استاد اقتصاد دانشگاه شهیدبهشتی:

ایران در پساكرونا، نیازمند اصلاح سیستم بانكی و مالیاتی است

ایران در پساكرونا، نیازمند اصلاح سیستم بانكی و مالیاتی است

به گزارش دانشگاه فارسی استاد گروه اقتصاد دانشگاه شهید بهشتی اظهار داشت: در پساكرونا برای بهبود شرایط اقتصادی كشور باید سیستم بانكی به صورت اساسی اصلاح و شیوه دریافت مالیات تغییر كند تا سبب تولید، رشد اقتصادی و سرمایه گذاری شود.


حجت السلام و المسلمین حسن روحانی رئیس جمهوری چندی قبل در جلسه هیات وزیران تغییر سبک زندگی در دوران انتشار کرونا را ضروری دانست و اشاره کرد: مردم و مسئولان جمهوری اسلامی در معاشرت های خانوادگی و مناسبات ها راهی ندارند؛ جز آنکه تا زمان کشف واکسن کرونا، سبک زندگی خویش را تغییر دهند. البته بازگشایی ها به تدریج شروع می شود و باید قدم به قدم برای تغییر سبک زندگی حرکت کرد.
وی با اعلان اینکه کشور از شروع سال ۹۷ با یک تحریم شدید از سوی حاکمان کاخ سفید مواجه گردید، اشاره کرد: مردم از این مورد آگاه هستند و متاسفانه آمریکا با رعب و وحشت، کشورهای دیگر را وادار کرد در بعضی موارد همکاریهای خویش را با جمهوری اسلامی قطع کنند که سبب شده در شرایط ویژه ای نسبت به سال ۹۷ و ۹۸ قرار بگیرم. همینطور با اضافه شدن این ویروس در اواخر سال ۹۸ شرایط کشور دشوارتر شده است.
حسین صمصامی مزرعه آخوند روز دوشنبه در همین خصوص در گفتگو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا اضافه کرد: سیستم بانکی و نقدینگی برای تغییر شرایط اقتصادی باید بهبود یابد. بانک مرکزی اعلام نموده که بانک ها در سال قبل ۹۷۵ میلیارد تومان تسهیلات دادند. اصلاح اساسی یعنی اینکه در سیستم بانکی وقتی تسهیلاتی داده می شود، سبب تولید، رشد اقتصادی و سرمایه گذاری شود.
عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی با اعلان اینکه سیستم مالیاتی هم در این چرخه باید مورد بازبینی قرار گیرد، گفت: لازم است روی اصلاح سیستم مالیاتی تمرکز شود. یعنی مالیات از افراد پردرآمد که فرار مالیاتی داشته و خرید و فروش های سنگینی در ارز، سکه و سهام دارند، گرفته و در جامعه هزینه شود. چونکه به قول یکی از برنده های جایزه نوبل اقتصاد برای افزایش تقاضای کل در اقتصاد، راه آن کاهش مالیات نیست؛ بلکه افزایش مالیات از افراد پردرآمد و اعطای آن به افراد کم درآمد است.

