محققان دانشگاه امیركبیر موفق به تولید رهاساز پلیمری محلول در آب شدند

محققان دانشگاه امیركبیر موفق به تولید رهاساز پلیمری محلول در آب شدند

به گزارش دانشگاه فارسی محققان یك شركت دانش بنیان در برج فناوری دانشگاه صنعتی امیركبیر موفق به توسعه دانش فنی و تولید رهاسازهای پلیمری با ساختار غیرسیلیكونی شدند.


به گزارش روز دوشنبه ایرنا از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، رضا آرین عضو هیات علمی گروه شیمی دانشکده علوم و مدیر تحقیق و توسعه یک شرکت دانش بنیان اظهار داشت: رهاسازها مواد شیمیایی هستند که در گروه افزودنی های صنعت لاستیک جادارند. افزودنی های صنعت لاستیک گروه گسترده ای از مواد شیمیایی هستند که در صنایع دارای قطعات لاستیکی نظیر تایر سازی، خودروسازی، صنایع دریایی و کشتی سازی، تجهیزات پزشکی، الکترونیک، هواپیما سازی، نفت، گاز، پتروشیمی و دفاعی کاربرد دارند.
وی اضافه کرد: این شرکت در حال تولید رهاسازهای پلیمری دارای ساختار غیر سیلیکونی که دوست دار محیط زیست و قابل حل در آب هستند، است. این رهاسازها در تولید شیلنگ های شکل دار لاستیکی (شیلنگ های هیدرولیک) که بر پایه پلیمرهای استانداردی نظیر EPDM، NBR، SBR، NR و همینطور برای پلیمرهای سیلیکونی و فلوروکربنی به کار می رود و با قدرت بالای رهاسازی مانع از هر گونه آسیب و خوردگی در سطح داخلی شیلنگ های هیدرولیک می شود.
آرین در ادامه تصریح کرد: بنابر آمار جهانی، تولیدات لاستیکی در آسیا پسیفیک تا سال ۲۰۲۳ با رشد بالایی همراه می باشد و بازار افزودنی های صنعت لاستیک هم متعاقب این مورد روبه رشد خواهد بود از طرفی بر مبنای آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران، افزودنی های صنعت لاستیک تماما وارداتی است.
عضو هیات علمی دانشگاه اظهار داشت: با عنایت به اعمال تحریم ها ضد جمهوری اسلامی ایران در چند سال قبل واردات مواد شیمیایی با مشکلات زیادی روبرو شده که این مسئله سبب ایجاد مشکلات فراوان برای صنایع لاستیک و تایر با عنایت به نیاز مبرم این صنایع به افزودنی های صنعت لاستیک، شده است.
وی با تاکید بر اینکه تولید این دسته از مواد شیمیایی علاوه بر دانش فنی بالا و تجهیزات پیشرفته در زمینه تحقیق به نیروی انسانی متخصص و با تجربه هم نیاز دارد بیان نمود: بنابراین تابحال شرکت های انگشت شماری در کشور در این عرصه فعال شده اند. استفاده از ظرفیت های زیرساختی و انسانی موجود در دانشگاه ها راهکار مناسبی برای شرکت های دانش بنیان جهت فعالیت در این حوزه به حساب می آید. وی با اشاره به همکاری شرکت دانش بنیان "اندیشه کاوان نصیر ایرانیان" با هدف بومی سازی و تولید این دسته از مواد شیمیایی، با اساتید چند دانشگاه و بهره مندی از امکانات چندین آزمایشگاه تخصصی دانشگاهی و واحد تولیدی در پارک های علمی و فناوری اعلام نمودند این شرکت از سال ۱۳۹۶ آغاز به تولید رهاسازهای پلیمری محلول در آب با علامت تجاری "آنیکو" کرده است که و در حال انجام تحقیق و توسعه روی چند ماده شیمیایی دیگر در گروه افزودنی های صنعت لاستیک، بنابر سفارش بازار هدف می باشد.
وی تصریح کرد: این شرکت کار تحقیق و توسعه بر مبنای سفارش صنایع هدف در زمینه افزودنی های صنعت لاستیک را در برنامه کاری خود دارد تا بتواند نیاز کشور به واردات افزودنی های صنعت لاستیک و تایر را تا حد امکان مرتفع سازد.
به گفته آرین، هم اکنون با کمک متخصصین این شرکت در زمینه تولید دانش فنی و محصول، رهاساز آنیکو با کیفیت و تکرار پذیری بالا تولید و در بازار داخلی عرضه شده و درگام بعدی صادرات این محصول فناورانه به کشورهای همسایه در برنامه جای دارد.


1399/07/17
13:22:48
5.0 / 5
1087
تگهای خبر: اساتید , استاندارد , پزشك , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۱
دانشگاه فارسی

دانشگاه فارسی

آموزش از راه دور

unifarsi.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانشگاه فارسی محفوظ است