طرح محققان دانشگاه پیام نور برای مقابله با كرونا؛

پیشگیری و درمان كرونا با تخریب پوشش خارجی ویروس

پیشگیری و درمان كرونا با تخریب پوشش خارجی ویروس

معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه پیام نور اظهار داشت: اعضای هیات علمی این دانشگاه تركیب شیمیایی ساخته اند كه استفاده از آن پوشش ویروس كرونا را تخریب می كند و در نهایت بیماری درمان و یا از آن پیشگیری می شود.


محمدعلی کریمی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا از ارائه یک طرح پژوهشی دانشگاه پیام نور ویژه کویید ۱۹ به معاونت علمی ریاست جمهوری برای پیشگیری و درمان این بیماری آگاهی داد و اظهار داشت: این طرح هم اکنون جهت بررسی و تست های بالینی به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ارجاع شده است.
معاون پژوهشی دانشگاه پیام نور افزود: پژوهشگران این طرح اعتقاد دارند که ترکیب می تواند نقش بسیار موثری در پیشگیری و حتی درمان بیماری کرونا داشته باشند.
کریمی اشاره کرد: در این طرح پژوهشی تمرکز اصلی روی بافت و تخریب پوشش ویروس می باشد و جنبه پیشگیری و درمانی دارد؛ برای اینکه زمانی که پوشش ویروس از بین رفته و تخریب شود، خود ویروس نیز نابود می شود.
وی در مقایسه عملکرد این ترکیب شیمیایی استنشاقی با واکسن، اظهار داشت: تمرکز عمده واکسنی که توسط سایر پژوهشگران برای بیماری کرونا در حال ساخت است بر درون ویروس می باشد که ساختارهای ژنتیکی و نوکلئوتیدها (RNA) نقاط خاصی از درون ویروس مدنظر و مورد هدف واکسن است که غیر فعال شوند و امکان تکثیر از بین برود، اما تمرکز این ترکیب شیمیایی روی پوشش ویروس می باشد که با بهره گیری از دانش تخصصی و تجربه های غیر رسمی، در این شرایط بحرانی پوشش ویروس تخریب می شود.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه پیام نور عنوان کرد: در این طرح با بهره گیری از روش شیمیایی پوشش خارجی ویروس از بین می رود و عملا زمانی که این اتفاق محقق شود، امکان فعالیت و تکثیر ویروس نیز از بین می رود. بدین سبب ویروس از داخل پیکر شخص بیمار و یا فردی که قصد پیش گیری از بیماری را دارد، تخریب می شود.
کریمی با اعلان اینکه این طرح پژوهشی ترکیبی شیمیایی است که به صورت استنشاقی مورد استفاده قرار می گیرد، اشاره کرد: درباب کرونا خطر عمده معلق بودن ویروس در فضا و مکان های مختلف است؛ در نتیجه می توان با اسپری ترکیب شیمیایی در فضا نیز پوشش ویروس را تخریب و فعالیت آنرا مختل کرد.
وی با اشاره به تیم سازنده این ترکیب شیمیایی استنشاقی اظهار داشت: این تیم از ۲ استاد شیمی، یک استاد بیوشیمی و یک استاد زیست فناور از دانشگاه پیام نور و یک پزشک از دانشگاه شهید بهشتی تشکیل شده است که همه آنها اعضای هیات علمی دانشگاه هستند.
کریمی اشاره کرد که این ترکیب شیمیایی می تواند از مبتلاشدن به ویروس کرونا جلوگیری و بیماران مبتلا به این بیماری را نیز درمان کند.
معاون پژوهشی دانشگاه پیام نور اشاره کرد: امید است این پروژه مورد توجه وزارت بهداشت قرار گیرد تا تست های بالینی روی افراد آغاز شود؛ برای اینکه در این طرح به آزمایشگاه نیاز نیست و به فاز عملیاتی و کارآزمایی بالینی نیاز داریم.
وی افزود: اگر تاییدیه بالینی این طرح را بگیریم؛ بطور رسمی این طرح برای نخستین بار در دنیا ارائه می شود و امکان صادرات آن نیز وجود دارد.
شکل گیری مرکز نوآوری صنایع خلاق اتفاقی بزرگ در دانشگاه پیام نور
کریمی با عنوان اینکه طرح های پژوهشی دانشگاه به قوت قبل در حال انجام می باشد، درباب دیگر اقدامات حوزه معاونت پژوهشی اظهار داشت: حوزه پژوهشی دانشگاه پیام نور در زمینه شکل گیری مراکز نوآوری، رشد و شرکت های دانش بنیان با قوت حرکت می کند و در بیشتر استانها این مراکز شکل گرفتند.
وی شکل گیری مرکز نوآوری صنایع خلاق با مرکزیت استان تهران را اتفاقی بزرگ در دانشگاه عنوان نمود و اضافه کرد: در این مرکز، شرکت های صنایع خلاق شکل می گیرند که می توانند از همه شرکت های دانش بنیان بهره مند شوند.
۲۹ شرکت دانش بنیان در دانشگاه پیام نور به صورت پراکنده در ۳۱ استان در حوزه های مختلف فعالیت دارند. در زمان شیوع ویروس کرونا شرکت های مستقر در استان هرمزگان در عرصه تولید مواد ضد عفونی کننده فعالیت می نمایند. در استان مرکزی تولید در زمینه گان و ماسک است؛ بطوریکه روزانه ۹۰ هزار ماسک توسط دانشجویان این دانشگاه تولید می شود.


1399/05/22
12:26:00
5.0 / 5
1467
تگهای خبر: آموزش , پزشك , پژوهشگر , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۴
دانشگاه فارسی

دانشگاه فارسی

آموزش از راه دور

unifarsi.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانشگاه فارسی محفوظ است