نتیجه تحقیقات محققان كشور؛

اعتیاد به مورفین تصمیم گیری را مختل می كند

اعتیاد به مورفین تصمیم گیری را مختل می كند

دانشگاه فارسی: محققان كشور در تحقیقاتی اثبات كردند كه اعتیاد به مورفین تصمیم گیری بر پایه تاخیر و تلاش را می كاهد و فعالیت نورونی ناحیه كورتكس پری فرونتال مغز  را تحت تاثیر قرار می گیرد.



به گزارش دانشگاه فارسی به نقل از مهر، دكتر عباس حق پرست یكی از مدیران ارشد ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی و مجری طرح تحقیقاتی «اثر اعتیاد به مورفین و ترك آن بر جنبه های شناختی تصمیم گیری برپایه تاخیر و تلاش» اظهار داشت: اعتیاد به مورفین تصمیم گیری بر پایه تاخیر و تصمیم گیری بر پایه تلاش را می كاهد.
وی اضافه كرد: اعتیاد به مورفین فعالیت نورون های نواحی درگیر در مغز برای تصمیم گیری كاسته می شود و منجر به مختل شدن تصمیم گیری در این افراد خواهد شد؛ همینطور در زمان ترك اعتیاد به مورفین فعالیت نورونهای این نواحی افزایش یافته و منجر به بهبود تصمیم گیری بر پایه تاخیر و تصمیم گیری بر پایه تلاش می گردد.
مجری این طرح تحقیقاتی تصریح كرد: نواحی مختلفی از مغز مانند«استریاتوم»، «هیپوكمپ»، «هسته اكومبنس» و «كورتكس پری فرونتال» درتصمیم گیری درگیر هستند، این نواحی دارای «رسپتورهای اپیوئیدی» بوده و مواد مخدر همچون «اپیوئیدها» می تواند این مراكز را تحت تاثیر قرار دهد.
حق پرست بیان كرد: اعتیاد یكی از اشكالات مهم جوامع امروزی است و تاثیرات جسمی و روانی زیادی روی افراد معتاد به جا می گذارد، به صورتی كه مواد مخدر بر مراكز مهم تصمیم گیری مغز اثر كرده و فرایند تصمیم گیری در افراد معتاد را تحت تاثیر قرار می دهد.
وی اضافه كرد: این طرح پژوهشی بر پایه تاخیر و تلاش در مركز تحقیقات علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشكی و خدمات بهداشتی و درمانی شهید بهشتی در حال انجام می باشد، اثرات اعتیاد به «مورفین» و روند ترك آن بر جنبه های شناختی تصمیم گیری بر پایه تاخیر و یا تلاش، در مدل حیوانی موش آزمایشگاهی از نظر رفتاری و الكتروفیزیولوژی را مورد بررسی قرار داده است.
حق پرست با اشاره به اینكه هنگام اعتیاد، فعالیت نورونی ناحیه «كورتكس پری فرونتال» مغز تحت تاثیر قرار می گیرد، اضافه كرد: نتایج حاصل از انجام این پژوهش نشان می دهد، اعتیاد به مورفین تصمیم گیری بر پایه تاخیر و تصمیم گیری بر پایه تلاش را می كاهد و همینطور هنگام اعتیاد، فعالیت نورونی ناحیه «كورتكس پری فرونتال» مغز تحت تاثیر قرار می گیرد.
عضو ارشد ستاد علوم شناختی اضافه كرد: درهنگام درمان اعتیاد، علاوه بر توجه به درمان جنبه های فیزیكی و ظاهری اعتیاد، لازم است به اثرات روانی آن مانند مختل شدن مسیر های تصمیم گیری در افراد معتاد هم توجه كرد، زیرا برای ترك اعتیاد و بازگشت این افراد به زندگی عادی و قدم گذاشتن در راه خود باوری و موفقیت لازم است مراكز شناختی مغز مانند مراكز تصمیم گیری به درستی عمل كنند.
مجری این طرح تحقیقاتی اظهار داشت: اعتیاد علاوه بر تولید مشكلات جسمی و روانی برای فرد معتاد، زندگی اطرافیان او را هم تحت تاثیر قرار می دهد.

1397/04/07
13:30:39
5.0 / 5
4464
تگهای خبر: علوم , محقق , محققان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
دانشگاه فارسی

دانشگاه فارسی

آموزش از راه دور

unifarsi.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانشگاه فارسی محفوظ است