گزارش نجومی مهر؛

تقویم نجومی سال جدید منتشر گردید

تقویم نجومی سال جدید منتشر گردید

به گزارش دانشگاه فارسی برپایه تقویم نجومی سال جاری یك خورشیدگرفتگی و یك ماه گرفتگی از آسمان ایران قابل مشاهده خواهد بود همینطور چند بارش شهابی، رصد چشمگیرترین جسم در آسمان و مقارنه های مهم در تقویم سال جاری آمده است.



به گزارش دانشگاه فارسی به نقل از مهر، در سال جدید شاهد رویدادهای نجومی زیاد در تقویم نجومی كشور خواهیم بود ما در این گزارش به مهمترین این رویدادها پرداختیم كه به شرح زیر هستند:
مهترین بارش های شهابی سال ۹۹
مهمترین بارش های شهابی سال ۱۳۹۹، بارش شهابی برساووشی و جوزایی هستند كه در مرداد و آذرماه به وقوع می پیوندند.
اما بارش های شلیاقی، عوّایی، برساووشی، ثوری، جباری، اسدی، جوزایی، ربعی هم جز بارش هایی هستند كه در سال جدید رخ می دهند.
در بررسی هر بارش شهابی، عامل «نرخ ساعتی سمت الراسی – ZHR» مبین تعداد شهاب ها در آسمانی كاملاً تاریك و هنگامی است كه كانون بارش در نزدیكترین موقعیتش نسبت به سمت الراس قرار دارد. همینطور در بررسی هر بارش، فاز ماه در زمان اوج بارش هم مهم می باشد.
جدول تقویم بارشها شهابی امسال بارش شهابی تاریخ نسا فاز ماه بارش شهابی شلیاقی ۳ اردیبهشت ۲۰ ۰.۵ درصد بارش شهابی عوّایی ۷ تیر ۵۰ ۴۱ درصد بارش شهابی برساووشی ۲۲ مرداد ۱۰۰ ۴۰ درصد بارش شهابی ثوری ۱۹ مهر ۱۰ ۴۳ درصد بارش شهابی جباری ۳۰ مهر ۲۰ ۳۲ درصد بارش شهابی اسدی ۲۷ آبان ۲۰ ۱۰ درصد بارش شهابی جوزایی ۲۴ آذر ۱۲۰ ۰.۱ درصد بارش شهابی ربعی ۱۵ دی ۱۲۰ ۷۲ درصد
مریخ پس از یك سال به مقابله می رسد
بهترین زمان برای رصد سیاره های بیرونی زمانی است كه در مقابله قرار داشته باشند چونكه در این وضعیت همزمان با غروب خورشید طلوع می كنند. همه سیارات خارجی سالی یك مرتبه در مقابله قرار می گیرند به غیر از مریخ كه یك سال در بین به مقابله می رسد و سال جاری سالی است كه مریخ در مقابله قرار می گیرد.
سیاره مشتری در ۲۴ تیرماه، پلوتو در ۲۵ تیر، زحل در ۳۰ تیر، نپتون در ۲۱ شهریور، مریخ در ۲۲ مهر و اورانوس در ۱۰ آبان ماه به مقابله می رسند كه قابل رؤیت خواهند بود.
رصد چشمگیرترین جسم سماوی در آسمان سماوی
در سالجاری زهره دو بار به حداكثر كشیدگی می رسد. در اوایل بهار آسمان شامگاهی در سلطه زهره درخشان است. در اواخر تابستان و اوایل پاییز هم زهره به آسمان سحرگاهی كوچ كرده و آنجا هیچ جرم آسمانی به درخشندگی زهره نیست. زمانی كه زهره در حداكثر كشیدگی قرار دارد بهترین زمان برای جستن آن در آسمان روز است.
۱۶ و ۱۷ تیر، زهره، به میان ستاره های خوشه پروین خواهد رفت. در سال ۱۳۹۰ هم زهره همین كار را كرده بود و در ۱۴۰۶ هم باردیگر همسایه ستاره های خوشه پروین خواهد شد.
۵ گرفتگی در سال جدید
امسال ۵ گرفت (خورشید و ماه) رخ خواهد داد؛ دو خورشیدگرفتگی و سه ماه گرفتگی. از این گرفت ها، یك خورشیدگرفتگی و یك ماه گرفتگی از ایران قابل مشاهده خواهد بود.
ماه گرفتگی ۱۶ خرداد به صورت نیم سایه ای بوده و از ایران قابل مشاهده می باشد. همینطور یكم تیرماه، خورشیدگرفتگی حلقوی رخ می دهد كه از ایران به صورت جزئی مشاهده می شود اما از پاكستان و عمان می توان گرفت حلقوی را دید.
۱۵ تیر ماه گرفتگی نیم سایه ای، ۱۰ آذر ماه گرفتگی نیم سایه ای و ۲۴ آذر خورشیدگرفتگی كلی (آمریكای جنوبی) به وقوع می پیوندد.
مقارنه های نزدیك در سال جدید
یكم دیماه مشتری و زحل با جدایی ۶ ثانیه كمانی مقارنه خواهند داشت؛ این مقارنه سیاره با سیاره است.
همچنین مقارنه سیاره با ستاره نورانی در تاریخ ۱۴ مهر، زهره و قلب الاسد با جدایی ۵ ثانیه كمانی اتفاق می افتد. در خلال سال ۱۳۹۹ تعداد اختفای سیاره در پس ماه هم رخ می دهد كه هیچكدام از ایران قابل مشاهده نیستند.
سال ۱۳۹۹ دنباله دار تناوبی كه با چشم غیرمسلح رؤیت شود وجود نخواهد داشت اما تعدادی دنباله دار كه با دوربین دوچشمی قابل رؤیت باشند در آسمان ظاهر خواهد شد. دنباله دار «P/۲۰۱۷ T۲ PanSTARRS » امكان دارد در ۱۷ اردیبهشت در صورت فلكی دب اكبر به حضیض خورشیدی برسد و از قدر ۸ دیده شود. دنباله دار «۸۸/P Howell » در ۵ مهر حوالی مرز صورفلكی میزان و عقرب به حضیض خورشیدی می رسد و از قدر ۹ دیده خواهد شد. همینطور دنباله دار «۲/P Encke » در ۶ تیر در صورت فلكی جوزا به حضیض خورشیدی می رسد و از قدر ۸ دیده خواهد شد.
ماه های قمری
اكثر ماه های قمری در سال ۱۳۹۹ (۱۴۴۱ و ۱۴۴۲ هجری قمری) هلال هایی دارند كه به راحتی می توان آنها را دید و آغاز ماه را تعیین كرد. اما ۵ ماه دارای هلال هایی هستند كه كمی تا قسمتی بحرانی بوده و باید به انتظار فرارسیدن تاریخ مربوطه و كوشش برای رصد آنها نشست.
آغاز شوال ۱۴۴۱: ۴ یا ۵ خرداد، آغاز محرم ۱۴۴۲: ۳۰ یا ۳۱ مرداد، آغاز ربیع الاول ۱۴۴۲: ۲۷ یا ۲۸ مهر، آغاز جمادی الاول ۱۴۴۲: ۲۶ یا ۲۷ آذر، آغاز رجب ۱۴۴۲: ۲۵ یا ۲۶ بهمن همچون هلال هایی هستند كه می توان آنها را رصد كرد.

1399/01/21
12:19:00
5.0 / 5
2902
تگهای خبر: پاییز
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
دانشگاه فارسی

دانشگاه فارسی

آموزش از راه دور

unifarsi.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانشگاه فارسی محفوظ است