نقش موثر دانشگاهیان در جلوگیری از خروج ارز در زمانه تحریم

نقش موثر دانشگاهیان در جلوگیری از خروج ارز در زمانه تحریم

به گزارش دانشگاه فارسی عضو هیات علمی دانشكده برق دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی معتقد است: در زمانه تحریم دانشگاهیان با بومی سازی خیلی از تجهیزات و دانش و علوم مختلف از خروج ارز جلوگیری كرده و حتی موجب ارزآوری به كشور شده اند.


تحریم ها دشواری های بسیاری را به کشور و مردم جامعه ما تحمیل و حتی بعضی از تحقیقات دانشگاهیان را نیز با چالش هایی رو به رو کرده است. در این میان دانشگاهیان، شرکت های دانش بنیان و پژوهشگران با انجام تحقیقات کاربردی در امتداد تامین نیازهای جامعه توانسته اند به دانش بومی خیلی از تجهیزات دست پیدا کرده و از خروج ارز جلوگیری نمایند.
سیامک ایپکچی عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر سال قبل از انجام آزمایش های ریلی برای نخستین بار در کشور آگاهی داده و اظهار داشته بود: آزمایش های در رابطه با ادوات روسازی خطوط ریلی تا پیش از آن در آزمایشگاهی در شهر مونیخ کشور آلمان اجرایی می شد که با راه اندازی آزمایشگاه تست روسازی ادوات ریلی در دانشگاه صنعتی امیرکبیر، الان این تست ها در داخل کشور اجرایی می شود.
سرپرست آزمایشگاه سازه با اعلان اینکه این تست ها تا پیش از این با هزینه های چند هزار یورویی در خارج از کشور انجام می شد، افزود: با همکاری پژوهشگران دانشگاه صنعتی امیرکبیر و همکاری بخش خصوصی و دولتی در صنعت راه آهن کشور موفق به بومی سازی این آزمایشگاه در داخل کشور شدیم و توانستیم امکان انجام تست های در رابطه با این ادوات را در کشور فراهم نموده، از خرج ارز جلوگیری نماییم.
همچنین محمد داوودی معاون فناوری پژوهشگاه بین المللی مهندسی زلزله و زلزله شناسی نیز قبل از این به ایرنا اعلام نموده بود: آزمایشگاه پیشرفته مهندسی زلزله سوهانک می تواند با جذب کشورهای منطقه و جهان برای تست نمونه های خود سرمایه ارزی بالایی جذب نماید. همین طور راه اندازی آن از خروج مبلغ بالای ارز از کشور جلوگیری کرده است که نشان از نتیجه مثبت اعتماد به جامعه علمی است.
در بحران کرونا نیز شرکت های دانش بنیان با تولید کیت های تشخیصی، ونتیلاتور و سایر تجهیزات کشور را از واردات بی نیاز کرده و حتی خیلی از این تجهیزات به کشورهای مختلف و اروپایی صادر گردیده است.
هفدهم اردیبهشت ماه خبر ارسال اولین محموله دانش بنیان کیت های تشخیصی سرولوژی کووید- ۱۹ یک شرکت دانش بنیان ایرانی شامل ۴۰ هزار تست به کشور آلمان از فرودگاه امام خمینی (ره) در رسانه های داخلی منتشر گردید. این خبر نشان از حضور تست های ایرانی در بازارهای اروپایی داشت. این دفعه نیز ایران توانست به رغم همه محدودیت ها همگام و حتی جلوتر از برخی کشورها قدم بردارد.
توانایی این شرکت دانش بنیان تولید یک میلیون تست در روز اعلام گردید. هم اکنون بیش از ۴۰ کشور تقاضای دریافت محصولات ایرانی در رابطه با کرونا را داده اند که باتوجه به بیش از ۲۰ کشوری که نمایندگان این شرکت در آنها حضور دارند، جمعا بیش از ۶۰ کشور هم اکنون برای این محصول تقاضا داده اند.
پیشتر نیز سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام نموده بود: شرکت های دانش بنیان در تولید محصولات راهبردی مورد نیاز کشور (ماسک، ونتیلاتور، داروهای درمان کرونا، دستگاه تب سنج ازراه دور، مواد ضد عفونی کننده و... ) سهم مهمی دارند و با کمک و ظرفیت این شرکت ها و صنعتگران توانسته ایم در مورد اقلام بهداشتی مثل ماسک و لوازم بهداشتی و حفاظتی از مصرف کننده به صادرکننده تبدیل شویم. این افتخار بزرگ در زمان تحریم و اپیدمی کووید۱۹ رقم خورد و کشور را از یک واردکننده به یک صادرکننده مهم در سطح منطقه تبدیل کرد.
تمامی اقامات فوق تنها قسمتی از فعالیت دانشگاهیان است که منجر به تولید خیلی از محصولات مورد نیاز در داخل کشور شده است. الان نیز در «آزمایشگاه سنجش ترمینال های سیار اندازه گیری خط تشعشعات در محیط» تست هایی که قبلا در کشورهای اروپایی انجام می شد، در داخل کشور و با کمترین هزینه صورت می گیرد. این خانواده از آزمایشگاه ها همانطور که از نامشان پیداست به طیف رادیویی می پردازند. این بخش باید انواع لینک های مایکرویو و میلیمتری، لینک های مخابرات سلولی، لینک های ماهواره ای و لینک های سیار را پوشش دهد.
