در گزارش دانشگاه فارسی مطرح شد؛

میزان اسیدی شدن خلیج فارس ارزیابی می شود

میزان اسیدی شدن خلیج فارس ارزیابی می شود

دانشگاه فارسی: عضو هیات علمی پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی از بررسی میزان اسیدی شدن محیط های دریایی خصوصاً خلیج فارس آگاهی داد.



ابوالفضل صالح در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به پایش وضعیت كمبود اكسیژن در محیط های دریایی توسط پژوهشگاه اقیانوس شناسی، اظهار داشت: دریای عمان و شمال دریای عربی بزرگترین منطقه مرده دریایی دنیاست. بطور مثال طبق اطلاعاتی كه به دست آوردیم، در دریای عمان از عمق ۱۰۰ تا ۱۰۰۰ متر غلظت اكسیژن به صفر می رسد كه این روند از نظر زیستی می تواند تاثیرات مخربی را در محیط دریا داشته باشد. در حال جمع آوری اطلاعات در ارتباط با این مساله و تحلیل آن هستیم و نهایت گزارش هایمان را به ارگان های تصمیم گیر در زمینه حفاظت از محیط زیست و تامین منابع شیلاتی ارائه خواهیم داد.
عضو هیات علمی پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی همین طور از پایش آلودگی ها در دریای خلیج فارس توسط این پژوهشگاه آگاهی داد و اظهار داشت: متاسفانه دریای خلیج فارس در معرض آلودگی های ناشی از تولید نفت در منطقه و همین طور آلودگی های ناشی از فاضلاب هاست كه عواقب زیادی را برای خلیج فارس بعنوان یك منطقه نیمه بسته به همراه دارد؛ مقرر است نتیجه گزارش هایمان را به نهادهای حاكمیتی در رابطه با حفاظت محیط زیست ارائه دهیم.
این مدرس دانشگاه همین طور از شناسایی و كشف منطقه زیستگاه مرجان های منزوی برای نخستین بار در خلیج فارس آگاهی داد و اضافه كرد: مقرر است با گشت هایی كه مجدد در این منطقه برگزار می نماییم، وسعت این ایستگاه و وضعیت سلامت آنرا ارزیابی نماییم و گزارش آنرا به سازمان حفاظت محیط زیست ارائه دهیم.
وی افزود: یكی دیگر از موضوعاتی كه هم اكنون آنرا ارزیابی می نماییم، بحث اسیدی شدن محیط های دریایی همچون خلیج فارس است كه پژوهشگاه اقیانوس شناسی نخستین نهادی است كه برای نخستین بار در منطقه این پژوهش را انجام می دهد. اسیدی شدن محیط های دریایی در اثر افزایش مصرف سوخت های فسیلی، افزایش غلظت دی اكسید كربن در اتمسفر و متعاقبا نشت دی اكسید كربن اتمسفری در دریا اتفاق می افتد.
عضو هیات علمی پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی افزود: اسیدی تر شدن، اثرات مخربی را بر محیط های دریایی و موجودات دریایی مثل مرجان ها می گذارد. مرجان ها از باارزش ترین زیست بوم هایی هستند كه در یك محیط سخت و خشنی مثل خلیج فارس از نظر دما، شوری و آلودگی زندگی می كنند و در واقع خلیج فارس یك آزمایشگاه مهم برای پژوهشگران است.


منبع:

1398/10/02
23:56:16
5.0 / 5
3908
تگهای خبر: پژوهشگر , تولید , دانشگاه , علمی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
دانشگاه فارسی

دانشگاه فارسی

آموزش از راه دور

unifarsi.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانشگاه فارسی محفوظ است