توسط محققان كشف شد؛

تأثیر روغن ماهی و ویتامین E بر باروری

تأثیر روغن ماهی و ویتامین E بر باروری

دانشگاه فارسی: محققان طی تحقیقاتی موفق شدند تأثیر روغن ماهی و ویتامین E را بر كیفیت و مقاومت اسپرم در مقابل سرما اثبات كنند.



به گزارش دانشگاه فارسی به نقل از مهر، انجماد و ذخیره اسپرم چه در مصارف پزشكی و چه در دامداری حائز اهمیت می باشد. یكی از انواع حساس به سرمای اسپرم كه امكان ذخیره آنرا به ۲۴ ساعت محدود می كند، اسپرم خروس است.
علاوه بر این، سرما موجب لطمه جدی به این اسپرم ها می شود و نتایج تلقیح با اسپرم سرد شده خروس مطلوب نمی باشد.
به منظور بررسی اثر تغذیه با روغن ماهی و ویتامین E بر كیفیت و مقاومت اسپرم در مقابل سرما، محققان پژوهشی را طراحی كردند كه طی آن به رژیم غذایی خروس ها دو درصد روغن ماهی و ۲۰۰ میلی گرم در هر كیلوگرم، ویتامین E اضافه گردید. سپس اسپرم های آنها جمع آوری شد و سپس ۴۸ ساعت ذخیره سازی، مورد بررسی قرار گرفت.
نتایج این پژوهش كه در مجله بین المللی Cryobiology به چاپ رسیده است، نشان می دهد، تغذیه خروس ها با جیره حاوی دو درصد روغن ماهی و ۲۰۰ میلی گرم/كیلوگرم ویتامین E، كیفیت اسپرم سرد شده را به وسیله حمایت چندین شاخص كیفی اسپرم بوسیله كاهش پراكسیداسیون لیپیدی، بهبود می بخشد.
نتایج این پژوهش نشان می دهد، مصرف روغن ماهی و ویتامین E می تواند كیفیت و مقاومت اسپرم را در مقابل سرما افزایش دهد.
این تحقیقات توسط رضا صفری اصل، محسن شرفی، دكتر شاهوردی و همكارانشان در پژوهشگاه رویان و دانشگاه تربیت مدرس انجام گرفته است.

1397/12/15
22:08:52
5.0 / 5
20
تگهای خبر: پزشك , دانشگاه , كیفیت , محقق
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۱
دانشگاه فارسی

دانشگاه فارسی

آموزش از راه دور

unifarsi.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانشگاه فارسی محفوظ است