این آزمایشگاه تست های خاص رادیویی، سنجش کیفیت ترمینال های بی سیم - ادوات مایکروویو را انجام می دهد و برای تجهیزاتی شامل اتاق واکنش، اسیلوسکوپ دیجیتال، اندازه گیر توان، پروب سنجش میدان، تحلیلگر شبکه، تحلیلگر طیف، رادیو نرم افزار، سنتزکننده فرکانس، سنجشگر جامع ارتباط رادیویی و منبع تغذیه قابل برنامه ریزی دارد.
علی اکبریان عضو هیات علمی دانشگاه خواجه نصیر روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا در این زمینه گفت: آزمایشگاه بسیار مجهز سنجش ترمینال های سیار حدود هشت سال است که فعال گردیده است و در این آزمایشگاه اندازه گیری های دقیق آنتن و ماکروویو، ترمینال های سیار گوشیهای تلفن (میزان تشعشات) و میزان حساسیت آن صورت می گیرد.
وی افزود: همین طور این توانایی را دارد که در محیط های عمومی، شهری و مسکونی سطوح امواج الکترومغناطیس را که بسیار موضوع نگران کننده ای برای سلامت مردم است، اندازه گیری نماید.
اکبریان اضافه کرد: افراد خیلی از جامعه برای اندازه گیری سطح تشعشاتی در یک محیط مراجعه می کنند اما برای تمام درخواست ها برخی اقدامات صورت نمی گیرد و با سازمان انرژی اتمی در این خصوص مکاتباتی داشته ایم تا به طور گسترده تری فعالیت داشته باشیم و تست ها را با شاخص استاندارد مقایسه نماییم.
مراجعه کشورهای همسایه برای انجام تست محصولات
اکبریان توضیح داد: سال ۸۹ طرح آزمایشگاهی آزمایشگاه بسیار مجهز سنجش ترمینال های سیار تایید شد و حمایت های لازم از مرکز تحقیقات مخابرات ایران دریافت و آزمایشگاه تجهیز شد و در دو سال اخیر به تمامی امکانات و دستگاه های لازم دسترسی پیدا کرده است.
وی اضافه کرد: این مرکز از صنایع مختلف (حوزه مخابرات برای اندازه گیری ریز سیستم های مخابراتی) و برای انجام تحقیقات آزمایشگاهی مراجعه کننده دارد.
اکبریان با اعلان اینکه با راه اندازی این آزمایشگاه خیلی از فعالیت ها در داخل کشور انجام و از خروج ارز جلوگیری می شود، گفت: اگر این تجهیزات در داخل کشور وجود نداشت، خیلی از شرکت های کوچک و دانش بنیان هایی که تازه تاسیس هستند و سرمایه خرید تجهیزات چند میلیاردی را ندارند، برای انجام تحقیقات و اندازه گیری و تست طرح باید به خارج کشور می رفتند که امکان پذیر نیست در نتیجه با حمایت دانشگاه تمام تست ها با کمترین هزینه انجام می شود.
سرپرست آزمایشگاه دانشگاه خواجه نصیر افزود: همین طور این امکان وجود دارد که هنگام انجام تست، متخصصان و مدیرعاملان شرکت ها روی انجام مراحل نظارت داشته و نظرات خودرا ارائه نمایند.
عضو هیات علمی دانشگاه خواجه نصیر با اعلان اینکه کشورهای همسایه نیز می توانند از خدمات آزمایشگاه استفاده کنند، عنوان کرد: الان کشور عراق بعضی از تست های مخابراتی خودرا در کشور ما انجام می دهد همین طور ظرفیت بین المللی سازی در تست کالاهای مختلف برای کشورها وجود دارد که نیازمند رایزنی هایی توسط مسئولان مربوطه است.
وی گفت: شرکت ها و صنایع مختلف می توانند بوسیله سایت وزارت علوم و معاون علمی ریاست جمهوری به سایت آزمایشگاه مراجعه نموده و درخواست خودرا ثبت کنند.
اساتید راهنما موضوع رساله ها را در حوزه نیاز جامعه ارائه کنند
اکبریان با اشاره به موضوع استفاده صنعت از دانش دانشگاهیان، اظهار داشت: ارتباط صنعت و دانشگاه مساله مهمی است اما متاسفانه بعد از سال ها تلاش دراین زمینه همچنان فاصله بین این دو بخش وجود دارد.
وی افزود: اولویت اصلی اساتید چاپ مقاله است در صورتیکه نیاز است به حل مشکلات صنعت توجه ویژه شود. همین طور زمانی که دانشجوی کارشناسی ارشد و دکتری آمادگی حل مشکل را دارد، باید پایان نامه آن در امتداد حل مشکلات جامعه ارائه شود و فقط مقاله علمی نباشد؛ بدین سبب می توان اظهار داشت که اساتید راهنما نقش مهمی در شکل گیری ارتباط صنعت و دانشگاه دارند.



منبع:

1399/05/09
11:51:38
5.0 / 5
1657
تگهای خبر: آموزش , اساتید , استاندارد , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۴
دانشگاه فارسی

دانشگاه فارسی

آموزش از راه دور

unifarsi.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانشگاه فارسی محفوظ است