معرفی و از آنها تقدیر گردید.
دکتر مهدی ابراهیمی، دکتر هادی زراعتگر، دکتر رضا دستجردی، دکتر محسن صفاریان، دکتر زهرا علیزاده بیرجندی، دکتر مجید علی آبادی مجریان طرح های برتر مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی و میثم غلامپور، محمد علیپور، علی حبیبی، صدیقه جمالی، زهرا خسروی زارگز، فرهنگیان برگزیده در تولید محتوا و آموزش مجازی، کوثر گلی، مهدی فخیم زاده، الناز هاونگی، پریا سادات فرزانه و فاطمه سادات ایوب نژاد، مبینا مهاجر، بهاره شهابی و زهرا قاسمی نیز بعنوان دانش آموزان پژوهشگر و فناور مورد تقدیر قرار گرفتند.



منبع:

1399/10/14
19:29:17
0.0 / 5
555
تگهای خبر: آموزش , آموزش مجازی , پروژه , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۵
دانشگاه فارسی

دانشگاه فارسی

آموزش از راه دور

unifarsi.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانشگاه فارسی محفوظ است