رایزن فرهنگی ایران در عراق خبر داد

حضور بیش از 50 عضو هیات علمی دانشگاه های ایران در عراق

حضور بیش از 50 عضو هیات علمی دانشگاه های ایران در عراق

به گزارش دانشگاه فارسی، خراسان رضوی رایزن فرهنگی ایران در عراق اظهار داشت: تحصیل بیش از 65 هزار دانشجوی عراقی در ایران و از جانب دیگر حضور بیش از 50 عضو هیات علمی از دانشگاه های مختلف جمهوری اسلامی ایران در عراق، همچون مصادیق تعاملات علمی دو کشور است.


محمدجواد نجفی، مسئول بخش علمی دانشگاهی رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در عراق، امروز ۱۵ مهرماه در اجلاس روسای دانشگاه های برتر و منتخب ایران و عراق که در هتل پردیسان مشهد برگزار گردید، به نیابت از غلامرضا اباذری، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی در عراق حاضر شد و متن پیام وی را که به شرح زیر می باشد، قرائت کرد.
«امروز توسعه تعاملات علمی و دانشگاهی یکی از فرصت های پیش روی کشورهای اسلامی است که بمنظور هم افزایی و همگرایی برای حرکت در راستای ساخت تمدن نوین اسلامی و بازیابی شکوه و عزت دیرین مسلمین ضروریست. بطور قطع این مهم با تعمیق روابط در حوزه های مختلف و اشتراک گذاری ظرفیت ها حاصل خواهد شد.
ایران و عراق به عنوان مهد تمدن بشری و طلایه دار علم و فناوری در تاریخ دور و با اندوخته سترگ فرهنگ اسلامی که مصلح نجات بخش و رهایی آفرین از حجاب های جهل، ظلم و سرسپردگی است و با توجه به سرمایه عظیم نیروی انسانی عالم و متبحر خود، می توانند با همکاری و تعامل گسترده در عرصه علم و دانش، به عنوان یکی از با اهمیت ترین عرصه های قدرت آینده ای خاص را رقم بزنند. این هدف در سایه افزایش تعاملات فراهم خواهد شد.
رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در عراق از آغازین روزهای فعالیت خود در این کشور توجه به کارهای علمی و دانشگاهی را در صدر اقدامات خود قرار داده است و به لطف و مدد الهی و با همکاریهای نهادهای علمی دو کشور می تواند و توانسته است به توفیقات زیادی برسد.
تحصیل بیش از ۶۵ هزار دانشجوی عراقی در ایران
افزایش پذیرش دانشجویان عراقی مشغول به تحصیل در ایران به بالای ۶۵ هزار نفر، رفع موانع پذیرش، جذب دانشجویان عراقی برای تحصیل در ایران، برگزاری نخستین کمیته علمی مشترک جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عراق با مشارکت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران و وزارت آموزش عالی و پژوهش های عراق، راه اندازی و افتتاح شعبه دانشگاه علوم پزشکی تهران در دانشگاه سبطین کربلا با حمایت عتبه حسینیه و همین طور گرفتن مجوزهای تأسیس دانشگاه های ایرانی در عراق نظیر دانشگاه آزاد اسلامی همچون اهم این توفیقات است.
زمینه سازی حضور بیش از ۵۰ عضو هیات علمی از دانشگاه های مختلف جمهوری اسلامی ایران در عراق و انجام همکاریهای لازم برای ملاقات ها و دیدارهای مختلف از دانشگاه های این کشور، شروع به کار و عضوگیری انجمن فارغ التحصیلان عراقی دانشگاه های ایران، هماهنگی و اعزام اساتید و گروههای دانشجویی از دانشگاه های مختلف عراق به دانشگاه های ایران، افتتاح اتاق ایران و مرکز زبان فارسی در دانشگاه های موصل و بصره و همین طور پشتیبانی از گروه ‍ های زبان و ادبیات فارسی و گروههای تخصصی آموزشی در دانشگاه های عراق نیز از دیگر با اهمیت ترین این توفیقات در سال قبل است.
ما معتقدیم این توفیقات هرچند مهم، اما بزرگ نیستند و ما در آغاز راه هستیم. برای دستیابی به افق های بلند باید قدمهای بزرگتری برداشته شود. امروز فرصت های بزرگتری برای کسب توفیقات پیش روی ماست که باید آنها را ارج بنهیم، برای اینکه این‎ ها در سایه همکاری و مساعدت وزارتخانه های دو کشور و تشریک مساعی روسای دانشگاه های دو کشور فراهم گشته است. امروز هم سویی و همگرایی دو دولت ایران و عراق و استفاده از آن برای تعمیق روابط همسایگی که بزرگترین فرصت پیش روی ماست و همین طور جمعیت جوان و عاشق تحصیل در عراق و ایران سرمایه بزرگ ماست.
امروز به لطف الهی و با عزم جوانان ایرانی توفیقات علمی بزرگی برای جمهوری اسلامی ایران حاصل شده است و ظرفیت علمی و فناوری بزرگی نیز در همسایگی عراق وجود دارد. از جانب دیگر نیازهای فوری در عراق در حوزه های علم و تکنولوژی بمنظور قد برکشیدن از زیر سالهای جنگ وجود دارد که باید با همت جوانان بااستعداد عراقی برای آنان چاره جست. دست یاری و قدرت جمهوری اسلامی ایران برای پشتیبانی از برادر خود همیشه دراز است.»


امیدواریم بتوانیم مشکلات مشترک دو کشور را حل کنیم
همین طور حیدر عبد ضهد، قائم مقام وزرات آموزش عالی و تحقیقات علمی عراق در بخش دیگری از این مراسم اظهار داشت: در این رویداد بزرگ ۲۵ دانشگاه عراق حضور دارند و این نشان از علاقه به همکاری و ارتباط گسترده علمی بین دو کشور دارد. تلاش داریم در این اجلاسیه تبادل فرهنگی و علمی و پژوهشی دو کشور را افزایش دهیم تا بتوانیم تفاهمنامه های مختلفی در حوزه های علمی امضا نماییم.
وی همین طور به مشکلات مربوط به انرژی و آب اشاره نمود و اظهار داشت: در عراق پژوهش های خوبی انجام شده است و امیدوار هستم بتوانیم مشکلات مشترک دو کشور را حل نماییم.
در ادامه یاسر عبدالزهره عثمان، رایزن فرهنگی عراق در ایران، بیان کرد: این اجلاس نشانه ها و نتایج مهمی در پی خواهد داشت و فصل جدیدی از همکاریهای دو کشور است. اراده برای تقویت همکاری ها با رویکرد علمی و فرهنگی بین دو کشور بسیار زیاد است.
وی ادامه داد: از نظر ما اهتمام به تقویت و گسترش همکاریهای ایران و عراق وجود دارد، خصوصاً در حوزه تبادلات دانشگاهی و این یک فرصت تاریخی است که ممکنست دیگر تکرار نشود. امیدوار هستم بتوانیم این روابط را به مرحله خوبی برسانیم و تبادل دانشجو و همکاریهای دو جانبه را افزایش دهیم. البته که نباید همکاری ها تنها در حد جذب دانشجو باشد.




منبع:

1402/07/16
08:44:29
5.0 / 5
302
تگهای خبر: آموزش , اساتید , انجمن , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۵
دانشگاه فارسی

دانشگاه فارسی

آموزش از راه دور

unifarsi.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانشگاه فارسی محفوظ است