دستاوردی دیگر از محققان ایرانی

امکان کنترل کندوهای عسل از راه تلفن همراه فراهم گردید

امکان کنترل کندوهای عسل از راه تلفن همراه فراهم گردید

مدیرعامل یک شرکت فناور اظهار داشت: زنبورداران با استفاده از کندوی عسل هوشمند هر لحظه می توانند از وضعیت دما و رطوبت داخل کندوهای عسل از راه تلفن همراه با خبر شوند و شرایط زندگی داخل کندو را برای زنبورها راحتتر کنند.


نادر جوادی فر در گفت و گو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا با اعلان اینکه «کندوی هوشمند زنبور عسل» که در مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد علی آباد کتول ساخته شده است، اضافه کرد: کندوی هوشمند نظارت زنبورداران بر شرایط محیطی داخل کندو را ممکن می کند. زنبورداران با بهره گیری از کندوی هوشمند هر لحظه می توانند از وضعیت دما و رطوبت داخل کندو از راه تلفن همراه آگاه شده و شرایط زندگی داخل کندو را برای زنبورها به حالت ایده آل نزدیک تر کنند.
وی امکان مشاهده وزن کندو، سیستم شربت خوری اتوماتیک، باز و بسته شدن در کندو به صورت هشداردهنده و ارسال تمام اطلاعات در ارتباط با داخل کندو را از دیگر قابلیت های کندوی هوشمند عنوان نمود.
جوادی فر اضافه کرد: کنترل رطوبت و سیستم تهویه تعبیه شده در کندو سبب می شود از شیوع خیلی از بیماری ها همچون نوزما که به سبب رطوبت، زنبورها به آن مبتلا می شوند، جلوگیری شود؛ ازاین رو از بین برنده کلونی زنبور عسل با کمک این دستگاه مهار خواهد شد.
این پژوهشگر دانشگاه آزاد اسلامی افزود: با در دست داشتن اطلاعات داخل کندو، کلونی زنبور عسل می تواند زمستان گذرانی راحت تری داشته باشد و جمعیت کندو در زمستان حفظ شده و زنبورها برای آغاز فصل بهار که زمان رویش گل و گیاه و فراوانی شهد است، آماده شوند. به همین دلیل میتوان حداکثر استفاده را از این فصل برد، از طرفی راندمان عسل تولیدی در این نوع کندوها در مقایسه با کندوهای معمولی بالا خواهد رفت.
وی در ادامه اظهار داشت: نمونه داخلی این محصول با قابلیت های گفته شده، وجود ندارد، تنها موردی که یک شرکت داخلی نسبت به تولید آن اقدام نموده، محصولی با قابلیت کنترل دمای کندوی عسل است.
مدیرعامل شرکت سنجه نوین جوان هیرکان اشاره کرد: کندوی «هوشمند زنبور عسل» به صورت دستگاه هایی که در خارج کشور وجود داشته باشد، نیست. شاید در صورت سرچ کردن نمونه های مشابه خارجی در حد آزمایشگاهی مشاهده شود که به قیمت ۲۵۰ تا ۳۰۰ دلار است که جهت استفاده زنبورداران به صرفه نیست.
جوادی فر در ادامه به محصول دیگر شرکت سنجه نوین جوان هیرکان اشاره نمود و اظهار داشت: همچون دیگر محصولات شرکت میتوان به کلید کنترل شونده از راه دور اشاره نمود. این دستگاه قابلیت کنترل از راه وای فای و بلوتوث را دارد که می تواند در مصارف خانگی و صنعتی با آمپرهای بالاتر مورد استفاده قرار گیرد. این کلیدها قابلیت کنترل از راه تلفن همراه را دارند.
این مدیرعامل شرکت فناور اظهار داشت: امیدواریم در آستانه ۴۰ سالگی دانشگاه آزاد اسلامی و رویداد پیش روی عصر امید و گام دوم این دانشگاه، دیدگاه مدیران کشور به مقوله پژوهش های کاربردی جدی تر شود. دانشگاه هم از نگاه آموزش محور به پژوهش محور تغییر جهت دهد تا زمینه رشد و پرورش دانش بنیان که کلید توسعه اقتصادی و بالندگی ایران است، فراهم گردد.
محصول کندوی هوشمند زنبور عسل با قابلیت های کنترل دما و رطوبت کندو، سیستم تهویه، شربت خوری اتوماتیک و باز و بسته شدن در کندو به صورت هشداردهنده برای نخستین بار در کشور توسط محققان دانشگاه آزاد اسلامی ساخته و در رویداد عصر امید به معرض نمایش گذاشته می شود.

1401/03/07
08:52:44
5.0 / 5
270
تگهای خبر: آموزش , برند , پژوهشگر , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۱
دانشگاه فارسی

دانشگاه فارسی

آموزش از راه دور

unifarsi.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانشگاه فارسی محفوظ است