مشکل امروز کشور کرونا نیست، بلکه اقتصاد است
صمصامی اشاره کرد: مسئله امروز ایران کرونا نیست؛ چون که داریم به سمت شرایط انطباق با کرونا پیش می رویم. تجهیزات لازم بیمارستانی و علم پزشکی لازم را برای مواجهه با کرونا داریم و آموزش های لازم به مردم داده شده و ابزار لازم هم در اختیار مردم قرار دارد تا مسئله امروز کشور کرونا محسوب نشود؛ بلکه مشکل امروز کشور، سیاست های اقتصادیست.
عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی اضافه کرد: باید در زمان حال برای نقدینگی، سیستم بانکی، اثرات منفی بودجه سال ۹۹، عرضه اوراق در اقتصاد ایران و اثرات آن، تسهیلاتی که به بخش تولید نمی رسد، سیستم مالیاتی که به نفع اغنیا و به ضرر فقرا است و نرخ ارزی که رو به افزایش است، تدبیر و فکر لازم را انجام داد و به نظر من تا حدودی بحران کرونا فروکش کرده و شرایط اقتصادی باید رصد شود.
صمصامی با اعلان اینکه در پساکرونا افراد و کسب و کارهایی که محدود بوده اند به شرایط کاری بازخواهند گشت، اظهار داشت: آنهایی هم قبل از این فعالیت می کردند به کار خود ادامه می دهند. اما مشکل کلان اقتصاد که قبل از این گفتم همچنان باقی خواهد ماند.
استاد دانشگاه شهید بهشتی درباره تأثیر کرونا بر اقتصاد ایران گفت: کرونا سبب شد برخی از فعالیت ها و درآمدها محدود شود و تقاضا برای خرید حضوری در برخی از فعالیت ها هم کم شود. اقشار خاصی مانند دستفروشان، افرادی که کار خدماتی عرضه می دادند و یا مغازه ای داشتند، با تعطیلی کسب وکار متضرر شدند. البته در مقابل گروهی که در حوزه تولید ماسک، الکل، کیت تشخیص و موارد مشابه وارد شدند، از کرونا منتفع شدند.
وی درباره اینکه اگر کرونا طولانی شود، چه پیشنهاداتی برای زیست بهتر دارد، اظهار داشت: اگر کرونا پایدار بماند، طبیعی است که با کسب و کارهای جدیدی مواجه خواهیم شد. در این فضا باید پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی رعایت شود تا بعضی بخش ها به فضای کسب و کار بازگردند. با توجه به این که ویروس و اثر سرایت آنرا تا حدودی شناختیم، کشور هم برخلاف روزهای اول از نظر تجهیزات بیمارستانی و آموزش هایی که در سطح جامعه داده شده در مواجهه و مبارزه با کرونا بهتر شده است.
صمصامی عنوان کرد: اگر ویروس هم بماند ناچاریم با رعایت پروتکل های بهداشتی به زندگی ادامه دهیم. به همین دلیل باید از فروشگاه ها و فضای مجازی به بهترین شکل استفاده نمائیم و کارهای خدماتی مانند دست فروشان و رانندگان تاکسی در قالب پروتکل های بهداشتی فعالیت خویش را انجام دهند.


اقتصاد جهان با ازبین رفتن کرونا به شرایط عادی بازمی گردد
استاد گروه اقتصاد دانشگاه شهید بهشتی با تاکید بر اینکه ریشه بحران فعلی اقتصادی جهان در کرونا بود و با از بین رفتن منشاء، شرایط باردیگر به حالت قبل باز خواهد گشت، اضافه کرد: اینکه کرونا رشد اقتصادی، صادرات و واردات کشورهایی مانند چین و آمریکا را کاهش داده، غیرقابل انکار است. همینطور حجم تجارت جهانی و رشد اقتصادی به شدت کم شد. یعنی قدرت درآمدزایی اقتصاد، رفاه نسبی کشورها کاهش پیدا کرد و باید گفت شدت بحران کرونا بالا بوده است.
وی اضافه کرد: از طرفی باید در نظر گرفت بحران های ۱۹۳۰ و ۲۰۰۸ هم همچون بحران هایی بودند که جامعه جهانی را در برگرفت. اما بحران کرونا نسبت به بحران ۱۹۳۰ از شدت کمتری برخوردار بود و عده ای از اقتصاددانان می گویند بحران سال ۲۰۰۸ در همان حد کرونا بود.
صمصامی افزود: وقتی شوکی وارد اقتصاد می شود، اقتصاد خویش را در مقابل آن شوک مقاوم می کند و راهکارهای مختلفی را تدبیر می کند تا به شرایط قبلی بازگردد. البته مبحث اقتصاد مقاومتی فقط مخصوص ایران نیست و کشورهایی مانند چین، فرانسه و آمریکا و سایر کشورهای جهان هم قبل از این مدلی از اقتصاد مقاومتی را آغاز کردند.
وی با اعلان اینکه به مرور زمان اقتصاد کشورها با رعایت پروتکل های بهداشتی به حالت سابق بازمی گردد، اشاره کرد: البته عده ای از کارشناسان معتقد هستند که دنیای پساکرونا به نحو دیگری خواهد بود و شرایط باردیگر عادی نمی گردد. اما معتقدم اقتصاد دنیا با رعایت پروتکل های بهداشتی باردیگر فعال می شود و با آمدن واکسن ویروس هم بحران کرونا برچیده می شود.



منبع:

1399/04/08
21:22:28
5.0 / 5
1902
تگهای خبر: آموزش , برند , پزشك , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۴
دانشگاه فارسی

دانشگاه فارسی

آموزش از راه دور

unifarsi.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانشگاه فارسی محفوظ است