شناسایی یك ابر سیاه چاله در قلب كهكشان راه شیری

شناسایی یك ابر سیاه چاله در قلب كهكشان راه شیری

دانشگاه فارسی: محققان پس از مدت ها گمانه زنی موفق به شناسایی یك سیاه چاله بسیار بزرگ در مركز كهكشان راه شیری شده اند.



به گزارش دانشگاه فارسی به نقل از دیجیتال ترندز، این سیاه چاله Sagittarius A نام دارد و برای شناسایی آن از یك تلسكوپ بسیار بزرگ استفاده شده است.
این تلسكوپ با مشاهده تشعشعات مادون قرمز برآمده از این سیاه چاله آنرا شناسایی كرده است. سیاه چاله ناحیه ای از فضا-زمان است كه آثار گرانشی آن، چنان نیرومند است كه هیچ چیز - حتی ذرات و تابش های الكترومغناطیسی مثل نور - نمی توانند از میدان گرانش آن بگریزد.
اولین بار گروهی از دانشمندان اروپایی از تلسكوپی به نام GRAVITY یا جاذبه به منظور رصد سه شعله درخشان مادون قرمز كه در اطراف سیاه چاله Sagittarius A در نوسان بود استفاده كردند. سرعت حركت این شعله ها ۳۰ درصد سرعت نور است كه رقم قابل توجهی به حساب می آید.
این اولین بار می باشد كه دانشمندان موفق به شناسایی و ردیابی موادی با این فاصله نزدیك به سیاه چاله ها شده اند. مواد مورد اشاره در نزدیكی خط افق رویداد سیاه چاله مذكور قرار داشته اند. نظریه نسبیت عام آلبرت اینشتین پیش بینی می كند كه یك جرم به اندازه كافی فشرده شده، می تواند سبب تغییر شكل و خمیدگی فضا-زمان و تشكیل سیاهچاله شود. مرز این ناحیه از فضازمان كه هیچ چیزی بعد از عبور از آن نمی تواند به بیرون برگردد را افق رویداد می نامند. صفت «سیاه» در نام سیاه چاله برگرفته از این واقعیت است كه همه نوری كه از افق رویداد آن می گذرد را به دام می اندازد كه از این دیدگاه سیاه چاله رفتاری شبیه به جسم سیاه در ترمودینامیك دارد.
Sagittarius A یك ابرسیاه چاله بوده و با عنایت به ابعاد غول آسایی كه دارد، قدرتمندتر از اغلب سیاه چاله های شناسایی شده تا به امروز است.

1397/08/15
14:55:47
5.0 / 5
4601
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
دانشگاه فارسی

دانشگاه فارسی

آموزش از راه دور

unifarsi.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانشگاه فارسی محفوظ است